Koliko se ja secam, nigde nisam napisao da sam ocaran zvukom ove sprave. Tako da.... khm khmDV wrote:Malo kasnim sa odgovorom ali sad...progg wrote:Jel si probao "OVO" kroz razglas ili amp?![]()
Naravno da sam probao da OVO uključim i u razglas, i u amp, i sa procesorom, i sa preampom...
Ako je tebi rezultat zadovoljavajući onda verovatno imamo jako različite kriterijume po pitanju ozvučenih gitara i po tome kako sve treba da zvuci.
Ton je prilično nestabilan, nedefinisan (muljav) i posebno iritira činjenica da se cela gitara pretvara u neku perkusiju pa su parazitski šumovi nekada jači od tona koji proizvodi žica (zavisi gde se prikači štipaljka).
Dakle, OVO se može koristiti kao neka kućna igrarija uz računar ali nikako kao ozbiljna ozvuka.
Da ponovim. Kriterijumi (i očekivanja) su različiti.
Pokretac teme je napisao u svom prvom postu sledece: "Napomena, treba mi JEFTINO ozvučenje (znači, u fazonu, do ~40e), tj, što bi se reklo, bas me briga ako "ima tanak zvuk", "malo zuji", ili šta već, ovo mi je čisto za neke akustične svirke na ponekoj žurci, ili tako nešto, eventuelno u kafiću nekom."
S obzirom na to sto je napisao, ja sam mu predlozio da ne baca tih 40 eura koje planira (jer za tu lovu nema nista pametno da kupi). Prva varijanta je neki Seymour Woody, ali to je pasivni magnet, tj. nece imati dobar i zadovoljavajuc output bez nekog preamp-a (vazi za varijantu kada ide direktno u mixer), sto znaci, dodatnih 20-30 eura (opet na low end product). Sve u svemu, ispod 100-ke ne bi prosao (znam, been there, done that). A za tih 300-400 dinara, za zajebavanje po kuci i zurkama tipa: "jel, znas brate onu od..." je ovo super. Ne znam sta si probao, gde i kako, ali se ovo malo govance ne ralikuje nista vise od ozvucene akusticne sa usranim piezzom i pasivnom ozvukom (mislim na low budget gitare).
Da je Asharak napisao da zeli nesto kvalitetnije, nesto sto nema tanak zvuk, sto ne zuji, ne bi dobio od mene takav predlog za kupovinu.