Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
eg303
Danas na KP čovek je postavio ovaj oglas:
http://www.kupujemprodajem.com/GITARA-p ... ter_id=104
Dakle, preko AKS gitaru je poslao (očigledno u koferu) a dobio je ovo:

Meni izgleda neverovatno da se ovo sve desilo gitari koja je bila u tvrdom koferu. Čak bih rekao da ovakve havarije ne mogu ni slučajno da se dese, jedino ako je neko namerno, ne znam kojim već sredstvima, pokušao da uništi kofer i njegov sadržaj. Bilo je ranije nekoliko puta reči o rizicima kada se šalje instrument ovakvim službama, OK, ako je u onom fabričkom kartonu čak ću razumeti, mada ne aminujem takve pojave, ali ovo...

-
johnny_b_good
Ne znam ni ja, to se ne bi desilo ni da se kombi prevrtao. Nista, sve u svemu ima pravo na odstetu i nek kupi novu gitaru

-
eg303
johnny_b_good wrote:Ne znam ni ja, to se ne bi desilo ni da se kombi prevrtao. Nista, sve u svemu ima pravo na odstetu i nek kupi novu gitaru

He, he... Šta misliš da će da mu daju soma evra (ili koliko već realno vredi ova gitara)?
-
nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
-
by nemanjavelimirovic » 13 May 2011, 16:27
ma ljudi, Ja kontam scenario: otvorio se kofer usput jer ne nasilno spushten na gomilu paketa ili sa strane..., ispala gitara, tumbala se po podu kombija. Naglo zakocio, gitara poletela udarila vratom od stranice kombija i eto. Moze lako da se razbije sve. Ja kad saljem pedalu upakujem je tako da ne moze da se otvori tj treba po 10 minuta mucenja da se otvori paket iako je pedala mnoooog izdrzljivija stvar od gitare...Zato - pozajmis kola ili ides svojim, sipas benzin jeste dosta skuplje, ali ovo je ipak najskuplja varijanta kad od gitare vishe nema nishta...(moze to da se popravi, ali nije to vishe nikad to...)

Nece platiti AKS, ogradili su se sa papirima, ali ako zna koji je lik otprilike kriv (taj je verovatno vozach), njega uvitlati i pustiti mashti na volju...

-
eg303
Ali, vidi se na onoj predzadnjoj slici da je i kofer polomljen, tj. da je kofer (sa gitarom u njemu) zviznuo gornjim krajem u nešto i to takvom silom da je odvaljen donji deo kofera i smrskan vrat, meni to izgleda stvarno neverovatno, jedino ako je ono K u AKS za Krstiće...
-
Driver
Meni izgleda kao da je kofer bio naslonjen uz zid, pa neko kombijem udario u manevrisanju, drugacije ne mogu da objasnim toliku silu da ono uradi. Gitaru ne bih slao tako, ali kada bi se desilo, sigurno bih podavio pola AKS-a, sigurno

-
Haralampije
eg303 wrote:johnny_b_good wrote:Ne znam ni ja, to se ne bi desilo ni da se kombi prevrtao. Nista, sve u svemu ima pravo na odstetu i nek kupi novu gitaru

He, he... Šta misliš da će da mu daju soma evra (ili koliko već realno vredi ova gitara)?
Ako nije tange-frange sluzba morace.To treba tuziti odmah ako budu muljali i odbijali da nadoknade stetu.
-
eg303
Haralampije wrote:eg303 wrote:johnny_b_good wrote:Ne znam ni ja, to se ne bi desilo ni da se kombi prevrtao. Nista, sve u svemu ima pravo na odstetu i nek kupi novu gitaru

Ako nije tange-frange sluzba morace.To treba tuziti odmah ako budu muljali i odbijali da nadoknade stetu.
Plašim se da se te službe (kao što je Nemanja napomenuo) ograđuju od ovakvih situacija (ko čita sva sitna slova na njihovim papirima) a da se čovek uhvati sa advokatima u kolo (nismo svi Cece) treba mu verovatno nekoliko puta više evara od pričinjene štete. Jad i tuga...
-
sinisake
- The original one
Ja ne znam o kakvom ogradjivanju vi govorite, ali:
Ako se radi o pošiljci veće vrednosti pošiljalac mora da navede vrednost pošiljke ukoliko želi nadoknadu usled gubitka ili oštećenje iste.
Vrlo je logicno da se za ostecenu posiljku plati odsteta.
-
eg303
sinisake wrote:Ja ne znam o kakvom ogradjivanju vi govorite, ali:
Ako se radi o pošiljci veće vrednosti pošiljalac mora da navede vrednost pošiljke ukoliko želi nadoknadu usled gubitka ili oštećenje iste.
Vrlo je logicno da se za ostecenu posiljku plati odsteta. Pitanje je samo koliko ce moci da izvuce...
OK, ako postoji ta klauzula, to mu dođe nešto kao osiguranje, ali verovatno se i srazmerno povisuje cena usluge, znači da ako kažeš da to vredi 1000EUR, onda ti ne naplaćuju prevoz robe teške 7 kila nego kao prevoz nečega vrednog 1000EURa a to je sigurno srazmerno skuplje. Nadam se da je ovaj lik to i uradio, ali još uvek mi je misterija neočekivane sile koja se iznenadno pojavila i uništila sve, kada sam imao LP-a, dok sam čekao noćni bus, davao sam devojčici da sedi na koferu (da se ne prehladi) i nije bilo ništa ni koferu ni LP-u...
-
sinisake
- The original one
http://www.aks-sabac.com/usluge.html
Link -> Posebni uslovi poslovanja...
Uzgred, kad vidim modifikovani templejt kao sajt firme... to uvek izaziva osebujnu jezu...
Mada, stvarno, neobican je uspeh ovako unistiti gitaru, a bez namere, jbt...

-
Bozha
eg303 wrote:Meni izgleda neverovatno da se ovo sve desilo gitari koja je bila u tvrdom koferu. Čak bih rekao da ovakve havarije ne mogu ni slučajno da se dese, jedino ako je neko namerno, ne znam kojim već sredstvima, pokušao da uništi kofer i njegov sadržaj.
Eh, kako... Ja ti bacam sa kamiona, a ti hvataj... Sve bahato i bezobrazno, u fazonu ko ih jebe, sto salju!? Ne razumem kako to da jedino drzavna sluzba radi taj posao kako treba!? Pored svih privatnih koje moraju da se bore za trziste i koje po svakoj logici moraju da rade kvalitetnije. Ne razumem kako ti privatnici opstaju!? Ne razumem ko posle svih ovih horor prica nesto tako vredno poveri toj nesposobnoj bagri!? Burazu su zadrzavali isplatu neke 2, 3 nedelje. I dalje se kajem sto mu nismo organizovali klasicnu sacekusu ispred lifta kad se na kraju pojavio sa keshom. Lakse bih sad podneo ove fotke...
-
eg303
Sa njihovoj sajta (četiri situacije kada se naplaćuje šteta):
1).gubitak ili potpuno oštećenje registrovane pošiljke – desetostruki iznos plaćene poštarine za prenos te pošiljke
2).gubitak ili potpuno oštećenje vrednosne pošiljke – iznos označen na pošiljci uvećan za naplaćenu poštarini po vrednosti i desetostruki iznos plaćene poštarine za prenos te pošiljke
3).prekoračenje roka za prenos i uručenje registrovane pošiljke – petostruki iznos plaćene poštarine za prenos te pošiljke
4).oštećenje ili umanjenje sadržaja registrovane pošiljke – iznos u visini utvrdjenog ili procenjenog dela oštećenja ili umanjenja sadržaja pošiljke, ali ne veći koji bi se isplatio u slučaju gubitka ili potpunog oštećenja pošiljke.
E, sad, ko je pravnik možda i prokljuvi u kom slučaju i koliko novca može da dobije kod ovakvih situacija, pitanje je i veštačenja da li će se ovo tumačiti kao potpuno oštećenje (tačka 2) a ako se sve svede na priču da je šteta=10xpoštarina, onda je veselo, teško tu ima i 100EURa da se napabirči...
-
nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
-
by nemanjavelimirovic » 13 May 2011, 18:48
eg303 wrote:Sa njihovoj sajta (četiri situacije kada se naplaćuje šteta):
1).gubitak ili potpuno oštećenje registrovane pošiljke – desetostruki iznos plaćene poštarine za prenos te pošiljke
2).gubitak ili potpuno oštećenje vrednosne pošiljke – iznos označen na pošiljci uvećan za naplaćenu poštarini po vrednosti i desetostruki iznos plaćene poštarine za prenos te pošiljke
3).prekoračenje roka za prenos i uručenje registrovane pošiljke – petostruki iznos plaćene poštarine za prenos te pošiljke
4).oštećenje ili umanjenje sadržaja registrovane pošiljke – iznos u visini utvrdjenog ili procenjenog dela oštećenja ili umanjenja sadržaja pošiljke, ali ne veći koji bi se isplatio u slučaju gubitka ili potpunog oštećenja pošiljke.
E, sad, ko je pravnik možda i prokljuvi u kom slučaju i koliko novca može da dobije kod ovakvih situacija, pitanje je i veštačenja da li će se ovo tumačiti kao potpuno oštećenje (tačka 2) a ako se sve svede na priču da je šteta=10xpoštarina, onda je veselo, teško tu ima i 100EURa da se napabirči...
Ako je bilo vrednosno, onda je sve ok..moraju mu platiti koliko je trazio za gitaru tako da ispada da je prodao gitaru AKS vozachu, a ovaj se ponacao ko Pete Townshend....