Kupovina opreme preko oglasa

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
gricko

Re: Kupovina opreme preko oglasa

Post by gricko » 17 May 2011, 00:39

Kristijan wrote:Mušterija je uvek u pravu... Osim kad nije :)

Nemojte ljudi da me zafrkavate, ne treba da se izlazi u susret željama ljudi koji su zapravo najobičniji dizelaši, samo se eto kao interesuju za muziku. To ne samo da je srozavanje majstorske reputacije, nego je i prekršaj, za to može i da se odgovara pred sudom. Ko bi baš da se džekira, neka lepo ode da kupi Gibson, i ćao zdravo. Mora da se podvuče crta, mora da se odredi granica preko koje se ne ide. Ako jedan Tasić, sa tolikim godinama rada, nije u situaciji da to uradi, onda bolje i da ne radi uopšte. Zna se šta je ručni rad, i koje su prednosti istog. Ako je neko pajser pa ne zna šta je ručni rad, i zašto na ručni rad ne treba da lepi konfekcijsku etiketu, onda s takvim i ne treba sarađivati. Ma tačno znam tu felu, to su oni što 2345456 dolaze da provere kako napreduje projekat, postavljaju 34525676 nebuloznih pitanja, traže dlaku u jajetu... i još ne daju majstoru da se potpiše.

Ko voli s takvima da se meša, neka mu je na zdravlje. Smatram da nema ni jednog razloga da bilo ko sebi priređuje takve neprijatnosti. Raditi nešto kažnjivo da bi se izašlo u susret nekoj hodajućoj kelerabi koja ne kapira zašto se uopšte dovukla u custom shop - pa to je stvarno više nego strašno.
kiki, ti k'o da nisi zanatlija i k'o da nikada svom klijentu nisi nacrtao nešto iza čega ne stojiš iz fundamenta.
majtor zanatlija radi na porudžbinu, za poznatog klijenta. klijent hoće tako-i-tako. majstor mu to odradi. drast'ćna je razlika između rada za poznatog klijenta ili rada za dalju prodaju. a to kako i zbog čega MT [ili bilo ko drugi] radi i da li je u situaciji ili nije, to možeš i na sebi da proveriš. da li si ti u situaciji da odbiješ SVAKOG klijenta na čiji koncept imaš i najmanju primedbu???
mislim da deljenje takvih ocena o osobi o kojoj ne znaš gotovo ništa, u najmanju ruku, nekorektno.
i - da li postoji neko univerzalna merna jedinica kojom se određuje mesto na kojem se podvlači crta? da li neko ima pravo da mesto na kome se nalazi njegova crta bude različito od tvoje?

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 17 May 2011, 00:58

Ja sam debelo platio cenu u životu zato što neke stvari jednostavno neću da radim ni pod razno. Ti o meni verovatno znaš manje nego što ja znam o Tasiću pa ti je komentar skroz neprimeren. Osim toga, kada Tasić stavi Gibson logo na svoju gitaru on čini protivpravnu akciju, pa možeš to da tegliš kako hoćeš, ali to ostaje nepobitna činjenica. Meni niko nikad nije mogao da zameri da sam imao slične postupke, a posebno ne da sam se zafrkavao sa nečijom intelektualnom svojinom, niti da sam se kitio tuđim perjem. Ovde se ne radi samo o ličnim afinitetima majstora, u pitanju je nešto protivzakonito, i za to jednostavno nema opravdanja.

LifelessDead

Post by LifelessDead » 17 May 2011, 01:48

Stanko wrote:
ApplePie wrote:Mrzi me da kopam po netu ali ubedjen sam da sam takvu kopiju negde već video ...

http://www.aliexpress.com/product-fm/44 ... alers.html

Poenta ove teme i jeste da upozori na pokušaje prevare od strane slatkorečivih prodavaca. Baš zbog toga sam i reagovao. Ovakvi oglasi gde klinci puknu cenu za kineza stvaraju nepoverenje kod kupaca. I šta ako ja sutra postavim svoj oglas na sajt gde se nalaze samo "lažnjaci po paprenim cenama" ? Prodajete li nešto na KP ? Jeste li probali skoro da prodate stratokastera ?

Druga stvar koja nema veze sa temom je svirka .. dobar instrument ne mora da bude skup. Skup ne znači i da je dobar. Ali dobre svirke nema bez dobrog instrumenta.. to tvrdim i mogu da potkrepim ali u nekoj drugoj temi. ajd :ziveli:
Zasto smo digli frku? Zato sto ono nije videlo hand made custom gitare, evo gospon PitaOdJabuka lepo i nasao :ziveli: :ziveli:
To sto je nasao ne znaci nista. Prvo ta gitara uopste ne mora da bude fejk, moguce je da su je kinezi ukrali sa neta i reklamiraju kao svoju gitaru. Molim te pogledaj u kom ambijentu je slikana gitara. Moguce je da je uzeta sa ebay-a ili sl. Vidjao sam milion takvih primera. Ti kupis tu gitaru oni ti posalju neku drugu ili te jednostavno zajebu i ne posalju ti nikakvu, a ima i prevarantskih sajtova koji to rade. Druga stvar je da ima i gibsona sa tim sarama na fretboardu, cak i ako je ovo fejk. Evo ti video, ovo sam vec postavljao ovde, covek uporedjuje japanske gitare sa gibsonom, obrati paznju na gibsona:
http://www.youtube.com/watch?v=M3JXruiGLdo

Vukica

Post by Vukica » 17 May 2011, 09:14

LifelessDead wrote:
Stanko wrote:
ApplePie wrote:Mrzi me da kopam po netu ali ubedjen sam da sam takvu kopiju negde već video ...

http://www.aliexpress.com/product-fm/44 ... alers.html

Poenta ove teme i jeste da upozori na pokušaje prevare od strane slatkorečivih prodavaca. Baš zbog toga sam i reagovao. Ovakvi oglasi gde klinci puknu cenu za kineza stvaraju nepoverenje kod kupaca. I šta ako ja sutra postavim svoj oglas na sajt gde se nalaze samo "lažnjaci po paprenim cenama" ? Prodajete li nešto na KP ? Jeste li probali skoro da prodate stratokastera ?

Druga stvar koja nema veze sa temom je svirka .. dobar instrument ne mora da bude skup. Skup ne znači i da je dobar. Ali dobre svirke nema bez dobrog instrumenta.. to tvrdim i mogu da potkrepim ali u nekoj drugoj temi. ajd :ziveli:
Zasto smo digli frku? Zato sto ono nije videlo hand made custom gitare, evo gospon PitaOdJabuka lepo i nasao :ziveli: :ziveli:
To sto je nasao ne znaci nista. Prvo ta gitara uopste ne mora da bude fejk, moguce je da su je kinezi ukrali sa neta i reklamiraju kao svoju gitaru. Molim te pogledaj u kom ambijentu je slikana gitara. Moguce je da je uzeta sa ebay-a ili sl. Vidjao sam milion takvih primera. Ti kupis tu gitaru oni ti posalju neku drugu ili te jednostavno zajebu i ne posalju ti nikakvu, a ima i prevarantskih sajtova koji to rade. Druga stvar je da ima i gibsona sa tim sarama na fretboardu, cak i ako je ovo fejk. Evo ti video, ovo sam vec postavljao ovde, covek uporedjuje japanske gitare sa gibsonom, obrati paznju na gibsona:
http://www.youtube.com/watch?v=M3JXruiGLdo
Hahaha ambijent je moje dvoriste haha :D joj Boze

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 17 May 2011, 09:30

nije rec o tvojoj gitari

LifelessDead

Post by LifelessDead » 17 May 2011, 10:34

Vukica wrote: Hahaha ambijent je moje dvoriste haha :D joj Boze
Aman covece prati malo konverzaciju ako vec ostavljas komentar, upadas ko padobranac i ponavljas jedno te istu stvar, vidis da te ja jos i branim, iako ti je gitara verovatno fejk :mrgreen:

Stanko

Post by Stanko » 17 May 2011, 10:36

@LD Spoj vrata me boli kad ga vidim :)

LifelessDead

Post by LifelessDead » 17 May 2011, 10:47

Stanko wrote:@LD Spoj vrata me boli kad ga vidim :)
to jeste najcudnije na gitari, ja ne znam ni da li kinezi to rade uopste...ali dobro opet ne moze sa sigurnoscu da se tvrdi da je fejk, na kraju krajeva nije ni bitno, ko bude kupovao informisace se o svim detaljima i probati gitaru pa ako mu odgovara...

Evo samo da potkrepim onu moju tvrdnju o kradenim slikama, u pitanju je Orville, ta gitara se ne proizvodi od 1998 tako da nije moguce ni da je kinezi kopiraju a ipak "moze" da se kupi :lol: Sta oni tebi na kraju posalju to meni uopste nije jasno, ali ocigledno je da su slike ukradene. Sto je jos zanimljivo, u opisu pise Terrada factory, a u stvari on se proizvodio u Teradi, sa jednim r, kakvi su to prevaranti sunce ti *****

http://www.dhgate.com/orville-les-paul- ... 60de3.html

http://www.tradetang.com/for-sale/-Orvi ... 13184.html

Vukica

Post by Vukica » 17 May 2011, 11:35

LifelessDead wrote:
Vukica wrote: Hahaha ambijent je moje dvoriste haha :D joj Boze
Aman covece prati malo konverzaciju ako vec ostavljas komentar, upadas ko padobranac i ponavljas jedno te istu stvar, vidis da te ja jos i branim, iako ti je gitara verovatno fejk :mrgreen:
hehe :D pa ne moze da bude fake rucni rad da ste vi videli kakav spoj vrata i tela imaju gitare branka radulovica pa to dobro radi i lepo je pod ruku krstili bi ste se ;)

Mrav

Post by Mrav » 17 May 2011, 11:39

1) neki su ovde za psihijatriju (citiram)
2) smučio ti se forum (a imaš 10 postova)
3) svi se nalupaše gluposti (citiram)
4) kraj rasprave, ja na ovo više ne odgovaram :ziveli:

Stanko

Post by Stanko » 17 May 2011, 11:54

Vukica wrote: hehe :D pa ne moze da bude fake rucni rad da ste vi videli kakav spoj vrata i tela imaju gitare branka radulovica pa to dobro radi i lepo je pod ruku krstili bi ste se ;)
O ovim spojevima govoris? I u kom kontekstu? Dobrom ili losem, posto se oboje moze zakljuciti iz tvoje recenice.
Image
Image

Vukica

Post by Vukica » 17 May 2011, 12:28

Stanko wrote:
Vukica wrote: hehe :D pa ne moze da bude fake rucni rad da ste vi videli kakav spoj vrata i tela imaju gitare branka radulovica pa to dobro radi i lepo je pod ruku krstili bi ste se ;)
O ovim spojevima govoris? I u kom kontekstu? Dobrom ili losem, posto se oboje moze zakljuciti iz tvoje recenice.
Image
Image
Ne to su mu nove gitare pricam o njegovom starom startu koji sam posedovao gde vrat ide kroz telo
bukvalno ima dve polovine tela koje se levo i desno spajaju za vrat tj vrat je kroz telo ako mozete to da zamislite

Stanko

Post by Stanko » 17 May 2011, 12:32

Vukica

Post by Vukica » 17 May 2011, 12:36

e da je to uradjeno kao na toj gitari svirao bi ja jos tu gitaru :D ali nije ali svejedno gitara je bila fenomenalna a to je zaista bilo ocajno uradjeno i sta vise odvratno je izgledalo ..

Haralampije

Post by Haralampije » 17 May 2011, 12:57

Vukica wrote:
e da je to uradjeno kao na toj gitari svirao bi ja jos tu gitaru :D ali nije ali svejedno gitara je bila fenomenalna a to je zaista bilo ocajno uradjeno i sta vise odvratno je izgledalo ..
a koliko si je platio?

Locked