Mod za TUBESCREAMER

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Rock`n`Roller
MF veteran

Re: Mod za TUBESCREAMER

Post by Rock`n`Roller » 16 May 2011, 17:10

zokigajson wrote:ne moras se muciti drugar,napravio sam neku farbu,moram malo da smanjim drajv na pedali i to je to,on u kombinaciji sa drajvom ampa pravi onaj buuzzz

Zdravo matori,

imam isto pojacalo kao i ti pa mozda mogu da ti dam neki koristan savet.Sto se tice screamera-volume na 13 h, drive na 13h i tone na 12h.Sviram samo na asimetricnom fazonu.Na banditu ako je ukljucen screamer koristim samo i samo classic na lead kanalu.i taj klasik je obojen sa malo dista-3 do 4.I onda dobijem ovakav zvuk: http://www.box.net/shared/ypfm0f8sd8 Izgubljena je energija koja se cuje uzivo, ali obojenost zvuka se itekako cuje. Naravno, igranje sa volumeom na gitaru dosta koristi.

High gain i modern gain su previse za screamera, bar po mom misljenju.Nista posebno se ne dobije.

Mada, mozda je moja nepaznja u pitanju, mislim da nisam shvatio sta tebe muci.

zokigajson

Post by zokigajson » 16 May 2011, 17:40

Rock`n`Roller wrote:
zokigajson wrote:ne moras se muciti drugar,napravio sam neku farbu,moram malo da smanjim drajv na pedali i to je to,on u kombinaciji sa drajvom ampa pravi onaj buuzzz

Zdravo matori,

imam isto pojacalo kao i ti pa mozda mogu da ti dam neki koristan savet.Sto se tice screamera-volume na 13 h, drive na 13h i tone na 12h.Sviram samo na asimetricnom fazonu.Na banditu ako je ukljucen screamer koristim samo i samo classic na lead kanalu.i taj klasik je obojen sa malo dista-3 do 4.I onda dobijem ovakav zvuk: http://www.box.net/shared/ypfm0f8sd8 Izgubljena je energija koja se cuje uzivo, ali obojenost zvuka se itekako cuje. Naravno, igranje sa volumeom na gitaru dosta koristi.

High gain i modern gain su previse za screamera, bar po mom misljenju.Nista posebno se ne dobije.

Mada, mozda je moja nepaznja u pitanju, mislim da nisam shvatio sta tebe muci.
ok,hvala drugar! nabudzio sam neku farbu na svirci pre neki dan i to:PEDALA-drive 10 h,tone 12,volume preko 13h, POJACALO:HI-GAIN sa malo nizim drajvom-oko 9 h,posto su single magneti,ubija,imao sam dosta skuplja pojacala,ali ovaj PEAVEY je VRH!!

Rock`n`Roller
MF veteran

Post by Rock`n`Roller » 16 May 2011, 18:19

Istina :)

I da, ja praktikujem (kad god mogu) da smanjim dist na pojacalu a otpanjim post gain.Onda je jos dojajnije.Bandit bas jebacki propeva. :D

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 16 May 2011, 18:22

Tako je, kolicina voljuma je srazmerno proporcionalna kolicini rokenrola :mrgreen:

Post Reply