Kupovina opreme preko oglasa

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
Milanares

Re: Kupovina opreme preko oglasa

Post by Milanares » 25 May 2011, 13:58

Eto,
ondak oni mene bash ne vole, kriju tremolo rucice kad se pojavim na vratima :D
sto se Mrmota tice, ko god on bio, kljucna rec je "mozda"

umart

Post by umart » 25 May 2011, 15:48

uh,uh,uh.predrk gitara kako god okrenes.

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 25 May 2011, 18:10

http://www.kupujemprodajem.com/Gallien- ... _id=724287
http://www.thomann.de/gb/gallien_krueger_bl115.htm

... uz sve to, odgovorno bih mogao da tvrdim, Laney RB6 poštenije pojačalo za iste novce (trenutno):
http://www.mixmusic-company.com/compone ... urer_id=11
Bar se ne krije iza nekog izvikanog brenda...

DJ_MY_SOUL

Post by DJ_MY_SOUL » 25 May 2011, 18:30

sirac-šunka wrote:http://www.kupujemprodajem.com/Gallien- ... _id=724287
http://www.thomann.de/gb/gallien_krueger_bl115.htm

... uz sve to, odgovorno bih mogao da tvrdim, Laney RB6 poštenije pojačalo za iste novce (trenutno):
http://www.mixmusic-company.com/compone ... urer_id=11
Bar se ne krije iza nekog izvikanog brenda...

Ovo je malo brzi ostriji post ;) Moram da spomenem da najbolje kutije koje sam probao su upravo bile gallien kruger 210 RBX serija :) Moje misljenje da gallien kruger nije uopste izvikan brend vec brend koji kosta i koji drzi neverovatan kvalitet. Mozda je ovo lose pojacalo posto je ovaj backline najeftinija serija. Pre bih rekao da je laney firma koja pravi sve i svasta (realno i pravi) daleko sam bolje upoznat sa gallienom. :)

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 25 May 2011, 18:57

DJ_MY_SOUL wrote:Ovo je malo brzi ostriji post
Možda :ziveli:

Mada! Susreo sam se sa dva Backline comboa i jedan je prdeo a drugi se pokvario posle dva mesece, pa otuda i takav post. Za boxove, ne bih znao šta reći... A ono što je činjenica jeste da se GK služi stečenom reputacijom, a s druge strane je maksimalno srezao troškove i prebacio veliki deo proizvodnje u Kinu, a baš sam naleteo pre neki dan na ne baš sjajne revjuove i iskustva korisnika, pa kad je u pitanju i aktuelna MB serija.
S druge strane, za Laney se od uvek zna na čemu si. Nikad ga niko nije previše voleo, ali završava poso za publiku sa jeftinijim ulaznicama i to uz dosta pro opcija i Celestion drajvere. Zbog toga sam rekao da je poštenija ponuda i kad bih birao između gornja dva (ne razmatrajući naravno ponudu iz Aranđelovca), verovatno bi se čak odlučio za Laney-a.

Mada sve ovo nije bila poJenta posta. PoJenta je da se čovek iz oglasa služi GK imenom, puca na neupućenost ljudi i prodaje nešto za više nego duplo novca!

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 25 May 2011, 19:04

Ma dobro de, ali treba to neko i da preveze iz te Svabije gde je cena 250 Ojra. Pa na sve to troskovi nase carine i ostale dadzbine i porezi. mada na tu ceu od 250 Ojra terba skinuti njihov VAT jel. Bese 19.8% u Svabiji?

Ok su novi GK, zna Kina posao. Ili gdegod da se prave. Mozes i munama da istreniras da sklapa pojacalo na proizvodnoj traci.

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 25 May 2011, 19:28

Kad se distributer zauzne i počne da radi poso, mogu se i cene u Srbiji doterati približno na Thomann-ov nivo. Provereno za više brendova, upoređivao ja cene u Artsitu, Playeru i MItrosu... Tako da to što mu na nemečkom Thomann-u piše - zakon. :P
Dersu Uzala wrote:Pa na sve to troskovi nase carine i ostale dadzbine i porezi. mada na tu ceu od 250 Ojra terba skinuti njihov VAT jel. Bese 19.8% u Svabiji?
19% http://www.worldwide-tax.com/germany/ger_other.asp - 248 bez poreza = 200,88 , do 430 fali 229,12 evra, plus je na oglasu stariji model (ni po čemu ni evro vredniji), je l da nastavim?

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 25 May 2011, 19:39

Ej, ne prodajem ga ja za tu cenu, di si navro :mrgreen: . Kapiram da je lik onako domacinski odrezao cifru, ali kazem to treba i nekako nabaviti i dogurati iz tudjine do kuce. Ocigledno nije bilo da se kupi kod domaceg distributera pa je covek morao da se snalazi. Ne ulazim u to da li je stariji model ili sta li li je, ali na zapadu tipicno kad izneses nesto novo iz radnje, momentalno mu padne cena. Prvih godinu dana jos i mozes da povratis vecinu novca ako je sve u mint kondiciji, imas papire i racune, sve to.

Posle godinu dana, teze to ide. Ako si kupio nesto za 250 Ojra ganc novo, posle godinu dana na zapadu to jedva mozes da prodas za nekih 150-180 Ojra u zavisnosti od zurbe. Posle dve godine, racunaj pola (125 Ojra). Sve zavisi i koliko je trazen artikl. Ovi nasi frajeri koji drze cenu koriscenog uredjaja kao novog uredjaja, posle godinu dana, meni su sumanuti.

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 25 May 2011, 19:55

:ziveli:

Bozha

Post by Bozha » 25 May 2011, 20:16

sirac-šunka wrote:A ono što je činjenica jeste da se GK služi stečenom reputacijom, a s druge strane je maksimalno srezao troškove i prebacio veliki deo proizvodnje u Kinu, a baš sam naleteo pre neki dan na ne baš sjajne revjuove i iskustva korisnika, pa kad je u pitanju i aktuelna MB serija.
Ima klip na tubi gde Bob Galien to znalacki objasnjava... U Kini je dzhaba radna snaga, pa sad umesto 2 faze kontrole kvaliteta imaju 20 faza. Posto je tehnologija proizvodnje ista kao i u US, ono sto sad kupis je sad sigurno kvalitetnije... a jeftinije. 8)

Nego, sad je trend tih mikro glava, pa one stare, glomazne GK zverke idu u bescenje. Place mi se kad vidim za koje pare ode RB1001 na talkbassu, ne znam sto uopste i virim tamo kad je prekosveta...

Cope

Post by Cope » 25 May 2011, 23:24

Ja sam pazario mali Roland Cube bass svojevremeno za oko 300 evra, pre neki dan sam dao oglas da ga prodajem za 150 evra, niko ne zove makar i da me opsuje... Ja kad bi video neku stvar upola cene a polovnu i očuvanu, verovatno bi je kupio pre nego novu...
Toliko o cenama po oglasima i kupovnoj moći...

Vukica

Post by Vukica » 25 May 2011, 23:27

ApplePie wrote:
Vukica wrote:
ssmc wrote:Pa čija je gitara zaboga?
Sa vama ljudima se ne vredi raspravljati vec sam rekao bila je kod mene vise nije moja! dao sam je jer se raspala
kolko je bilo lepo spojeno telo sa vratom .. Ja je kupovao nisam jer nisam svirao gitaru u 3 mesecu svoj zivota ...
ne izlazim vise na ovaj forum :D
A mi se taman navikli na tvoja lupetanja :)) ja se još nadao da ćeš nas upoznati sa nekim najjačim muzičarem, prosvetliti nas po pitanju još nekih sprcanih magneta koje svi živi skidaju sa gitare pa da ih mi lepo pokupimo i naučimo šta je zvuk, da nam objasniš da nema potrebe da bacamo pare na Gibsona kad u švabiji ima custom chop (jel si tako napisao ?). Taman sam se navikao i na tvoj pravopis a ti bi da nas napustiš ... nije u redu, kunem se u kinesku "repliku" da mi je žao 8)
Posto previse ima komentara ajde ovako posto sam vernik !
Ako je ova gitara koju posedujem i prodajem kinez neka mene Bog kazni :)
ako ne tebe ce za klevetanje iste a i meen .
I nema potrebe vise da komentarisem ... ako je nekome toliko dosadno da voli da sere
neka ide na psihijatriju ima tamo ljudi pricaju svasta sigurno .

Haralampije

Post by Haralampije » 25 May 2011, 23:59

Vukica wrote:ako je nekome toliko dosadno da voli da sere
neka ide na psihijatriju ima tamo ljudi pricaju svasta sigurno .
nema :grummel_2: ...obicno cute,blenu u tacku na zidu,odu kljucnu lekic...pa opet tacka na zidu.....

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 26 May 2011, 07:44

Vukica wrote:neka mene Bog kazni
Nemoj mi zameriti, prosto mi je zabavno da pomenem... Moj kum radi na poligrafu, i kaže da gotovo bez izuzetka svi oni koje na kraju upecaju pre toga makar jednom upotrebe fraze tipa "Bog mi je svedok!", "Neka me Bog kazni!"... ili nešto nalik tome, gde se neko poziva na autoritet koji možda i jeste vrhunski autoritet, ali u datom momentu najblaže rečeno nije dostupan. Tu spadaju i izjave tipa "Ja sam pošten čovek, eto pitajte koga hoćete" gde kredibilitet treba da obezbedi potpuno nedefinisana grupacija, i tako redom... Ne tvrdim ništa kad si ti u pitanju, jer te ne poznajem, ali sam oduvek postajao posebno podozriv prema ljudima koji potežu takve izjave, i pre nego što sam dobio potvrdu za te moje sumnje u vidu ovog iskustva poligrafiste.

Pri tom... Ne znam da li si svestan šta prizivaš? Prodaješ očigledan falsifikat, uz mnogo buke i prozivke, i ubeđuješ ljude da nemaju pojma, odjednom niko ne zna šta je zdrav ton gitare, niko ne zna da zapravo treba tako da se bez trunke srama stavlja logotip i serijski broj postojeće gitare... Pa dobro, neka i nije Kinez, mogu da prihvatim da nije Kinez, ali i bez toga tu nema govora o korektnom odnosu u trgovini, sve je to manja ili veća muljačina. Ali zato si ti vernik koji ima "hit me!" dugme da pozoveš Svevišnjeg da te oprlji munjom ako lažeš, a pošto mi svi lako možemo da proverimo da u centrali kod Svevišnjeg operaterka nikad neće da te stavi "on hold", i pošto možemo da budemo sigurni da Stvoritelj hitro poskoči kad ga zoveš, i ako si sposoban da nam u sledećem javljanju nedvosmisleno dokažeš da te nije stigao bes Svemogućeg, onda mora biti da je svaka tvoja reč sušta istina. Ma kakva istina, za tako nepobitne činjenice se mora ismisliti nova reč, istina valjda bledo zvuči.

Pa dobro... hajde sad iskreno... Što nas zafrkavaš?

Hotstepper

Post by Hotstepper » 26 May 2011, 09:16

Kristijane, svaka ti je na mestu, al moram neshto da te pitam?
O'kle ti snage?! :XD:

Locked