Kupovina opreme preko oglasa
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Guitar_thrill
- MF veteran
Re: Kupovina opreme preko oglasa
Što se tiče Mirka Tasića, čovek je lepo rekao da on stavlja kao logo Gibson isključivo jer mušterije na tome insistiraju, a ne zato što on tako želi, doduše ne stavlja lažne serijske brojeve, ali ipak ne razumem šta vam tu nije jasno... verujem da majstori sa ovog foruma žive od pravljenja gitara, da bi i oni na zahtev mušterije isto uradili, s obzirom da se kod nas retko ko uopšte odluči za handmade instrument, a ne još odbijati njihove zahteve...
Sad stvarno moram da se umešam ... Prvo Vukice bio bi red da se predstaviš, i to nečim razumnim, navodjenje jakih prijatelja u muzici mi liči na osnovnu školu.. Drugo tvrdnje o tome kakva je tvoja gitara ili kakvi su Gibsoni bi trebalo da potvrdiš nekim valjanim argumentom. Treće .. cena koju tražiš podrazumeva bar iste šarafe na svojim mestima a ne ko da si ih prosio ili skupljao po ulici. A kako gitara zvuči najbolje govori to da si stavio niskobudžetne magnete i pričaš o zvuku ? Ja lićno mislim da je gitara neki Kineski fejk a ti probaj da da me razuveriš navodjenjem gde je pravljena i ko je pravio. Makar daj još neki rad od dotičnog majstora pa da možemo da uporedimo. Jedino još ne znam zašto se forumaši pecaju na priče osnovaca sa "jakim prijateljima u muzici". Sve ovo pričam zato što ja imam dve "rukotvorine" ali njih je pravio Jean, drvo se vidi, a zvuk će prceniti kupac ako ili kad ih budem prodavao.. Prevara i je i tvrdnja da je hand made a gitara kineski fake ...
moram da idem ... a dok se vratim baš bi voleo da vidim i čujem neki argument
moram da idem ... a dok se vratim baš bi voleo da vidim i čujem neki argument

Mirko svoje gitare obelezava firebrand-om na spoju vrata i tela ako su bolt on gitare, mislim da za set in neck to radi u otvoru za elektroniku/magnete. A njegovi radovi vrede BAR kao Gibson LP Custom. Zna covek znanjeGuitar_thrill wrote:Što se tiče Mirka Tasića, čovek je lepo rekao da on stavlja kao logo Gibson isključivo jer mušterije na tome insistiraju, a ne zato što on tako želi, doduše ne stavlja lažne serijske brojeve, ali ipak ne razumem šta vam tu nije jasno... verujem da majstori sa ovog foruma žive od pravljenja gitara, da bi i oni na zahtev mušterije isto uradili, s obzirom da se kod nas retko ko uopšte odluči za handmade instrument, a ne još odbijati njihove zahteve...
A da, o tom inf4 magnetu, ja sam ga skinuo i poklonio klincu jednom da stavi umesto singla na skvajeru, pa ti vidi
- Haralampije
Pa ako musterija dodje i kaze 'ocu da pise Gibson,onda je glupo da pise Mirko na hedstoku,zar ne.Kristijan wrote:To što Mirko Tasić radi istu stvar nije mu na čast, i bez obzira što je to iskusan majstor ja ne bih takav njegov gest nikako mogao da opravdam.
Drugo pogledaj cenu jednog lepog Tasicevog komada.
http://www.tfoa.eu/the_store/index.php? ... t_id=32535
(ovo nisu one gitare tipa e skupio sam 500 evra,idem da mi Tasic uradi djitru pa cu da sirim price kako je ekstra,ovo su djitre koje i kostaju ekstra)

- johnny_b_good
Jedini lik koji je trazio da napise pored logoa ko je uradio gitaru je bio Dzindzer iz Riblje Corbe. Ljudina.
Mušterija je uvek u pravu... Osim kad nije 
Nemojte ljudi da me zafrkavate, ne treba da se izlazi u susret željama ljudi koji su zapravo najobičniji dizelaši, samo se eto kao interesuju za muziku. To ne samo da je srozavanje majstorske reputacije, nego je i prekršaj, za to može i da se odgovara pred sudom. Ko bi baš da se džekira, neka lepo ode da kupi Gibson, i ćao zdravo. Mora da se podvuče crta, mora da se odredi granica preko koje se ne ide. Ako jedan Tasić, sa tolikim godinama rada, nije u situaciji da to uradi, onda bolje i da ne radi uopšte. Zna se šta je ručni rad, i koje su prednosti istog. Ako je neko pajser pa ne zna šta je ručni rad, i zašto na ručni rad ne treba da lepi konfekcijsku etiketu, onda s takvim i ne treba sarađivati. Ma tačno znam tu felu, to su oni što 2345456 dolaze da provere kako napreduje projekat, postavljaju 34525676 nebuloznih pitanja, traže dlaku u jajetu... i još ne daju majstoru da se potpiše.
Ko voli s takvima da se meša, neka mu je na zdravlje. Smatram da nema ni jednog razloga da bilo ko sebi priređuje takve neprijatnosti. Raditi nešto kažnjivo da bi se izašlo u susret nekoj hodajućoj kelerabi koja ne kapira zašto se uopšte dovukla u custom shop - pa to je stvarno više nego strašno.

Nemojte ljudi da me zafrkavate, ne treba da se izlazi u susret željama ljudi koji su zapravo najobičniji dizelaši, samo se eto kao interesuju za muziku. To ne samo da je srozavanje majstorske reputacije, nego je i prekršaj, za to može i da se odgovara pred sudom. Ko bi baš da se džekira, neka lepo ode da kupi Gibson, i ćao zdravo. Mora da se podvuče crta, mora da se odredi granica preko koje se ne ide. Ako jedan Tasić, sa tolikim godinama rada, nije u situaciji da to uradi, onda bolje i da ne radi uopšte. Zna se šta je ručni rad, i koje su prednosti istog. Ako je neko pajser pa ne zna šta je ručni rad, i zašto na ručni rad ne treba da lepi konfekcijsku etiketu, onda s takvim i ne treba sarađivati. Ma tačno znam tu felu, to su oni što 2345456 dolaze da provere kako napreduje projekat, postavljaju 34525676 nebuloznih pitanja, traže dlaku u jajetu... i još ne daju majstoru da se potpiše.
Ko voli s takvima da se meša, neka mu je na zdravlje. Smatram da nema ni jednog razloga da bilo ko sebi priređuje takve neprijatnosti. Raditi nešto kažnjivo da bi se izašlo u susret nekoj hodajućoj kelerabi koja ne kapira zašto se uopšte dovukla u custom shop - pa to je stvarno više nego strašno.
- LifelessDead
Nije ti to validan argument. Tako isto i musterije ovih kineskih falsifikatora zele Gibson na headstock-u, uostalom na tome i zaradjuju pare. Covek ko pravi hand-made gitare ce da stavi ili neko svoje ime ili da eventualno ostavi prazno pa ko hoce neka zalepi dekal Gibson-a, i to moze lako da se odradi, mada opet i to bi tebao majstor da radiHaralampije wrote:Pa ako musterija dodje i kaze 'ocu da pise Gibson,onda je glupo da pise Mirko na hedstoku,zar ne.Kristijan wrote:To što Mirko Tasić radi istu stvar nije mu na čast, i bez obzira što je to iskusan majstor ja ne bih takav njegov gest nikako mogao da opravdam.

Nije da imam nista protiv Mirka ili slicnih, apsolutno razumem situaciju ali ne mozete njega da branite a ove kineske falsifikatore napadate jer je situacija ista, i jedni i drugi to rade da bi povecali prodaju i zaradu.
Uostalom, neko se uvatio Amerike, znam ljude sa MLP foruma koji se bave izradom da su ih ovi iz Gibsona jurili i zbog drugih stvari ne samo logo-a. Ustvari, da stavljaju logo Gibsona najebali bi ko zuti.
Sto se tice ove gitare o kojoj se digla prasina, ja necu nista da kazem, ako covek kaze da je hand-made neka bude tako, uostalom niko ne moze da kaze ni da nije iako je vrlo sumnjiva gitara. Nego zanima me jedna stvar, ako je vec hand-made kako kaze ima ovde strucnjaka koji bi mogli da utvrde da li zaista jeste, verujem da postoje neki detalji gde se vidi razlika izmedju rucnog rada i industrijske proizvodnje, ***** ga, ne znam ali trebalo bi da postoje neke razlike.

I dodao bih jos jednu stvar. Ljudi u Americi koji idu kod majstora da im napravi gitaru idu tamo zato sto zele da imaju bolju gitaru nego sto je recimo Gibson LP, koji je mediokritetska gitara, generalno gledano. I ne samo to nego i placaju gitaru skoro isto kao i sto kosta Gibson, bar polovan ako ne novi. Sto bi on onda zeleo da mu stoji logo Gibsona uopste, pa bolje da mu stoji ime nekog kvalitetnog majstora koji ima reputaciju nego da se kurci i pozira sa logom Gibsona. Ja recimo nikad u zivotu ne bih zeleo logo Gibsona na hand-made gitaru.
@Vukica
Shvati ovo dobronamerno, upadaš na forum, sa pričama koje su potkovane argumentima koliko i poslednji naučnofantastični blokbaster, imaš 17 godina a obraćaš se mnogo starijim i iskusnijim ljudima sa preporukama da posete psihijatre. Ja ne moram da probam tu gitaru da bih ocenio da je ispod kvaliteta koji bih ja voleo da sviram, a pogotovu da platim 1000e, ovo je forum i ljudi daju svoje mišljenje.
Dolaziš sa pričom koja je ekvivalent sledećeg: Ručno pravljen automobil, bolje leži u krivini od ferraria, spremljen za trke, najjači motor, velika imena formule 1 tvrde da je savršen (Šumaher, Hakinen, ko?), pritom se sa slika vidi da na njemu piše ferari (sa jednim r) ima sva 4 točka različite veličine i karburator sa Lade Nive. Ako uopšte primeniš neku logiku, videćeš da ljudi sa pravom izražavaju sumnju u tvoje tvrdnje. Niko se ni ne spušta na nivo da ti objašnjava da nije preprodavac (a nije niko od onih koji su se uključili u diskusiju), već normalno kažu - pusti ga klinac i čitaju nešto zanimljivije.
S druge strane ovaj forum posećuju ljudi koji imaju duplo više iskustva sa vrhunskim gitarama nego što ti imaš godina, uključujući i mnoge koji se dobro razumeju u gradnju instrumenata. Bonton bilo kog foruma (pa i ovog) nalaže da u početku više čitaš i upijaš nego što pišeš, i tako se upoznaš sa forumom, njegovim učesnicima temama, načinom komunikacije i sl. Da si ti to uradio, verujem ne bi došao u situaciju da ljudi stiču utisak o tebi kakav sada stiču.
Da si lepo napisao, jeste, gitara je pravljena, ali ja mislim da je veoma dobra, svirljiva, ima te i te pluseve, i da će neko ko je proba biti spreman da da te pare, nabavio sam je ovako ili onako, svi bi te ozbiljno shvatili, svi su iznosili neka očigledna zapažanja i mišljenje, iz čega bi da si malo opušteniji mogao da nešto i naučiš, tražiš dodatnu pomoć ili savet, a ti odmah paljba bez osnove....
Diši malo, to je moj savet (prihvatio ga ili ne).
Shvati ovo dobronamerno, upadaš na forum, sa pričama koje su potkovane argumentima koliko i poslednji naučnofantastični blokbaster, imaš 17 godina a obraćaš se mnogo starijim i iskusnijim ljudima sa preporukama da posete psihijatre. Ja ne moram da probam tu gitaru da bih ocenio da je ispod kvaliteta koji bih ja voleo da sviram, a pogotovu da platim 1000e, ovo je forum i ljudi daju svoje mišljenje.
Dolaziš sa pričom koja je ekvivalent sledećeg: Ručno pravljen automobil, bolje leži u krivini od ferraria, spremljen za trke, najjači motor, velika imena formule 1 tvrde da je savršen (Šumaher, Hakinen, ko?), pritom se sa slika vidi da na njemu piše ferari (sa jednim r) ima sva 4 točka različite veličine i karburator sa Lade Nive. Ako uopšte primeniš neku logiku, videćeš da ljudi sa pravom izražavaju sumnju u tvoje tvrdnje. Niko se ni ne spušta na nivo da ti objašnjava da nije preprodavac (a nije niko od onih koji su se uključili u diskusiju), već normalno kažu - pusti ga klinac i čitaju nešto zanimljivije.
S druge strane ovaj forum posećuju ljudi koji imaju duplo više iskustva sa vrhunskim gitarama nego što ti imaš godina, uključujući i mnoge koji se dobro razumeju u gradnju instrumenata. Bonton bilo kog foruma (pa i ovog) nalaže da u početku više čitaš i upijaš nego što pišeš, i tako se upoznaš sa forumom, njegovim učesnicima temama, načinom komunikacije i sl. Da si ti to uradio, verujem ne bi došao u situaciju da ljudi stiču utisak o tebi kakav sada stiču.
Da si lepo napisao, jeste, gitara je pravljena, ali ja mislim da je veoma dobra, svirljiva, ima te i te pluseve, i da će neko ko je proba biti spreman da da te pare, nabavio sam je ovako ili onako, svi bi te ozbiljno shvatili, svi su iznosili neka očigledna zapažanja i mišljenje, iz čega bi da si malo opušteniji mogao da nešto i naučiš, tražiš dodatnu pomoć ili savet, a ti odmah paljba bez osnove....
Diši malo, to je moj savet (prihvatio ga ili ne).
- Haralampije
Ne branim nijedne,ali ne mozes da poredis kineske kopije od 200 dolara koje stancuju svaki dan i npr ovaj Tasicev LP od 6000 funti(ili bilo koji drugi rad majstora cija musterija je zelela neku od replika za povecu cifru koju je bila spremna da izdvoji i koja je kosta vise nego takav model u radnji )LifelessDead wrote: Nije ti to validan argument. Tako isto i musterije ovih kineskih falsifikatora zele Gibson na headstock-u, uostalom na tome i zaradjuju pare. Covek ko pravi hand-made gitare ce da stavi ili neko svoje ime ili da eventualno ostavi prazno pa ko hoce neka zalepi dekal Gibson-a, i to moze lako da se odradi, mada opet i to bi tebao majstor da radi, tako da ni to nije korektno ako cemo da pricamo o Copyright-u.
Nije da imam nista protiv Mirka ili slicnih, apsolutno razumem situaciju ali ne mozete njega da branite a ove kineske falsifikatore napadate jer je situacija ista, i jedni i drugi to rade da bi povecali prodaju i zaradu.
Uostalom, neko se uvatio Amerike, znam ljude sa MLP foruma koji se bave izradom da su ih ovi iz Gibsona jurili i zbog drugih stvari ne samo logo-a. Ustvari, da stavljaju logo Gibsona najebali bi ko zuti.
I dodao bih jos jednu stvar. Ljudi u Americi koji idu kod majstora da im napravi gitaru idu tamo zato sto zele da imaju bolju gitaru nego sto je recimo Gibson LP, koji je mediokritetska gitara, generalno gledano. I ne samo to nego i placaju gitaru skoro isto kao i sto kosta Gibson, bar polovan ako ne novi. Sto bi on onda zeleo da mu stoji logo Gibsona uopste, pa bolje da mu stoji ime nekog kvalitetnog majstora koji ima reputaciju nego da se kurci i pozira sa logom Gibsona. Ja recimo nikad u zivotu ne bih zeleo logo Gibsona na hand-made gitaru.
I Mirko se uredno potpisuje na svoje,kako bi se znalo ciji je rad(opet ne mislim na one tambure koje pravi za 500-1000 evra) i da vidim tog cistunca majstora koji ce ,kad mu dodje lik sa preko 5000 evra i kaze da trazi neku repliku '58,'59 ili '60-ce,sa prvoklasnim mahagonijem,javorom,nitro finisom,ovim onim,i da pise Gibi na vratu,sa logoom kakav je izgledao tih godina,da mu odgovori sa-znas brate,nije u redu,nezakonito je,mora moje ime da pise bla bla.
Znaci radovi majstora koji imaju pedigre i odredjeni renome su vise prestiz nego krivicno delo,zato ih niko krivicno ni ne goni.
Ne zaboravite ni da cuveni Slesov LP s kojim je snimljen prvi album Gansa nije Gibson,vec rucni rad,a opet na glavi pise Gibson,kao sto ni vrat na jednoj od glavnih kleptonovih gitara s pocetka devedesetih uopste nije dosao iz fendera,ali nosi taj logo...pa niti su majstori krivicno gonjeni niti osudjivani.
Jurij Siskov je pravio kopije,pa nije na kraju osudjivan,nego sada radi kao masterbuider u istoj toj firmi cije je gitare nekada davno kopirao.
- Dersu Uzala
Ja bi samo da repariram Kristijanu,
na zapadu trenutno postoji taj neki 'klub', socijalna grupa, Google grupa ako hocete, gde je fazon imati ne toliko kopiju neke gitare koliko majstorski 'knock-off' legendarnih instrumenata. Ne radi se tu sve i svasta, i sve su unikatne gitare. Postoji takmicenje prakticno medju majstorima ko ce bolje da odradi 'domaci zadatak'. Uglavnom su to luthieri koji rade u malim kolicinama, nisu poznati siroj javnosti, ali su neka od njihovih imena vec legendarna. Znaci fora je bas da se napravi recimo Gibson Les Paul Standard '59 flame top sunburst do detalja ukljucujuci i decal i ko ga napravi najvernije originalu taj je baja.
Te gitare mogu da budu licni projekt pa da se posle (skupo) prodaju ili da u startu budu radjene po (skupoj) narudzbi. Ili moraju da se nabave delovi originalne gitare ili da se sve rucno odradi. Neki drugi majstori pored toga sto prave replike (sa svojim logom) kupuju stare original instrumente pa prebudzuju. Originalni logo naravno ostaje (Nash Guitars recimo).
na zapadu trenutno postoji taj neki 'klub', socijalna grupa, Google grupa ako hocete, gde je fazon imati ne toliko kopiju neke gitare koliko majstorski 'knock-off' legendarnih instrumenata. Ne radi se tu sve i svasta, i sve su unikatne gitare. Postoji takmicenje prakticno medju majstorima ko ce bolje da odradi 'domaci zadatak'. Uglavnom su to luthieri koji rade u malim kolicinama, nisu poznati siroj javnosti, ali su neka od njihovih imena vec legendarna. Znaci fora je bas da se napravi recimo Gibson Les Paul Standard '59 flame top sunburst do detalja ukljucujuci i decal i ko ga napravi najvernije originalu taj je baja.
Te gitare mogu da budu licni projekt pa da se posle (skupo) prodaju ili da u startu budu radjene po (skupoj) narudzbi. Ili moraju da se nabave delovi originalne gitare ili da se sve rucno odradi. Neki drugi majstori pored toga sto prave replike (sa svojim logom) kupuju stare original instrumente pa prebudzuju. Originalni logo naravno ostaje (Nash Guitars recimo).
Vukica je uporan ko Viden
Gibson Fondan Custom

Gibson Fondan Custom

- Dersu Uzala
Slash ima replike od dva lika, Peter 'Max' Baranet-a i Kriss Derriga.Haralampije wrote: Ne zaboravite ni da cuveni Slesov LP s kojim je snimljen prvi album Gansa nije Gibson,vec rucni rad,a opet na glavi pise Gibson..
http://www.krisderrig.com/
- Haralampije
Sa Maksovim je snimao Appetite for destruction.Dersu Uzala wrote:Slash ima replike od dva lika, Peter 'Max' Baranet-a i Kriss Derriga.Haralampije wrote: Ne zaboravite ni da cuveni Slesov LP s kojim je snimljen prvi album Gansa nije Gibson,vec rucni rad,a opet na glavi pise Gibson..
http://www.krisderrig.com/
- sirac-šunka
- vragolan
Malo da skrenem temu...
Zašto niko nije do sada pazario ovo :
http://www.kupujemprodajem.com/Marshall ... -oglas.htm
Zašto niko nije do sada pazario ovo :
http://www.kupujemprodajem.com/Marshall ... -oglas.htm