Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata
Isto tako nema lampe da nadomesti pedalu na uzarenim lampama fender pojacala...
Bogami ima, EL34
, na primer. 
A, ne jebes offtopic, ali ja sam nedavno naucno dokazao ovo sto tvrdim. Ko ne veruje - ne veruje ni u oporavak Srbije.
Pitajte Celavog, Petruxija, Vaiaia, sve mjetalere... oklen im onakav mas'an zvuk...
I Endija pitajte da l' je BB Xotic Preamp dovoljan.
Osnova dobrog drajva - pojacalo. Nema dalje. O modulacijama ne pricamo.

A, ne jebes offtopic, ali ja sam nedavno naucno dokazao ovo sto tvrdim. Ko ne veruje - ne veruje ni u oporavak Srbije.
Pitajte Celavog, Petruxija, Vaiaia, sve mjetalere... oklen im onakav mas'an zvuk...

I Endija pitajte da l' je BB Xotic Preamp dovoljan.

Osnova dobrog drajva - pojacalo. Nema dalje. O modulacijama ne pricamo.
Druga prica skrooooz... Meni je i bolja, al' ne bi bez fendera na put pos'o.
Ma produkcija
Ma produkcija

Egzekli covece, to sto se tebi ne svidja drajv koji dobijes sa "clean" lampasa i od/fuzz pedale to je druga stvarsinisake wrote:Osnova dobrog drajva - pojacalo. Nema dalje. O modulacijama ne pricamo.

To je tvoja falinka, a ne globalni fejl drustva

Znam da nisi, nema frke.Kristijan wrote:Ah, nisi ti mene razumeo, nisam o tebi govorio uopšte.

Hvala Kristijane, konstruktivno, kao i uvek.Kristijan wrote:Razne Nux pedale sam probao onako usput, ali ne i taj chorus. Što se mene tiče, ja stvarno ne mogu da posmatram te pedale nezavisno od cene. Za te teško da ima bolje. Pa i za veće pare teško da ima bolje. To je moj grubi utisak o raznim njihovim pedalama, pa sumnjam da je chorus ozbiljan izuzetak. Nije precizan odgovor, žao mi je što ništa konkretnije ne mogu da ti kažem.

Isto kada posmatram te budget-pedale ne mogu da razdvojim kvalitet od cene, i uvek se dođe do zaključka - ''za te pare odlično''.

Tačno, nema šta.sinisake wrote:Ko ti kriv kad sviras malecka pojacala?![]()

Elem, sad sam zvao radnju, imaju još jedan komad, 2100rsd, pa ću da skoknem da probam. Ko zna, ako mi se svidi, uzeću je, pa možda padne i neki klip uskoro...
Tako je. Na stadion da se nose i Fenderi i Marshali, dok se ne kupi Mesza.Rax13 wrote:Druga prica skrooooz... Meni je i bolja, al' ne bi bez fendera na put pos'o.
Ma produkcija

Nemoguce. Ako zivot ne potvrdjuje moj koncept, tim gore po zivot.To je tvoja falinka, a ne globalni fejl drustva![]()

Upravo tako, samo bez ovog dela sa Mesomsinisake wrote:Tako je. Na stadion da se nose i Fenderi i Marshali, dok se ne kupi Mesza.Rax13 wrote:Druga prica skrooooz... Meni je i bolja, al' ne bi bez fendera na put pos'o.
Ma produkcija![]()

To je tvoja falinka, a ne globalni fejl drustva![]()
Vidimsinisake wrote:Nemoguce. Ako zivot ne potvrdjuje moj koncept, tim gore po zivot.

- DrGreenthumb
- MF veteran
Besmislica? Meni je besmislica da npr. Mad Professor ili Frantone košta 400$, još više kad neko kupi to samo da bi ga imao, ne znajući baš tačno šta će mu, a najbesmislenije kad krene rasprava ljudi koji su ga videli samo na slici i čuli na YT zašto je to Hip spravo. Ne pričam samo o ovom forumu, btw. Ovde je samo slučaj da se rasprava vodi o sitnim crevcima i sonično-konstrukcionim razlikama, a retko ko bi mogao iz iste da iscedi bilo šta da liči na muziku. Jbg lakše je drviti o svemu i svačemu nošen wikipedia znanjem, nego li vežbati na intrumentu of choice. A to se čuje, debelo.Kristijan wrote: Najčešće sviram samo sa kablom između gitare i pojačala, komotno se osećam i sa boosterom između, a ono malo drugih pedala što imam (inače vrlo obične pedale, sasvim dostupne svima) koristim tek ponekad kao začin, s merom, pa i pored toga smatram da je svo to drvlje i kamenje po boutique pedalama potpuna besmislica. Gaditi se sredstva jer korisnik ne zna da ga upotrebi... ili još gore, što ga ne koristi kako se meni dopada... to je u najmanju ruku logička greška. A pre svega se tu oseća onaj stav: "Ja to ne koristim, dakle onda mora da je sranje!" što stvarno više nema svrhe komentarisati.
Btw, pošto vidim da se svodi na nekakve fazeve vs. pojačala, treba li opet da pomenem da Fuzz imam u lancu već 7-8 godina ( u Snarling Dog-u) a FF je bio neko vreme u upotrebi, tako da nije to problem - kapiram mu upotrebnu vrednost, sort of. Više je problem što vidim previše snobizma a premalo muzike. Taj se stav oseća. Ajde nek me neko demantuje, biću mnogo manje frustriran - pak ću i stav da promenim.
@Dersu - eh, ko nije grešan...
A, doktore, el pricamo o muzici ili o tehnici? Cesto ti sto ne vezbaju dovoljno prave vrhunsku muziku... Naravno, jos cesce prave shit, jer ne moze svaka gologuzija da napravi hit, ali to ne zavisi od vedzbe, zar ne?nego li vežbati na intrumentu of choice

A snobizma je previse, jasta, muzike premalo, para jos manje, i tako...

Svodi se na to da je i jedno i drugo ok, ne mozes sa fuzzom i clean pojacalom da dobijes zvuk kakav mozes sa marshallom, ne mozes sa marshallom da dobijes messa zvuk, itd. poenta je da nema boljeg, nego jednostavno postoji oprema od koje neko preferira ovo, neko ono i to je to. A sto se tice odnosa snobizma i muzike.... Ima toga i te kako, al' znas kako se kaze: "ko nema u gacama ima u mercedesu"DrGreenthumb wrote:Btw, pošto vidim da se svodi na nekakve fazeve vs. pojačala, treba li opet da pomenem da Fuzz imam u lancu već 7-8 godina ( u Snarling Dog-u) a FF je bio neko vreme u upotrebi, tako da nije to problem - kapiram mu upotrebnu vrednost, sort of. Više je problem što vidim previše snobizma a premalo muzike. Taj se stav oseća. Ajde nek me neko demantuje, biću mnogo manje frustriran - pak ću i stav da promenim.
@Dersu - eh, ko nije grešan...

sto bi rekao Yngwie Malmsteen "There will always be imitations, but in the end there can only be one, the only one, Marshall!" 

- DrGreenthumb
- MF veteran
Hehe, niski udarci Sinišasinisake wrote:A, doktore, el pricamo o muzici ili o tehnici? Cesto ti sto ne vezbaju dovoljno prave vrhunsku muziku... Naravno, jos cesce prave shit, jer ne moze svaka gologuzija da napravi hit, ali to ne zavisi od vedzbe, zar ne?nego li vežbati na intrumentu of choice
A snobizma je previse, jasta, muzike premalo, para jos manje, i tako...![]()

Ne sumnjam ja da može da se upre prstom u pojedinačni proizvod i da se nategne priča na tu stranu, ali to ne odgovara kompletnom stanju stvari, posebno ne kad pričamo o Srbiji. Ovde ljudi ne daju 400 zelembaća za pedalu, odnosno toliko mali broj ljudi to radi da nije vredno pominjati. Bar kad su domaći uslovi u pitanju, boutique pedale su često jedini način da se dođe do nečeg pristojnog što inače nikako neće moći da se nađe u prodaji, i svakako ne za takve astronomske cifre. Možda negde u belom svetu ima svrhe pričati o toj snobovskoj strani ličnosti jednog gitariste, ali ovde se jasno vidi ona velika istina vezana za trgovinu - cenu na kraju ipak diktira platežnost kupca, a ne ono što prodavac voli i želi. Nemaština jako uspešno leči zavisnosti i snobovske ideje.
- Dersu Uzala
And we all know that Marshall is nothing but a Fender. With 'wrong tubes' and tranny.Solomoon wrote:sto bi rekao Yngwie Malmsteen "There will always be imitations, but in the end there can only be one, the only one, Marshall!"

- Dersu Uzala
Moguce. Korektmi ifam rong, ali vidjao sam zato 'lance gitarskih efekata' na forumu koji po mojoj slobodnoj proceni mora da kostaju soma Eura ili jace. A momci nemaju kvalitetna pojacala ili nemaju nikakva pojacala. Taj deo buni i mene.Kristijan wrote:...Ovde ljudi ne daju 400 zelembaća za pedalu...