napajanja za lap top su choperska. mi smo jednom probali sa kompjuterskim napajanjem, i to smo stavili vrlo lepu filter sekciju, pa je opet bilo (neopisivo uzasnog) bruma, a frekvencija na kojoj napajanje radi je poprilicno van audio opsega. znaci, samo negativne stvari mogu reci za to napajanje.
s druge strane, napajanje se lako pravi. generalno, ne treba ti preko 2 izolovana izlaza (ako ti i toliko treba; naime, na mom bordu, koji ima sve analogne i jednu digitalnu pedalu, onaj pedal power sa svim izolovanim izlazima ne radi nista bolje nego kad ja daisy chainujem moje rucno pravljeno napajanje).
opet, verujem da je ono precenjeno poprilicno.
here's the deal, ako oce neko ja da mu pravim ovako nesto.
-----------------------------------------------------------------------
jedan izlaz od 1A (ovo se u istoj kutiji moze umnoziti u kolko ocete primeraka, za izolovane izlaze, ako mislite da vam to treba):
malecni 9V 1VA trafo (2x2,5x3cm) u silkenu: 290din
7809: 24din
kvalitetan heatsink: 100din
grec 2A: 12din
CMKS2 0.1uF/63V1: 12din
2200uF, 16V: 18din
220uF, 16V: 5din
9V dzek: 100din plasticni (za metalne kutije, kvalitetni); 60din metalni, za plasticne kutije
pcb drzac za osigurac: 15din
osigurac: 18din
----------------------------------------------------------------------- Ukupno: 594din (za skoro iste pare se moze napraviti 12V, dok je za 18V i 24V malo skuplje)
ono sto je nezavisno od broja izolovanih izlaza:
Euro M ugradni (za struju, ko na kompu): 70din
lep, hromirani ili crni, chassis-mount socket za led: 85-95din
led: 4-20din (preporucujem ove od 4din, ipak je to indikator, ne treba oci da izbija na bini)
prekidac (eventualno): 154din, ovaj govnar svetli, znaci da vam led ne treba
kuciste za osigurac: 50din
osigurac: 18din
----------------------------------------------------------------------- Ukupno: 292din (sa svetlecim prekidacem)
kutije:
plasticne 1 ili (mozda cak i 2) izolovana izlaza: 190din
plasticne 3 ili 4 izolovana izlaza: 355din
metalne (alu): 590 do 767din (u prvu moze da stane dosta izlaza, za drugu da ne pricam)
----------------------------------------------------------------------
ruke:
500din za uredjaj sa jednim izlazom
+ 300din za svaki dodatni izolovani izlaz
znaci, jedan izlaz (1000mA, odlicno filtrirano, nema shuma), mala plasticna kutija: 1576din
dva izlaza (po 1000mA), mala plasticna kutija: 2470din. tako te varijante.
uvatite me dok mi trebaju pare, ovo je ludacki ispod cene

.