Dobar stratocaster, mit ili činjenica?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Haralampije

Re: Dobar stratocaster, mit ili činjenica?

Post by Haralampije » 11 May 2011, 20:42

ness wrote:
Duane wrote:...al to je replika gitare koja je koštala 100$ u ono vreme, a danas košta.. previše... i plus je IZGREBANA!
:1: I ne samo sto je izgrebana nego se iz aviona vidi da je namerno osmirglana da bi izgledala vintage,jer boze moj to je sada in !
Cini ti se na fotkama,uzivo je mnogo tamnija i realisticnije relikovana i smirglana( :D ).Sve one na fotkama izgledaju smesno a uzivo malo drugacije(cak i road worn)
Ali to je tribjut Rorijevog strata,nerelikovana verzija bi bila ispod casti za takvu legendu(on je i jedini kog prave iskljucivo u relic verziji)...pored toga magneti su posebni,nema ih u prodaji i tambura je stvarno nesto posebno.Znaci kupujes je iskljucivo jer je Rorijev i zato sto si Rorijevac.

Lepo kaze Fankomat,ne primajte se,"Neko ih voli, neko ne i sta sad..."

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 11 May 2011, 21:24

ssmc wrote:DIY FTW!!!
:1:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 11 May 2011, 21:28

whosyourdaddy wrote:
Funkomat wrote:Sta se toliko tripujete oko relikovanih gitara...?
Neko ih voli, neko ne i sta sad...
da cujem ko voli?
Glupo pitanje, jebiga.
Zar bi se pravile da ih ljudi ne vole/kupuju...? :D

Ja ne volim ibanez pa ne kazem da ne treba da postoji ili da ga niko ne voli. :nixweiss:

Kill surf city

Post by Kill surf city » 11 May 2011, 21:31

Haralampije wrote:Znaci kupujes je iskljucivo jer je Rorijev i zato sto si Rorijevac.
Ili ako si J Mascis, npr. :bambi:

whosyourdaddy

Post by whosyourdaddy » 11 May 2011, 21:52

Funkomat wrote:
whosyourdaddy wrote:
Funkomat wrote:Sta se toliko tripujete oko relikovanih gitara...?
Neko ih voli, neko ne i sta sad...
da cujem ko voli?
Glupo pitanje, jebiga.
Zar bi se pravile da ih ljudi ne vole/kupuju...? :D

Ja ne volim ibanez pa ne kazem da ne treba da postoji ili da ga niko ne voli. :nixweiss:
Uskoro ce se praviti i gitare i umazane u govna (neke poznate licnosti). A cim se praviti morace i to neko da kupi.
Tj. objasnice se ljudima da ove imaju taj shitty/dirty sound :hide:
u ovom potrosackom drustvu vise nista nije cudno...

posebno sto pre 20 godina nije ni postojao izraz relic'd (guitar) to je sve neki new age idiocracy bs
ok, svako voli sta voli (kupuje sta voli), ali kad se prosipa prica da relic'd bolje zvuci mint to je cist idiotizam
pa cak i ako neko hoce i da relikuje da lici na neciju gitaru i to je (po meni) cist idiotizam

poenta je da vise niko i ne zna sta "voli", ljudi vole samo da KUPUJU a volece ono sto su culi od menagera prodaje, radjaju se novi mitovi...
Last edited by whosyourdaddy on 11 May 2011, 21:58, edited 1 time in total.

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 11 May 2011, 21:57

Image

andrej]

Post by andrej] » 11 May 2011, 22:02

johnny_b_good wrote:Image
ee, ovo je gitrara koju bih svirao jedino u slucaju da ima savrsen ton i feel. ni u jednom drugom slucaju - RUZNA JE DO BOLA!

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 11 May 2011, 22:13

Sodom wrote:nemojte da se bazirate na nekim zvukovima od pre 50 godina. Kupite gitaru bilo koju i svirajte sami svoje melodije
Sa ovim se slazem apsolutno ali i dodajem da je ponekad bash to shto zelish upravo taj neki starinski zvuk koji te na neki nacin ispirise da sviras svoje. U svakom slucaju, lepo receno.

Shte se tice relic-a, ja nikad ne bih uzeo relic, jer se, iako sam relativno losh gitarista trudim po tom pitanju bar da budem true :mrgreen: , tj da gitare koje se zadrze kod mene (shto je takodje teshko :XD: ) vremenom dobiju taj starinski shmek koji kad dosadi, neravno da cu raditi refinish u neku namunjenu boju koja nije predvidjena za taj instrument kad slupam prvu farbu, jer ja volim da imam neshto koliko toliko unikatno, iako sviram klasicne gitere u principu. Mada Telecaster 52 u bilo kojoj formi (stara, nova, relic, NOS, Custom...) sve mi prelepo. :) :ziveli:

Haralampije

Post by Haralampije » 11 May 2011, 22:15

whosyourdaddy wrote:
Uskoro ce se praviti i gitare i umazane u govna (neke poznate licnosti). A cim se praviti morace i to neko da kupi.
Tj. objasnice se ljudima da ove imaju taj shitty/dirty sound :hide:
u ovom potrosackom drustvu vise nista nije cudno...

posebno sto pre 20 godina nije ni postojao izraz relic'd (guitar) to je sve neki new age idiocracy bs
ok, svako voli sta voli (kupuje sta voli), ali kad se prosipa prica da relic'd bolje zvuci mint to je cist idiotizam
pa cak i ako neko hoce i da relikuje da lici na neciju gitaru i to je (po meni) cist idiotizam

poenta je da vise niko i ne zna sta "voli", ljudi vole samo da KUPUJU a volece ono sto su culi od menagera prodaje, radjaju se novi mitovi...
Nesto ne vidim da prodavac ubedjuje musteriju da kupi neku relic gitaru.Drugo,do pojave road worn su bile misaona imenica za mnoge(a mnogima su i te RW nedostizne)

Isto ti je to kao i signature model...samo sto jos vise lici na onu po kojoj je pravljena.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 11 May 2011, 23:03

whosyourdaddy wrote: ok, svako voli sta voli (kupuje sta voli), ali kad se prosipa prica da relic'd bolje zvuci mint to je cist idiotizam
Matori, preozbiljno shvatas celu pricu o relik gitarama. :)
Idi popij pivo, zapali cigaru. Razmisljaj o bitnijim stvarima od toga zasto neko voli ovo ili ono ili jos bolje... popij pivo i zapali cigaru. :ziveli:
andrej] wrote: ee, ovo je gitrara koju bih svirao jedino u slucaju da ima savrsen ton i feel. ni u jednom drugom slucaju - RUZNA JE DO BOLA!
:lol:
Sad ce Baba Slim da ti objasni...

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 12 May 2011, 05:25

Ne mere se relikovati poliuretanski finish. Ne onako kako dolikuje. Ispadne piece of shit, ispucalo umesto oguljeno.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 12 May 2011, 08:32

Funkomat wrote:
andrej] wrote: ee, ovo je gitrara koju bih svirao jedino u slucaju da ima savrsen ton i feel. ni u jednom drugom slucaju - RUZNA JE DO BOLA!
:lol:
Sad ce Baba Slim da ti objasni...
Matorani, šta da vam kažem... Nemate pojma. :XD: :ziveli: Treba nekad i zlatan zub imati. :)

Milanares

Post by Milanares » 12 May 2011, 08:45

Dersu Uzala wrote:
Ne mere se relikovati poliuretanski finish. Ne onako kako dolikuje. Ispadne piece of shit, ispucalo umesto oguljeno.
Vaistinu ne mere. Ako zelis "time relic", treba ti ili vreme ili lova.
A ako hoces "beaten up" gitaru, onda ti vrsta finisha ne igra bitnu ulogu.
Cini mi se da smo se malko udaljili od teme....

Bozha

Post by Bozha » 12 May 2011, 09:04

Baba Slim wrote:Matorani, šta da vam kažem... Nemate pojma. :XD: :ziveli: Treba nekad i zlatan zub imati. :)
Image

Post Reply