Kupovina opreme preko oglasa

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
Vukica

Re: Kupovina opreme preko oglasa

Post by Vukica » 16 May 2011, 09:20

theTrooper wrote:EMG HZ i Ibanezov inf (koji sam izbacio sa moje gitare) su, potpisujem, glupost od magneta. Bilo koji DiMarzio/SD/Gibson magnet ih sije. I klin i dist.
Nema teorije da ces ti nas ubediti sad da to super zvuci. A i stvarno les pol izgleda kao najgora kineska kopija. Mislim, 3 srafa na truss rod coveru ne bi smeo sebi da dopusti niko ko je uzimao gibsona u ruke, a ne da pravi custom gitare
Opet kazem sada su 2 emg-a na gitari . A emg nemoj da mi diras svako ima onaj zvuk kakav voli ja volim cist zvuk i di marzio sd i gibson nmg sa cleanom da se porede ni slucajno opet kazem donesi tvoju gitaru pa uporedi ;) i distrozija je cistija imam ja Saymour Duncan PG -1 koji kosta 110 evra u mitrosu pa ne moze da prdne ni sa clean-om ni sa distorzijom a ni sustainom emg-u :D
A ibanezov inf se pokazao kao odlican magnet za te pare medjutim ne moze da se poredi sa emg tako da sam stavio jos jedan emg.

Vukica

Post by Vukica » 16 May 2011, 09:26

mislim_stvarno wrote:
Vukica wrote: P.S Nadji dva EMG HZ-a za 100 evra i svaka ti cast i emg elektroniku (tj mozda ti i nadjes kad si preprodavac ali jedan nvo je 120 evra ) ..
http://maric.rs/srp/proizvodi/?conid=1039&l2=641&l3=457

a posto je inf kupljen polovan jer ne postoji u slobodnoj prodaji, to znaci i da je emg najverovatnije kupljen polovan, pa je cena jos niza od tih 70e, recimo 50e, mozda i manje, a za par magneta, to je 2x50e=100e :D (mada kod nas preprodavaca, matematika ide malo drugacije, pa moze biti 90 ili 110 zavisi dal' kupujes il' prodajes... :lol: ) :mrgreen:

isto tako, elektronika koja se vezuje na pasivne emg magnete (hz) je ista kao i za sve druge pasivne magnete, i moze da se odradi za 1000kinti, a i manje, samo ako ne ides u prodavnice muzicke opreme nego u prodavnice elektronskih komponenti...

ako si platio emg hz 120e, onda me ni ne cudi sto trazis 750e za ovu _______________ (ubaci odgovarajuci pridev) gitaru :) :ziveli:
Jedan sam kupio polovan a drugi mi je bio ugradjen u gitaru od kad je imam :) magneti su najmanje bitna stvar kod gitare
svaki par magneta moze da se kupi za do 100 evra polovan. A to u maricu pitaj Boga kolko im stoji pa su sad stavili te cene u musiccentru nema ispod 10 000 ..
Sve jedno glupo je komentarisati idalje to govorim dok ne probate samo vi to preprodavci ne kapirate :)
i original gibson les paul u proizvodnji ne kosta ni 30 evra sa sve magnetima pa ga prodaju za 1000 minimum . A 70% gibson gitara koje sam probao su bile ocaj zivi a drugih 30% su bile odlicne sto znaci da njih zabole dupe otprilike jer prodaju ime ... Vec sam rekao ako se les paul studio prodaje za 1000 evra onda sam je moja gitara mnogo mnogo ispod cene

Stanko

Post by Stanko » 16 May 2011, 09:37

Ja bih voleo da cujem onda klip snimljen na ovoj gitari, a ako je moguce na istoj opremi, isti covek da uzme tog Gibosna studio :) pa da se cuje razlika. Ali 1:1 isti setup, ista jacina, isti svirac :ziveli:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 16 May 2011, 09:42

Vukica wrote:A to u maricu pitaj Boga kolko im stoji pa su sad stavili te cene u musiccentru nema ispod 10 000 ..
aktivni emg magneti su preko 100e, ovi pasivni, omrznuti od strane 80% gitarske populacije su kod marica verovatno najskuplji u evropi :D
http://www.stewmac.com/shop/Electronics ... =3&xsr=261
http://www.guitarcenter.com/EMG-H4A-Pas ... 1169957.gc
http://www.thomann.de/de/emg_hz_h4.htm
inace, skoro sam bio kod marica, i pitao bas za te magnete, i kostaju neki dinar preko 7k :D jbg, sad, ako si u pravu, pa im dugo stoje u radnji, mozda su se malo ukvarili... :? :(

bilo kako bilo, mi preprodavci, radimo uslugu ljudima koje ne poznajemo pa upozoravamo na prevarante sa precenjenim gitarama ^^

zasto bi bilo ko normalan za onu tvoju dao te pare, kad za isto to moze da uzme NOVO, sa aktivnim emg, sa garancijom, sa imenom...
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/105 ... 401-Black/ :)

ziv bio, i nadam se da ces je prodati za realnu cenu (oko toga se sigurno necemo sloziti kolika je :) ) :ziveli:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 16 May 2011, 10:39

S jedne strane, oglas je korektan, jer se nigde u tekstualnom delu oglasa ne tvrdi da je ovo Gibson Les Paul, ali s druge strane, fotografije kažu drugačije, čim stoji Gibson logotip, a pozadi serijski broj drugačije Gibson gitare, to uvek izaziva podozrenje, i nekako nije baš prijatno kupovati takav instrument, jer definitivno može da se priča o prevari. Ovo je podjednako prevara kao i ona "firmirana" garderoba sa Bulevara. Meni bi bilo prihvatljivije da imam ovakvu gitaru na kojoj piše Gradimir, nego Gibson. Toliko detalja tu postoji koji jasno oslikavaju da se ne radi o originalu, da mislim da bi me bilo sramota da se bilo gde pojavim sa gitarom koja očigledno nije Gibson, a na njoj ipak piše Gibson. Ne mogu da skapiram majstore koji rade ovakve stvari. Totalno neprofesionalno.

jagoda

Post by jagoda » 16 May 2011, 12:14

Oglas je nekorektan.
Sama roba koja se prodaje je nekorektna.
Kada neko (ko god to bio) na kopiju Gibsona stavi logo "Gibson" , to je vec pokusaj prevare.
Sta god pisalo u oglasu, predmet prodaje je FALSIFIKAT , i zato je oglas nekorektan.
Koliko god trenutni prodavac bio fer i posten, gitara je falsifikat, kopija koja je napravljena sa jedinom namerom, a
to je da neko da pare za Gibsona, a dobije ... ???? Da ne kazem sta .
Mozda je gitara dobra. Verujem da je dobra, ako momak tako kaze. Verujem da bi se nekom dopala .
Sto se cene tice, svako ima pravo da oderdi cenu za sebe, pa ako se kupac i prodavac sloze,
(sto mislim da je u ovom slucaju tesko/nemoguce) to je to.
Ali gitara je prevara, dok god na njoj stoji Gibson logo .
'ajd nek proba neko takvu stvar da prodaje u USA ili EU, tamo bi ga brzo naucili ovo sto ja sada pokusavam ovim pisanijama.
Dobro, dobro, znam, mi nismo USA...

Hotstepper

Post by Hotstepper » 16 May 2011, 12:37

Vukica wrote:
... original gibson les paul u proizvodnji ne kosta ni 30 evra sa sve magnetima pa ga prodaju za 1000 minimum...
...chak 30?!
:grummel_2:

Vukica

Post by Vukica » 16 May 2011, 12:45

mislim_stvarno wrote:
Vukica wrote:A to u maricu pitaj Boga kolko im stoji pa su sad stavili te cene u musiccentru nema ispod 10 000 ..
aktivni emg magneti su preko 100e, ovi pasivni, omrznuti od strane 80% gitarske populacije su kod marica verovatno najskuplji u evropi :D
http://www.stewmac.com/shop/Electronics ... =3&xsr=261
http://www.guitarcenter.com/EMG-H4A-Pas ... 1169957.gc
http://www.thomann.de/de/emg_hz_h4.htm
inace, skoro sam bio kod marica, i pitao bas za te magnete, i kostaju neki dinar preko 7k :D jbg, sad, ako si u pravu, pa im dugo stoje u radnji, mozda su se malo ukvarili... :? :(

bilo kako bilo, mi preprodavci, radimo uslugu ljudima koje ne poznajemo pa upozoravamo na prevarante sa precenjenim gitarama ^^

zasto bi bilo ko normalan za onu tvoju dao te pare, kad za isto to moze da uzme NOVO, sa aktivnim emg, sa garancijom, sa imenom...
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/105 ... 401-Black/ :)

ziv bio, i nadam se da ces je prodati za realnu cenu (oko toga se sigurno necemo sloziti kolika je :) ) :ziveli:
Tako sto ta gitara ne moze da se poredi sa ovom a ova je pritom kao nova jer je ocuvana ;)
I tako sto je jedno gitara koju neko gura u serijskoj proizvodnji 1000 komada od drveta od juce i drugo
od nekog majstora koji uzima suseno drvo od pre 50 godina da bi dobio zvuk kakav treba ..
Da joj skinem celu elektroniku nebi je dao ispod 500 evra :D a ti pricaj sta hoces taj ltd ne moze da se poredi sa ovime
sto se tice toga da je oglas ne korektan oglas je korektan jer nigde nisam napisao da je gibson
prevara ne postoji jer ja mogu samo da prevarim preprodavca necime muzicara ne mogu da prevarim
jer on dolazi da kupi gitaru da je svira a ne da gleda sta i kako pise
Ja imam dovoljno jakih ljudi u muzici oko sebe da znam sta valja sta ne valja a to kolko je neki komad dobar govori
o tome da ljudi koji vise sviraju odu u mitros da kupe telecastera probaju sve i nijedan im nije dobar i cekaju i po godinu dana
da se nadje model koji im odgovara (zvuk , osecaj pod ruku , svirljivost )
moj oglas nije ne korektan ja sam lepo rekao sta je gitara nisam tvrdio nikakve lazi o njoj niti cu tvrditi ko god bude zeleo da je kupi
Zasto je cena takva zato sto brate ltd kosta 700 evra u serijskoj proizvodnji gde moze da kosta 20 evra . A kad odes kod majstora da ti napravi gitaru
da bude ovakva kostace te dosta :).. I ako nastavite raspravu o gitari a da je pritom ne probate moracu da vam kazem da posetite psihijatra . Jer pravog muzicara zaista ne zanima sta je gitara ... Toliko ljudi svira ne poznate gitare skroz zato sto im leze ... Ja jedino sto gledam kod gitare je zvuk i osecaj u ruci ostalo me ne zanima ... I lepo rekoh meni nije stalo tolko da je prodam ne moram da je prodam a ako je prodam znacu da nisam nikome nista uvalio jer je gitara odlicna . Komentari na razlike u odnosu na gibson su suvisni . Jer i gibson ima svojih mana .

Vukica

Post by Vukica » 16 May 2011, 12:47

jagoda wrote:Oglas je nekorektan.
Sama roba koja se prodaje je nekorektna.
Kada neko (ko god to bio) na kopiju Gibsona stavi logo "Gibson" , to je vec pokusaj prevare.
Sta god pisalo u oglasu, predmet prodaje je FALSIFIKAT , i zato je oglas nekorektan.
Koliko god trenutni prodavac bio fer i posten, gitara je falsifikat, kopija koja je napravljena sa jedinom namerom, a
to je da neko da pare za Gibsona, a dobije ... ???? Da ne kazem sta .
Mozda je gitara dobra. Verujem da je dobra, ako momak tako kaze. Verujem da bi se nekom dopala .
Sto se cene tice, svako ima pravo da oderdi cenu za sebe, pa ako se kupac i prodavac sloze,
(sto mislim da je u ovom slucaju tesko/nemoguce) to je to.
Ali gitara je prevara, dok god na njoj stoji Gibson logo .
'ajd nek proba neko takvu stvar da prodaje u USA ili EU, tamo bi ga brzo naucili ovo sto ja sada pokusavam ovim pisanijama.
Brate sto je neko reko vec i Mirko tasic stavlja gibson logo nigde ne pise mirko tasic pa su gitare fenomenalne ;)

LifelessDead

Post by LifelessDead » 16 May 2011, 12:48

jagoda wrote: 'ajd nek proba neko takvu stvar da prodaje u USA ili EU, tamo bi ga brzo naucili ovo sto ja sada pokusavam ovim pisanijama.
na ebay-u imas koliko hoces fejkova, doduse ne toliko Gibson-a koliko Epifona, ima ih brdo...

Gibsoni jesu precenjeni ali da kosta 30evra je smesno, mozda ako racunas samo drvo, ali gitara nije drvo, da jeste onda bi svako mogao da ode u sumu i usece par komad :lol: Cena ukljucuje milion stvari, radnu snagu, marze trgovaca, profit proizvodjaca, transportne troskove, porez...

jagoda

Post by jagoda » 16 May 2011, 13:01

Koliko ta gitara vredi u parama saznacemo kada se proda.
Mada to vazi za svaku gitaru , kad bolje razmislim ...
Sve drugo su prazne price.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 16 May 2011, 13:07

To što Mirko Tasić radi istu stvar nije mu na čast, i bez obzira što je to iskusan majstor ja ne bih takav njegov gest nikako mogao da opravdam. Eto ti s druge strane fini članovi ovog našeg foruma koji prave gitare, i koji se ne ponašaju tako, mogu odmah trojicu da ti navedem ako te zanima.

Niko ne tvrdi da ne valja ta tvoja gitara, batali više tu priču.

A kad prodaješ proizvod na kome piše Gibson, a zapravo nije Gibson, to je prevara, pa kako god da okreneš. Lepo je što otvoreno kažeš da to nije Gibson, ali te to u suštini ne vadi. Majstor, tvoj rođak, ti, onaj ko ovu gitaru kupi, onaj ko reši da je preproda... svi ste u lancu prevare. Na tržištu se zahvaljujući svima vama nalazi instrument sa logotipom koji može da navodi na pogrešne zaključke, i može da se zloupotrebi. Ako meni ne veruješ, lepo piši Gibsonu da ih pitaš šta oni misle, a možeš da pitaš i bilo kog ozbiljnog pravnika kod nas šta ima da kaže na tu temu.

Stanko

Post by Stanko » 16 May 2011, 13:18

Jel vide ti ovo prijatelju:
Stanko wrote:Ja bih voleo da cujem onda klip snimljen na ovoj gitari, a ako je moguce na istoj opremi, isti covek da uzme tog Gibosna studio :) pa da se cuje razlika. Ali 1:1 isti setup, ista jacina, isti svirac :ziveli:
+ ja imam custom made gitaru, koju znam ko je pravio, i koju sam prilicno platio. Ali sumLJam da bih mogao da je prodam za pare koje ti trazis za svoj instrument. A hadrver (magneti, kobilica, civije i elektornika) su kostali oko 400e, plus kofer 100e... O cemu pricamo, a ovo ili nije rad profesionalca (ako je hand made uopste) ili je prepravljana, jer ovakav neck joint se ne radi na mega-giga-custom gitarama...

Ziveo :ziveli:

P.S. Magneti 150, poklopci 20, civije 50, bridge+tailpiece 95, potovi/switch/kapice 20e, plus dodaj shipping, carinu i porez...
Evo i slike lepotinje :ziveli: :ziveli:
Image
Image

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 16 May 2011, 13:21

Vukica wrote:. Ja jedino sto gledam kod gitare je zvuk
A drzao si inf magnet "cetvrte generacije" na gitari? :D Meni to dovoljno govori, posto sam imao ibanez sa tim magnetom, i znam kakav je to magnet. :lol:
(a drvo i sama gitara nisu bili losi, jer je sa superdistortion magnetom gitara potpuno propevala)

nikolic025

Post by nikolic025 » 16 May 2011, 13:53

Ne znam ljudi da li ste vi primetili,ali taj "hand made" ima tipicna obelezja kineske kopije,jer kao sto neko rece ko je lud da na kopiju Gibsona stavi tri sarava na poklopac za sipku...A ovo mi je jos gore: natpis na glavi je ukrivo postavljen sto je jedna od glavnih obelezja kineza,niko ko rucno pravi nebi to uradio,da mu gitaru nebi povezali sa kinezima...I svaki majstor stavlja neki svoj znak na gitaru,mora da ima neki pecat,potpis ili slicno ispod magneta ili u nekoj rupi...I znak Custom je naopacke,sto isto karakterise kineske kopije...Ima tu jos,ali sad da ne zavlacimo ruke bas toliko duboko,provaljen je i sad se pravda kao neki sto su se pravdali,ali dzaba...

Locked