Problem sa napajanjem pedala

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Historik
MF veteran

Problem sa napajanjem pedala

Post by Historik » 23 Apr 2011, 10:33

Pre svega bih hteo da istaknem da zaista nemam nikakva znanja iz elektrike i elektrotehnike, i verujem da je ovo sto pitam verovatno neka prosta stvar, ali sta cu kad te stvari ne znam. Imam Behringerov pedalboard, sa napajanjem od 9V, u njemu ima dosta razlicitih pedala (Boss, Morley, MXR, Ibanez, Marshall, Behringer). Kupio sam juce EHX Small Clone chorus, medjutim, njega ne mogu da povezem na pedalboard, jer konektor ne odgovara (pedala takodje radi na 9V, 100mA). Da li postoji neki deo (transformator, jack, kablic) koji ja mogu da povezem sa konektorom iz pedalboarda, a da pomocu njega mogu da napajam Small Clone? Ako takva stvarcica postoji, kako se to zove, koliko kosta i gde mogu da je kupim? Hvala unapred!

xspaceman

Re: Problem sa napajanjem pedala

Post by xspaceman » 23 Apr 2011, 12:01

postoji, ali koliko znam ...nema da se kupi kod nas! Meni bi takođe dobro dosla da napajam svoju Pro Co RAT pedalicu...

faks
Badmotorfinger

Post by faks » 23 Apr 2011, 14:34

ma te konektore imas cak i na trafici.
pogledaj u mikro princ-u. ponesi pedalu da probas da li odgovara. uzmi dva odgovarajuca,jedan za drugu stranu od napajanja/zenski. i napravi adapter sa parcetom kablica.

samo pazi na polaritet !!!

Historik
MF veteran

Post by Historik » 25 Apr 2011, 15:30

Problem resen, na nacin slican onome koji je Faks predlozio. U Kanibalu su mi izradili kablic sa dva konektora, izmenili polaritet, i sad sve lepo sljaka, a platio sam 452 dinara.

faks
Badmotorfinger

Post by faks » 25 Apr 2011, 15:56

:ziveli:

kasijus

Post by kasijus » 27 Apr 2011, 17:48

Da ne otvaram novu temu, mogu i ovde da pitam...I ja nemam pojma o elektrotehnici, s tim sto sam ja svoju pedalu vec pokvario. Kupio sam je pre mesec i po dana, Dunlop Slash Crybaby Wah, radi na 18V, ja sam kacio na ovaj kineski/japanski/izkojegoddajezemlje, vasarski adapter koji moze da se podesi max na 12V, nisam gledao amperazu, polaritet i sta sve treba...I radilo je tih mesec i po dana, i onda jednostavno crklo. Sad ne daje znake zivota...

I sad, mozete li vi da objasnite ovom idiotu (meni) na sta sam tacno trebao da obratim paznju, i ima li ovoj pedali spasa ?? Pao sam u depresiju, dva dana jurim nekog da mi pogleda to, ali u ovom mrtvom gradu niko ne zna ni sta je to efekat za gitaru...

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 27 Apr 2011, 18:03

Radio wah mesec dana pa onda crklo? Hmmm....jes' probao na bateriju recimo?

kasijus

Post by kasijus » 27 Apr 2011, 18:09

Jesam, dve baterije od 9V, i ne radi...Nikakav signal ne daje. Jeste crkao posle mesec dana, ali nisam ga ja nesto mnogo koristio, mozda sam svirao svega 7-8 puta. Jeste mi se desavalo da ga izmedju dva sviranja ostavim prikljucenog na adapter, samo iskljucim on/off switch. Mada, ne verujem da je to od nekog znacaja...

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 27 Apr 2011, 18:17

Pa ne znam šta si spržio stvarno.Ako možeš pogledaj koji si polaritet koristio.Isto tako mislim da ne možeš istovremeno da uključiš i bateriju i napajanje.Definitivno bi neko to trebao da pogleda,jel' kontam da takve pedale imaju zaštitu od obrnutog polariteta ako si to zajebao.

Devlas

Post by Devlas » 28 Apr 2011, 22:45

DA li bi mi zujalo ili bilo u kom drugom slucaju lose ako bi uradio sledece:
Kupim lopov od 5 - 6 uticnica i za svaku pedalu jedan buvljacki adapter od 9V i lepo za svaku pedalu
poseban adapter i vozdra. Inaca za sada ih imam tri planiram jos tri.

Inace tada bi pojacalo ukljucivao na neku drugu fazu ne gde su mi pedale.

xspaceman

Post by xspaceman » 28 Apr 2011, 23:02

Devlas wrote:DA li bi mi zujalo ili bilo u kom drugom slucaju lose ako bi uradio sledece:
Kupim lopov od 5 - 6 uticnica i za svaku pedalu jedan buvljacki adapter od 9V i lepo za svaku pedalu
poseban adapter i vozdra. Inaca za sada ih imam tri planiram jos tri.

Inace tada bi pojacalo ukljucivao na neku drugu fazu ne gde su mi pedale.
a da probas nesto ovako:
http://www.kupujemprodajem.com/POVOLjNO ... id=1802001
http://www.kupujemprodajem.com/Artec-Po ... id=1802001
http://www.kupujemprodajem.com/stabilis ... id=1802001

Devlas

Post by Devlas » 28 Apr 2011, 23:30

Pa kad su oni mogli da izmisle i sami naprave sto ne bi mogao i ja :) :) :)

gledao sam vec i te oglase ono Artec mi je odlicno ali NEMAM DJOLE (pazario sam od njih i jednu pedalu pa se istrosilo)
Jbg patim od besparice a uleteo sam u rekonstrukciju mog hardversko - gitarskog vlasnistva pa me to kosta u tri lepe, pa samo gledam da prodjem jeftinije gde mogu.

Onaj oglas iz NS-a nisam video kontaktiracu lika koliko vec sutra. Hvala :ziveli:

faks
Badmotorfinger

Post by faks » 28 Apr 2011, 23:36

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 29 Apr 2011, 04:16

Devlas wrote:Pa kad su oni mogli da izmisle i sami naprave sto ne bi mogao i ja :) :) :)

gledao sam vec i te oglase ono Artec mi je odlicno ali NEMAM DJOLE (pazario sam od njih i jednu pedalu pa se istrosilo)
Jbg patim od besparice a uleteo sam u rekonstrukciju mog hardversko - gitarskog vlasnistva pa me to kosta u tri lepe, pa samo gledam da prodjem jeftinije gde mogu.

Onaj oglas iz NS-a nisam video kontaktiracu lika koliko vec sutra. Hvala :ziveli:
Naravno da možeš i sam da napraviš.Faks je ostavio dobar link o tome. Skuplja varijanta bi ti bila da uzimaš te buvljak adaptere jer ti u krajnjoj varijanti mogu sjebati pedale.

Tasman

Post by Tasman » 08 May 2011, 21:14

kasijus wrote:Da ne otvaram novu temu, mogu i ovde da pitam...I ja nemam pojma o elektrotehnici, s tim sto sam ja svoju pedalu vec pokvario. Kupio sam je pre mesec i po dana, Dunlop Slash Crybaby Wah, radi na 18V, ja sam kacio na ovaj kineski/japanski/izkojegoddajezemlje, vasarski adapter koji moze da se podesi max na 12V, nisam gledao amperazu, polaritet i sta sve treba...I radilo je tih mesec i po dana, i onda jednostavno crklo. Sad ne daje znake zivota...

I sad, mozete li vi da objasnite ovom idiotu (meni) na sta sam tacno trebao da obratim paznju, i ima li ovoj pedali spasa ?? Pao sam u depresiju, dva dana jurim nekog da mi pogleda to, ali u ovom mrtvom gradu niko ne zna ni sta je to efekat za gitaru...
Si proverio dal ispravljač i dalje šljaka? Ako da , onda je papuča definitivno zdibila , mada mi je sumnivo da će to da se desi zbog manjeg napona.... Dunlop ima true-bypass , može biti da nešto nije u redu sa glavnim prekidačem. Tako je kod klasičnog cry-baby. to znači da mu ne treba struja da bi provela zvuk do pojačala kad je OFF. 90% slučajeva je on problem.

Post Reply