ne kapiram, jel soda i lumuntus imaju isti efekat na zice, ili ne? sta je bolje?Шмајсер wrote:ако прокувавате жице, радите то са лимунтусом. нема рђе а и задрже свеж звук доста дуже него кад се само прокувају или са содом...
Sve O Žicama Za Bas Gitare
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
Re: Sve O Žicama Za Bas Gitare
Bez mirođije i masne koke, nema dobre supe !!SonicX wrote:ne kapiram, jel soda i lumuntus imaju isti efekat na zice, ili ne? sta je bolje?Шмајсер wrote:ако прокувавате жице, радите то са лимунтусом. нема рђе а и задрже свеж звук доста дуже него кад се само прокувају или са содом...

denaturisani alkohol. ali da žice ne budu umotane! KIDA!SonicX wrote:ne kapiram, jel soda i lumuntus imaju isti efekat na zice, ili ne? sta je bolje?Шмајсер wrote:ако прокувавате жице, радите то са лимунтусом. нема рђе а и задрже свеж звук доста дуже него кад се само прокувају или са содом...
on a serious note - ne kapiram trip sa kuvanjem itd žica: ako si pro i ne zaradiš toliko da možeš svakih par nedelja da kupiš novi set - onda miki menjaj struku; ako si bedroom warrior, liboteđoca što ti žica nema zing. vedžbaj, vedžbaj, vedžbaj, pa kupi novi set za neki cert ili snimanje itd... sve ostalo je fetiš ili OCD.
или трећа опција ако си студент.
онда куваш и муваш
што се тиче тих кулинарских опција мени је ова са лимунтусом најбоље резултате дала

што се тиче тих кулинарских опција мени је ова са лимунтусом најбоље резултате дала
imam ja čuvarkuću u dvoristu, pa mozemo da probamo i sa tim. a? ovo me podseca na stare recepte i ostale vradzbine, ali samo verujem onima koji licno vidim/probam.Шмајсер wrote:или трећа опција ако си студент.онда куваш и муваш
![]()
Samo, ovo stvarno fercera. Ja sam probao davno davno limuntus i sasvim je OK. Mada nikada više nisam ponovio proceduru.. Pretpostavljam da je ovo sasvim OK ako hoćeš ozbiljno da sviraš a nemaš novca jer sviraš pogrešnu ne-folk muziku ili si jednostavno student sa malim džeparcem. Svojevremeno su svi ovo koristili zbog sankcija, inflacije i ostalih gluposti.
Preporučujem ako imate vremena i volje a nedostaje keš.
Preporučujem ako imate vremena i volje a nedostaje keš.
-
jel probao neko od prisutnih ritter zice?
mislim da su tu negde kao elxir po pitanju cene a po kvalitetu su boga mi za nijansu ispred.
jbg znam da je to velika cena za nas uboge balkance al ove ostaju taze kolko oces...
svaba kad skleplje nema da fali...
mislim da su tu negde kao elxir po pitanju cene a po kvalitetu su boga mi za nijansu ispred.
jbg znam da je to velika cena za nas uboge balkance al ove ostaju taze kolko oces...
svaba kad skleplje nema da fali...
Meni, nadam se, za jedno 2 nedelje stize pakovanje DR Black Beauties 45-105, pa montiram na Thunderbirda da vidimo na sta to lici 

aj reci kompletnu proceduru, sta, kako i koliko?Шмајсер wrote:ако прокувавате жице, радите то са лимунтусом. нема рђе а и задрже свеж звук доста дуже него кад се само прокувају или са содом...
убациш жице у посуду са водом, тако да су потпуно потопљене. кад прокључа додај супену кашику лимунтуса и остави пар минута да се то крчка
скинеш са рингле и оставиш да се просуше жице (може и у рерни).

a koliko da ih drzim u rerni a da se ne ''prepeku''? na koliko stepeni podesis rernu?
- Tiki the Boyler
- Urednik
Ajd sad jednom konačno da se stavi tačka na kuvanje žica. Postupak objašnjen. Nadam se da su svi razumjeli, tako da... ako nemate pametnija posla, hoćete da uništavate pragove vašeg instrumenta, a spremni ste potrošiti nekoliko novčanih jedinica na ton koji traje dva dana - samo naprijed!
Ajte se bavite žicama. Kuvanje na nekom kuvarskom forumu. OK?
A da ne bude da sam sam konstantno offtopic... Ja se opet vratio na Black Beuties! Nema onog zinga novih žica, ali bar znam da će koji mjesec da potraje stabilan i konzistentan ton. Možda uskoro bude online i jedan singl na kom sam svirao BB. Javljam.
Ajte se bavite žicama. Kuvanje na nekom kuvarskom forumu. OK?

A da ne bude da sam sam konstantno offtopic... Ja se opet vratio na Black Beuties! Nema onog zinga novih žica, ali bar znam da će koji mjesec da potraje stabilan i konzistentan ton. Možda uskoro bude online i jedan singl na kom sam svirao BB. Javljam.
"Preradjivanje" zica dovodi do jedenja pragova. Simple as that.
Samo molim te odnesi bass kod nekoga da ti sredi sipku i kobilu kada vec stavljas nove zice. Onda na jammu kada sam ti video bass, akcija je tolika da ispod zica moze da prodje cela ruka.theTrooper wrote:Meni, nadam se, za jedno 2 nedelje stize pakovanje DR Black Beauties 45-105, pa montiram na Thunderbirda da vidimo na sta to lici
Ha ha ha, to je akcija 
Lik definitivno nije tezgaroš jer kod svakog tezgaroša je akcija takva da ne može ni mrav nogicu da provuče a da ne ugane zglob. Ha ha
Ćao

Lik definitivno nije tezgaroš jer kod svakog tezgaroša je akcija takva da ne može ni mrav nogicu da provuče a da ne ugane zglob. Ha ha
Ćao