kao da ga je maznuo mesaru ispod satareHotstepper wrote:Ovo je jedna od najleshih "farbi" koje sam ikad video... http://www.garykramerguitar.com/31gallery.html
Dobar stratocaster, mit ili činjenica?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Dobar stratocaster, mit ili činjenica?
Ne, stvarno ako ce se pisati u okviru teme 'ajde, a ako nastavljate ovako, predlazem razlaz i lock.
- Dersu Uzala
Zar nisam ja to predlozio odavno. Nema sta da se pise na temu. 

Dersu Uzala wrote:Evo novi modeli stizu frisko ispod cekica:
![]()
Win! Hocu!
- Dersu Uzala
Nisi ni ti mutav
.

- Dersu Uzala
Blood spurts. That's the idea Sherlock.Bozha wrote:kao da ga je maznuo mesaru ispod satareHotstepper wrote:Ovo je jedna od najleshih "farbi" koje sam ikad video... http://www.garykramerguitar.com/31gallery.html
- Rocket Roll
Zar ovo nije dobar Strat ton?
Možda malkice veštački, ako treba zakerati. Ipak, kako reče Adams, gospodin Nofler ima retku sposobnost da natera Stratokaster da jauče i podvriskuje kao četa pijanih anđela subotom uveče, besnih što su morali da budu dobri cele nedelje i željnih malo dobrog provoda.
04:27 nadalje = eargasm.
Možda malkice veštački, ako treba zakerati. Ipak, kako reče Adams, gospodin Nofler ima retku sposobnost da natera Stratokaster da jauče i podvriskuje kao četa pijanih anđela subotom uveče, besnih što su morali da budu dobri cele nedelje i željnih malo dobrog provoda.
04:27 nadalje = eargasm.
Uvek se setim toga i Fuolornis Fire Dragons kad slusam strejtseRocket Roll wrote:kako reče Adams, gospodin Nofler ima retku sposobnost da natera Stratokaster da jauče i podvriskuje kao četa pijanih anđela subotom uveče, besnih što su morali da budu dobri cele nedelje i željnih malo dobrog provoda.

meni su prva tri od Straitsa ovedrazesni, ne racunajuci Sultans of swing koja mi se ogadila koliko su je rabili. Vaistinu Knopfler je stvarno umeo da namesti ton
i znao je sta moze da izvuce iz svog Strata i Vibroluxa
, uz to je furao i volume pedalu
[youtube]0Ed_obeYzJw&feature=related[/youtube]

[youtube]0Ed_obeYzJw&feature=related[/youtube]
- Hotstepper
Vaistinu... Chovek je po mom mishljenju jedan od najboljih stratokasterdzhija. Uspevao je da ima nekako zvonak ton.
Moja omiljena:
[youtube]wADwIZ6V3NY&feature=related[/youtube]
Moja omiljena:
[youtube]wADwIZ6V3NY&feature=related[/youtube]
To je zbog svirke prstima...
Ovaj isto nema los zvuk...
Ovaj isto nema los zvuk...

I ovaj i Knopfler koriste kompresor. Mi to kao kolinci nismo znali i stalno smo se cudili kako bre to tako zvuci ?!
Sada, kada sve to znamo nije mi jasno zasto neki od vas i dalje izbegavaju da koriste tako dobru napravu.
Jeste zajeban dok ne nadjes svoj ton ali kad ga nadjes tvoj ce strat da zvuci bar za 30% "stratastije".
Sada, kada sve to znamo nije mi jasno zasto neki od vas i dalje izbegavaju da koriste tako dobru napravu.
Jeste zajeban dok ne nadjes svoj ton ali kad ga nadjes tvoj ce strat da zvuci bar za 30% "stratastije".
Jebiga... neko ga voli, neko ne.Audio wrote: Sada, kada sve to znamo nije mi jasno zasto neki od vas i dalje izbegavaju da koriste tako dobru napravu.
- Dersu Uzala
Fora je u tome sto ce kompresor i kompresovanje u toku citavog proizvodnog postupka biti korisceno bar jedanput. Ako ne u 'zivoj' situaciji dok se snima onda kasnije u mixovanju i masteringu, sve da je ulazni signal iso direkt u konzolu sa gitare. Neizbezno je kompresovanje za all around dobar zvuk. U svim zanrovima muzike. Jednostavno je deo zanata.
Ali ima likova koji ga ne koriste. Pada na pamet onaj lik sto je snimao Vlatka i Ucu u onoj crkvi/spomeniku sta li. Krushevo. Taj lik snima grandiozno, ali mislim pretezno akusticne svirke. Nema nasnimavanja, sve je jedan take. Oprema mu kaze stane u back-pack.
Ali ima likova koji ga ne koriste. Pada na pamet onaj lik sto je snimao Vlatka i Ucu u onoj crkvi/spomeniku sta li. Krushevo. Taj lik snima grandiozno, ali mislim pretezno akusticne svirke. Nema nasnimavanja, sve je jedan take. Oprema mu kaze stane u back-pack.
Derszu, zar vec sam drajv/distorzija vec ne kompresuje signal? Ako moze neko naucno-popularno objasnjenje?