Dream Theater
Moderators: dejankuki, Critical, zolideathmetal, Trooper
Re: Dream Theater
Njah, pogresno sam shvacen. Ako nista drugo, bar sam te nasmejao, kill surf city... 
 I upravo pronalazim sebe u onoj tvojoj recenici vezanoj za lose sredere. Jbg, ne tripujem da sam neki opak gitarista. To mi nije profesija, niti ce biti. Ali opet, lepo je kada neko misli da si dobar, pa makar to bila i pijana ekipa. Iako ja znam da nisu upravu.  
  E sad, ako smo to razjasnili, ne mogu da vidim sta sam ja tu pogresno, i presmesno napisao?

- 
				Milos87design

da li si stvarno takav bukvalista?Duane wrote: ili postoje odredjeni kriterijumi "drzanja gitare" koje treba zadovoljiti?
- 
				Milos87design

A sto se tice Vai-a... Mozda sam glup ali nikada u zivotu nisam upoznao osobu koja slusa Vai-a a da u isto vreme nije muzicar tj. gitarista koji je manje ili vise uspesno skidao istog... Kao sto rece covek, muzika za muzicare... Ja DT slusam i skidam kada zalim da savladam tehniku, a onda pustim Tomu Zdravkovica na prm. kada zelim samo da se opustim 

A pazi, nisam ja rekao da DT "samo muzicari smeju da slusaju, i samo oni razumeju, ako slusas njih onda si kapacitet"... Svasta... Samo kazem da ja nisam sreo nikoga do sada ko slusa njih, ili uopste prog, a da nije nekakav "muzicar". Pa makar i wannabe sreder koji zabavlja pijanu ekipu. I ne znam cak sta tu nije jasno, pa covek koji nema puno dodira sa muzikom, kada cuje LaBriev glas, 90% su sanse da ce da otpise bend kao sranje.  
 Nece ga sigurno zainteresovati zajebana bass linija, neparan ritam, ili neki "jesus mode" solo Petruccija. Mozda mu se i svidi, msm, otkud ja znam, uostalom, ni ne zanima me ko slusa sta. Evo, covek slusa DT i Tomu, pa ako njemu to odgovara, super... Moze i neki tamo kamiondzija, koji nije video gitaru u zivotu da slusa Gordian Knot. Samo sto ja takvog jos nisam upoznao.

Rekao bih da to isto vazi i za ljude koji imaju (bar malo) dodira sa muzikom.pa covek koji nema puno dodira sa muzikom, kada cuje LaBriev glas, 90% su sanse da ce da otpise bend kao sranje
Pa da, ali coveka kojeg zanima prog (a to je u opstem slucaju covek koji ima (bar malo) dodira sa muzikom), moze da kaze da je sranje vokal, ali mu se bend moze svideti, manja je sansa da ce otpisati ceo bend samo zbog vokala, jelte. Meni se vokal nije svideo, bend mi se svideo. Posle nekog vremena, navikao sam se na vokal, pa sam cak pronalazio pesme gde mi se vokal svideo. To je sad vec stvar ukusa.

Al zato chovek gde god drugde da je pevao, Leonardo, Explorers Club, totalno je ok zvuchao. Jbg, ne prija mu DT, al nema veze shto menjati tim koji ne dobija...  

Meni je Explorers Club keva btw. Kome je DT preveliko profesorisanje, mozhe da baci uho na EC, otkida.

Meni je Explorers Club keva btw. Kome je DT preveliko profesorisanje, mozhe da baci uho na EC, otkida.
- 
				Milos87design

Tenji wrote:Pa da, ali coveka kojeg zanima prog (a to je u opstem slucaju covek koji ima (bar malo) dodira sa muzikom), moze da kaze da je sranje vokal, ali mu se bend moze svideti, manja je sansa da ce otpisati ceo bend samo zbog vokala, jelte. Meni se vokal nije svideo, bend mi se svideo. Posle nekog vremena, navikao sam se na vokal, pa sam cak pronalazio pesme gde mi se vokal svideo. To je sad vec stvar ukusa.
Da, iskreno ni meni se bas ne svidja vokal i zato slusam vise liquid tension experiment...
Tenji wrote:I kao sto svi znamo, ni ovde se nece razviti neka diskusija, doce par ljudi i rece nesto tipa "super bend, bla, bla, truc", sto je steta, al' sta da se radi...
- Dersu Uzala

Slusajte Camel ljudi. I Kaipu. I tako to. Ne mere samo DT doveka.

Dersu Uzala wrote:Slusajte Camel ljudi. I Kaipu. I tako to. Ne mere samo DT doveka.
ja neznam uopšte kako se od čakberijevskog djipanja preko igi popovog rou pavera uopšte došlo do toga da je danas taj rokenrol muzika intelektualno prosvećene elite... masoni anyone?
izgleda da virusi nisu jedino što evoluira na ovoj planeti...

Pre par hiljada godina si bio elita ako imas lepo izdeljanu toljagu...Duane wrote:ja neznam uopšte kako se od čakberijevskog djipanja preko igi popovog rou pavera uopšte došlo do toga da je danas taj rokenrol muzika intelektualno prosvećene elite... masoni anyone?
izvini, ovaj, 'teo si nešto reći?

Duane wrote:ja neznam uopšte kako se od čakberijevskog djipanja preko igi popovog rou pavera uopšte došlo do toga da je danas taj rokenrol muzika intelektualno prosvećene elite... masoni anyone?
Duane wrote:izvini, ovaj, 'teo si nešto reći?