Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
Rax13
MF veteran

Re: Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Post by Rax13 » 14 May 2011, 20:14

Najs, lepa skupina :ziveli:

Audio

Post by Audio » 14 May 2011, 21:51

Lepa skupina stvarno !!! Tu ima jedna meni omiljena pedala a to je SD-1. Ljudi, kako meni lezi ta pedala nemam reci.
Sve dodju, prodju, razna govna procesori, multiefekti ali SD-1 je uvek sa mnom. Nekako ne mogu bez tog lepog
transparentnog tona. Kulturica !!! Naravno, i TS je sjajan ali SD-1 ima drugaciji smek. Stvarno mislim
da svaki gitarista treba da ima u pedalboardu SD-1 i DS-1 kao osnovnu, izvornu kombinaciju. Uz malo isprobavanja
svako moze da napravi dobar ton, i ritam i solo. Krenes sa SD-1 pa kad se razmahnes nagazis DS-1 i momentalno
razbijes na bini. Sam ton te inspirise. Ja izmedju njih imam i vah tako da su mogucnosti neogranicene.
Kad malo bolje razmislim, ja bre uopste ne postujem logican redosled pedala.
Kompresor, sd-1,vah, ds-1 pa sve ostalo. :metal:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 14 May 2011, 22:34

Za mene je DS-1 uz Metal Zone najgora pedala ikada napravljena od strane Boss-a.
Nisam probao njihov fuzz, ali chujem da je takodje mega uzhasan.

Kill surf city

Post by Kill surf city » 15 May 2011, 05:17

Cortex wrote:Za mene je DS-1 uz Metal Zone najgora pedala ikada napravljena od strane Boss-a.
Nisam probao njihov fuzz, ali chujem da je takodje mega uzhasan.
Boss je postao tako jadna firma da su dozvolili sebi da jedini fuzz koji prave atm bude 'digitalni modeler' :O.o:,retardacija par excellence. Nekad su pravili FZ2 , koji je, IMHO, poboljsana verzija shin ei fuzza, plus zestok klin bust. Svakodnevno udaram sebe u muda kad se setim za koliko para sam mogao da uzmem ovu pedalu. ::ranting:: FZ3 je takodje dobar fuzz, ali sam manje vremena proveo sa njim (probao u prodavnici dok gazda nije odlepio).

Audio

Post by Audio » 15 May 2011, 07:30

DS-1 sam po sebi stvarno nije neka pedala. Ja njega skoro nikada ne ukljucujem samog.
Ali, u kombinaciji sa SD-1 je za mene nezamenljiv. Tacno imo ono sto ovaj drugi nema.
SD-1 je mekan, fin, skoro pa ga nema a ovaj malo zareze i izbustuje kada zatreba.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 15 May 2011, 08:26

Stvarno mislim
da svaki gitarista treba da ima u pedalboardu SD-1
:1: Nesto mi govori da si u pravu. :)

Stanko

Post by Stanko » 15 May 2011, 10:07

Bal, kako radi ovaj time machine? Jesi ga poredio sa MM-om?
I ko je radio muff? :)

BaalBehrit

Post by BaalBehrit » 15 May 2011, 14:10

Napisah za time machine na prošloj strani:
BaalBehrit wrote:Radi fino, ali ima manu kao i /uglavnom/ svi analogni dilejevi da je taman pa slabo izađe u miksu, ali je generalno jako fina sprava, a s obzirom koja joj je cena i ne može da se očekuje nešto vrhunski, ja sam je platio oko 4700 dinara čini mi se.
Nisam ga poredio sa MM jer nisam ni imao prilike, al' ako neko ima MM i želi da poredimo nije problem da se dogovorimo. :)

Muff je original EHX Big Muff, kupio sam ga od Hopkinsa koji je kod Rocketa odradio Tone Bender mode i stavio ga u manju kutiju.

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 15 May 2011, 14:47

:1: za SD keca, stvarno predzebena pedalina. Za bustovanje drajvovanog pojacala dusu dala i na cleanu nije losa, ali tu preferiram TSa, nekako zadeblja fino ton bas kako volim, dok je SD transparentniji pa zna da zvuci malo tanko...

BaalBehrit

Post by BaalBehrit » 15 May 2011, 16:34

Ja sad gledam da odradim neki mod na SD1, mrzelo me je ranije, a imam dugo ovu pedalu. Koje modove preporučujete? Ja znam za Keeley, slušao sam malo po YT, ali bih poslušao još neki pre modovanja pa bacite linkove. :)

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 15 May 2011, 17:09

Sta hoces da uradis sa pedalom, kakvu promenu u zvuku zelis? Uglavnom se radi TS mod, mislim da je i Keeley na taj fazon. A ako neces mnogo da menjas ton i ponasanje pedale mozes da promenis komponente kvalitetnijim (neces osetiti neku preteranu razliku, my 2 cents).

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 15 May 2011, 17:37

imash i part two.

ili http://www.diystompboxes.com/cnews/mods.html, ovo su vrlo jednostavne stvari koje mozhesh da probash. Shto se zamene stock komponenti kvalitetnijima tiche, i ja mislim da necesh osetiti neku epohalnu razliku, medjutim ja sam u jednoj od debugging sesija sa svojim Emerald Beyond Fuzz-om, zamenio sve obichne radijalne elektrolite odgovarajucim tantal ekvivalentima, i zvuk se jeste prochistio nekako, bio je slobodniji sa malo vishe headroom-a, chistiji. Shto jelte nisam zheleo u fuzz-u, pa sam vratio obichne :D Ali kapiram da znachi kod delay-a, chorus-a i ostalih modulacija gde zhelimo da chujemo ne zvuk same pedale vec zvuk i karakter svoje gitare propushten kroz te modulacije.

Moje je mishljenje da Sd-1 nije neka pedala, imao sam je dugo i to keleey mod i vremenom sam skapirao da mi je totalno nepotrebna. Real Tube Driver koji imam, mnogo mi vishe vrshi pos'o drajva, a sad kad bih pravio sebi neki OD, to bi bio ili OCD [neverovatno lako za napraviti, prenerazio sam se] koji mi se svidja jer zvuchi kao odvrnuto lampashko old school pojachalo, savrsheno transparentno, i bez nekada meni odvratnog i preteranog mid boost-a koji ima 95% drajv pedala.
Dakle ili to, ili bih radio neshto na fazon Boss BD-2, modovan tako da se malo ukloni "pesak po staklu" prizvuk koji zna da nervira malo [no opet sjajne stvari radi za izbijanje u mixu], u svakom sluchaju dobra dobra pedala.

Audio

Post by Audio » 15 May 2011, 18:39

bez nekada meni odvratnog i preteranog mid boost-a koji ima 95% drajv pedala
Istina ziva. Ali, meni se kod SD-1 svidja bas to sto je sam po sebi nekako mekan ali kada
zabustuje sa bilo kojom distorzijom daje te srednje ka visokim koje distorzije obicno nemaju.
Tada nekako zvuci kao da je pojacalo postalo "drvenije". Ako je ispred vaha dobija se onako
polu-jazz "mijaukanje" dok je DS-1 posle vaha tu da bi se dobilo "rezanje".
Zbog toga je meni nezamenljiva pedala, i to bez ikakvih modova.Ponasa se nekako cudno
a opet uvek isto i pouzdano.

Kill surf city

Post by Kill surf city » 17 May 2011, 13:10

Da li je mozda neko pazario napajanje za pedale koje se reklamira na KP, pravi covek iz NS po porudzbini ? Treba za koji dan da resim taj deo borda, pa rekoh da pitam™ ovde. Ili ako neko ima bolju ideju za 4000 din, slusam... :kokice:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 17 May 2011, 13:41

Pričao sam sa momkom koji to pravi, i sa još jednim koji to već uspešno koristi duži period, i ovaj drugi lik kaže da radi bez problema. Momak koji pravi to i sam napaja svoje pedale da boardu preko toga.

Što se tiče neke bolje ideje, ja sam na KP ulovio adapter od MicroCube-a, koji isporučuje 500mA, kupio sam ga, ali kada sam izmerio napon, davao je oko 12V, iako je deklarisan na 9V na izlazu. Onda sam lepo rasekao kućište napajanja, zalemio par komponenata u kolo za stabilizaciju napona na 9V (hvala majtimiki na objašnjenju :ziveli: ), sve spakovao nazad u kućište adaptera, zalepio kućište, i sad napajam ceo board preko toga (8 pedala, mislim da je u zbiru nešto ispod 300mA). Adapter se posle cele svirke ne ugreje ni malo.

E da, i zamenio sam originalni kabel adaptera sa dužim i debljim, i stavio sam metalni džek na kraju, da se slučajno onaj fabrički plastični ugaoni ne bi s*ebao vremenom od upotrebe. Ovako ako se i desi neki kuršlus, lako ću za meniti džek.

Locked