Gitara zvizdi
Gitara zvizdi
Ljudi pomagajte gitara mi zvizdi, odnosno kad okinem zice iz gitare se cuje neprijatno zvizdanje. Takodje se desava da kad okinem npr. prvu i drugu zicu (E i H) i zaustavim ih peta i sesta zica (A i E) i dalje vibriraju i proizvode neki pistav zvuk iz rezonatora sta da radim? U pitanju je gitara cort earth 200 3ts.
Re: Gitara zvizdi
Imao sam slican problem ali kod mene su samo zice e i h malo zujale kada sam kupio gitaru.Vremenom nisam na to obracao paznju ali kasnije me pocelo nervirati kada sviram.Kako je gitara bila pod garancijom i ne bas jeftina odnio sam je u prodavnicu da to malo pogledaju a tamo su mi rekli da je to ok i da neki ljudi traze da kupe te gitare sto im zice zuje(kakav bezvezan odgovor).Nisam nista cackao nego sam odnio gitaru momku za kojeg su mi garantovali da zna sa gitarama i to je popravio za jedan minut.Samo je malo dotegao vrat i to je bilo to.Znaci kod mene su samo dve zice malo zujale a ostale su bile ok.Ja tebi preporucujem da odneses gitaru nekome ko se razumije i da ustanovi sta je problem. Mozda je nesto vrlo jednostavno kao kod mene gdje je trebalo vrat dotegnuti ali opet bolje je da neko pogleda ko se razumije i rijesi ti problem.
Re: Gitara zvizdi
Hm, ovako po opisu teško mogu da zaključim bilo šta. Može da bude da je neko akciju podešavao suviše nisko, pa da šipka u vratu malo "radi". Siguran si da ti ne kače žice pragove ili tako nešto? Jesi li zavirio u unutrašnjost trupa, vidiš li da se bilo šta unutra odlepilo? Mislim, mogu sada da nagađam u nedogled, ali to jako malo znači. Ako je gitara pod garancijom obavezno je nosi u prodavnicu i traži da ti reše problem ili traži da ti je zamene. Ako nemaš garanciju, onda to mora neko da pogleda, ne može ovako da se reši.