ja sam za prošli projekat kupio kod virta crne holšrafe za rigips 25mm , vrat sam čak 2 puta demontirao i stezao i drži bez greške.NURBS wrote:kad kazes trio matice, jel mislis na ovo? - http://www.google.com/search?hl=en&tbm= ... 70&bih=718
ili se te trio matice sire u materijalu dok sraf dizvines ulazi?
MFGC11-majtimika
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- SiskoMarcetic
Re: MFGC11-majtimika
@NURBS da to su trio matice, ja ne znam jel postoji neki pravilniji naziv za njih , ali tako ih zovu kod mene u firmi , pa ih tako i ja znam, ne one se ne sire u materijalu, nego onda mozes da koristis masinski navrtanj, koji moze bolje da stegne, to je bar ideja, i mozes nebrjoeno puta da montiras i demontiras vrat a da se ne sjebe navoj u drvetu, koji kod obicnih srafova vremenom popusti
znam, i ja sam jos na prvoj gitari hteo to da ugradim, i kupio sam ih, ali se ispostavilo da su ubistvene za ugradnju. Ovde sam nasao neke matice/inserte ne sa masinskim (mali zub) navojima, nego sa navojima za drvo (ooogroman zub), koje je maltene nemoguce uterati u drvo pod pravim uglom bez pomocnih alata tako da sam odustao i stavio obicne holcsrafove. ali i dalje zelim da ih koristim.
tako da, jel ti tvoji imaju masinski ili "drvni" navoj? i gde si ih nasao u bg-u?
da prikazem i slikom:
masinski navoj:

navoj za drvo:

nema spoljni navoj nego se siri u materijalu dok se usrafljuje vijak (expansion inserts):

necu vise da gnjavim sa ovom digresijom.
tako da, jel ti tvoji imaju masinski ili "drvni" navoj? i gde si ih nasao u bg-u?
da prikazem i slikom:
masinski navoj:

navoj za drvo:

nema spoljni navoj nego se siri u materijalu dok se usrafljuje vijak (expansion inserts):

necu vise da gnjavim sa ovom digresijom.
koristio sam ove sa navojem za drvo
Radovi 99,9% privedeni kraju, prosvirala je i to veoma dobro, svirljivost odlicna, ali u nardnih par dana cu je jos malo podesavati, tako da ce biti jos bolja, zvuk na suvo odlican, rezonantan, i glasan, ukluceno nije bas po mom ukusu, magnete sam naime malo premotao sa moj ukus, ali nije lose uopste, ako budem imao zivaca, prebacicu neck magnet na bridge, a za neck cu namotati jedan na 7k i to bi za mene bilo savrseno, ali videcemo jos, taman mi je sad u subotu uletela svirka, gde cu moci da je probam u bendu, i onda ide kod drugara koji je bezecovao, a kad dodje vreme za probu nije problem, uzecu je pa cemo uporedjivati, e da civije su mama i odlicno drze stim, nisam znao u kakvom su stanju posto sam ih jeftino nabavio, i nisu mi izgledale bas ocuvane, ali prevario sam se.
e da konacna racunica je ispala onako kako sam i racunao pre par dana, tako da je oko 90 eura, sto se mene tice i prezadovoljan za te novce sta se dobilo, evo i par slika, da ne ostane sve na recima

aj pa tako
e da konacna racunica je ispala onako kako sam i racunao pre par dana, tako da je oko 90 eura, sto se mene tice i prezadovoljan za te novce sta se dobilo, evo i par slika, da ne ostane sve na recima

aj pa tako
deluje super. svaka cast
jedva cekam da cujem kako zvuci 

ekstra! svaka cast!

I meni se svidja, lezherno, uzmesh gitaru i boli te za sve, tj tip instrumenta mi nekako deluje 

Dobar posao, kako reče Cortex deluje kao gitara za opuštenu svirku, možda čak svojom jednostavnošću deluje kao neka punk gitara, dopada mi se... 

Ludnica
Svaka čat brate
Vidimo se u subotu bar na kratko, pa da je probam ako bude vremena pred svirku, i moju i tvoju. 

Fino, fino.
Izgleda veoma originalno.
Svaka cast.
Izgleda veoma originalno.
Svaka cast.
mali savet za graditelje, ne koristite onaj tanki sirmovani kabl, koji moze da se kupi u radnjama elektronske opreme kao signalni stereo kabl i kosta par desetina dinara, za zicenje gitare, onaj ton koji mi se nije svideo i za koji sam mislio da su previse namotani magneti je bio prouzrokovan njima, signal sam pustio unutra gitere kroz ne vise od pola metra tog kabla i sjebao je sve visoke, tako da je gitara bila mutna i u srednjima, kao kad su veoma HOT magneti, posto sam bio posumljao na tako nesto, zamenio sam taj kabl sa drugim koji sam nasao, i gitara je propevala, sad stvarno dobro zvuci.
E sad pitanje za sve , gde moze da se kupi tanki sirmovani kabl, ali da je dobrog kvaliteta , a ne ovo njesra
E sad pitanje za sve , gde moze da se kupi tanki sirmovani kabl, ali da je dobrog kvaliteta , a ne ovo njesra
ne pratim ove graditeljske teme al slucajno nabasah pa reko da pitam dobrog tatabradu nesto...jel ti imas kuci modlu samo za ovaj telekaster oblik ?
sharaj malu ubuduce, ljubi te brat 

Predlazhem, da Majtimika iskulira Groove-ov post. Who's with me?
evo evo. cek...Cortex wrote:Predlazhem, da Majtimika iskulira Groove-ov post. Who's with me?