Bas gitare koje sviramo!
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
Re: Bas gitare koje sviramo!
Aj pusti i meni na PP ako ti nije teško.
194.540din ili 2876$ ili 2000eur
Dosta si platio, očekivao sam mnogo manje ali stvarno je odličan instrument.
Generalno, mislim da nam je svima bolje da se držimo domaćih majstora nego da uzimamo konfekciju koju nam serviraju strendžeri. Šteta što nema više pouzdanih majstora kao što je Vučko. Ostali prilično variraju sa kvalitetom u zavisnosti od toga za koga je bas. A u tom slučaju je sigurnija varijanta- konfekcija.
Odoh u drugu temu.. Dobro si pazario iako si stvarno dosta keširao za moj ukus. Neka te dobro služi.
Generalno, mislim da nam je svima bolje da se držimo domaćih majstora nego da uzimamo konfekciju koju nam serviraju strendžeri. Šteta što nema više pouzdanih majstora kao što je Vučko. Ostali prilično variraju sa kvalitetom u zavisnosti od toga za koga je bas. A u tom slučaju je sigurnija varijanta- konfekcija.
Odoh u drugu temu.. Dobro si pazario iako si stvarno dosta keširao za moj ukus. Neka te dobro služi.
Pa da sam uzeo nesto "sa trake" verovatno bih ga posle prodao i trazio dalje, ovako nema mrdanja. Poenta i jeste bila da narucim ultimativni instrument, onakakav kakav sam oduvek zeleo i da se na svaki moguci nacin vezem za njega dok nas smrt ne rastavi 

- the bassman
Ne sumnjam da je tako.
Samo da nam jos sound reprezentujes i to je to, necemo te vise smarati
, neko vreme 
Samo da nam jos sound reprezentujes i to je to, necemo te vise smarati

Evo ga.
Btw, YouTube mi je sjebo zvuk kompresijom
[youtube]Ybkm-THOOXo&feature=feedu[/youtube]
da da da da
ti midovi su naročito...fwuuuush. znaš zbog čega ja to mislim
ti midovi su naročito...fwuuuush. znaš zbog čega ja to mislim

stavi na boxnet, npr finger, slap, tap kroz 3 pozicije (bridz, nek, oba) 

Midlove nisam bustovao, ali sam mu u startu prosirio opseg, da bude otvoreniji, a sve kontrole koje sam podesavao prilikom sviranja jesu samo visoki. Na pocetku su visoki na pola, posle ih pojacavam i vracam na pola u zavisnosti sta sviram. Jedino na poslednjem delu ih skroz oborim da bih dobio smooth zvuk
имамо поприлично сличну технику
ал ми изгледа као да је мали размак између жица, нарочито кад си свирао слеп...
добар комад, нема шта

добар комад, нема шта
Ceo zivot sam svirao na 14.5mm i 16.5mm, a ovaj ima 18mm i po prilicno se dobro snalazim. Slap nikada nije bio prioritet, uvek sam radio na tome da raspalim 3 prsta na 250bpm, jer se u glavnom spetljam sa takvom muzikom. Smanjio sam isto legato, treba vise stakato i picikato! Odatle sam poceo da se otpanjujem na pojacalu ko nenormalan i lagano sa prstima da kontrolisem celu svirku.
@Solomon
Nemam trenutno zvucnu karticu nego furam preko integrisane, tako da bih najradije sacekao da mi padne neka externa (u najskorije vreme) pa da to odradim kako treba
@Solomon
Nemam trenutno zvucnu karticu nego furam preko integrisane, tako da bih najradije sacekao da mi padne neka externa (u najskorije vreme) pa da to odradim kako treba
u svakom slučaju čuje se megadobro,i izgleda odlično! Nek te služi u zdravlju i veselju!nnkvocka wrote:Evo ga.

sramota me je kad vidim kako sviratennkvocka wrote:Evo ga.

elem,bass je superiska

ne zavaravaj se, samo kvočka zna tako da svira ovde

e bojane jel sam ja to primetio Seemann flick?

e bojane jel sam ja to primetio Seemann flick?

Jesi! Seemann je po prilicno inspirativna, tehnicki zahtevna i izazovna linija koju preporucujem svima! Siri prste, vidike, a bo'me tera te da sviras "dalje"