Opet o wahu

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Funkomat
MF veteran

Re: Opet o wahu

Post by Funkomat » 18 Jun 2011, 19:11

tacno, tacno

bancika

Post by bancika » 18 Jun 2011, 19:12

amen bro' :ziveli:

milanpan

Post by milanpan » 18 Jun 2011, 19:24

Ne planiram da kupujem wah x puta, nego jedan početnički da naucim da ga koristim i možda kasnije jedan pravi ako zaključim da mi je baš potreban wah

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 18 Jun 2011, 19:39

Kako bre wah da ne bude potreban...? :D

Randy

Post by Randy » 18 Jun 2011, 20:19

Image
jos malo skupis i gotovo :ziveli:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 19 Jun 2011, 00:16

bancika wrote:Slazemo se u neslaganju, i to nije nista lose :)
Nije mi bitno sta pise na kutiji, nego cenim kvalitet i ne volim jeftine plagijate...ne bih kupio plasticni behringer kao sto ne bi vozio kineski knock-off mercedesa :) sa druge strane, nisam ni rasipnik. Imam gornju granicu sto se tice opreme i ne volim da placam vise nego sto mislim da je dovoljno da se kupi dobar (po mom standardu) komad opreme. Npr, ne vidim svhru da wah platim vise nego sto kosta dobar crybaby, niti magnete vise nego sto kosta dimarzio. Mogu da razumem ljude koji nece da plate vise nego sto kosta behringer, ali i ljude koji hoce da plate 300$ za wah ili 200$ za jedan magnet. Zato postoji lepo raslojeno trziste pa ko voli nek izvoli.
Pozdrav

Image
generalno se slazem sa vecim delom, ali ipak nije jednako poredjenje mercedes i wah, jbg, izmedju kincerdesa i mercedesa je razlika lupam 40k e, i u tom delu imas 1000 razlicitih automobila, a ti ovde imas vox od 60e (ekvivalent novom vw pasatu), cb od 90(neki jeftiniji i slabiji mercedes) pa na vise, a nemas nekog juga, punta ili nesto slicno, za ljude kojima je potrebno da se prevezu od a do b, nekih 20km, kojima nije bitna klima, nego samo da imaju 4 tocka... :D

kontam da svako trazi nesto za sebe, pa tako i ja mislim da je lepo imati dobru spravu, ali da moral proizvodjaca bude deo moje odluke za kupovinu nekog proizvoda... :? nemam bas taj luksuz... kad je u pitanju kradena roba, onda je to druga prica, ali ja ne dobijam kesh od dunlopa da bih vodio njihovu borbu protiv njihovog klona :D

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 19 Jun 2011, 01:03

Pravice KInezi bolje Mercedes od Svaba ako im plati neko bar trecinu nadnice koju Svabo dboja. Zasad. Onda ces morati da im platis polovinu. Onda ce oni postati preskupi, jer oni sve znaju bolje od nas, a i ono sto ne znaju saznaju. Ne kapirate da je fora u tome koga i koliko hoces da platis. Ali uopste ne kapirate. To me nekako udara u glavu, nije mi jasno. :bambi:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 19 Jun 2011, 01:35

Imam Crybaby GCB 95 i to je to. Nekako kad pomene bilo ko wah prvo shto vidim u glavi je dunlop crybaby iako mozda ima teorija da je ovaj ili onaj bolji, ali when it comes to wah, i'm for classic ones. Fulltone bi mi bio opcija takodje. :ziveli:

Solomoon

Post by Solomoon » 19 Jun 2011, 03:57

Dersu Uzala wrote:Pravice KInezi bolje Mercedes od Svaba ako im plati neko bar trecinu nadnice koju Svabo dboja. Zasad. Onda ces morati da im platis polovinu. Onda ce oni postati preskupi, jer oni sve znaju bolje od nas, a i ono sto ne znaju saznaju. Ne kapirate da je fora u tome koga i koliko hoces da platis. Ali uopste ne kapirate. To me nekako udara u glavu, nije mi jasno. :bambi:
aha, ko i gitare sto prave bolje (made in China, zaobilazi u sirokom krugu ;) )

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 19 Jun 2011, 08:59

Ja sam svirao neke sjajne kineske gitare. Radjene za razne narucioce. Rade ko bog. Ali kostaju mnogo vise nego dzaba.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 19 Jun 2011, 10:19

Dersu Uzala wrote:Ja sam svirao neke sjajne kineske gitare.
:1:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 19 Jun 2011, 10:28

Naravno. Ima različitih kategorija kineske robe. Imao sam prilike da sviram neke mnogo fine kineske gitare, koje uopšte nisu ni tako jeftine.

Osim toga, strašno je smešno da bilo ko u Srbiji priča o lošem kvalitetu kineskih proizvoda, budući da se u Srbiji ne proizvodi ništa. Ja garantujem da ovde ne bi uspeli kako treba u većoj seriji da prave ni nešto nalik Rooster gitarama. Da ne pričamo da nikad ne bi postigli ni cenu. Pogledajte kako danas izgledaju veliki gradovi i industrijske zone u Kini. To je sve daleka budućnost za guravu Srbiju, kosmički program! Svaki vid industrije im je u ozbiljnom usponu, a kod nas jedina kako tako aktivna industrija zavisi od toga da li ćemo da napravimo aranžman sa Žabarima da nam isporuče proizvodnu liniju modela automobila koji više nije kod njih u modi.

Batalite više te mitove o kineskoj robi. Za 100 evra ne može da se napravi genijalna gitara, pa odakle god da dolazi. Kao što ni za 20 evra ne može najfantastičnija pedala da se sastavi. Kad gledaš odnos cene i kvaliteta, bezmalo svaki kineski proizvod (ovde se ograničavam na opremu za muzikante) sabija kako je napravljen. A ljudi daju 1300 evra za gitaru pa posle pričaju: "Pa znaš kad će ovako Kinezi da naprave gitaru?" Za te pare se kladim da će da naprave bar duplo bolju. Ljudi, to je sila sa ozbiljnim nasleđem i sa izumima koji su promenili svet, nemojte potcenjivački da se odnosite prema tome, samo možete da ispadnete smešni.

dweezil

Post by dweezil » 19 Jun 2011, 10:35

Dersu Uzala wrote:Pravice KInezi bolje Mercedes od Svaba ako im plati neko bar trecinu nadnice koju Svabo dboja.
nece nikad batice, Shvabe su veci radoholicari od Kineza, drugo takvi brandovi su jednostavno stvar nacionalnog ponosa, i ja sam uvek za to da se placa i ime i poreklo i cela prica koja iza svega stoji. Ne kazem nista lose o Kinezima ali njihovi pogledi na zivot, kulturu, zivotne vrednosti su jednostavno dosta drugaciji od Zapadnjaka.

Audio

Post by Audio » 19 Jun 2011, 10:49

Ja Behringera vise nikada u zivotu !!! To je sve pristojno na prvu ruku (ili nogu) ali kada prodje par dana
i shvatis da ubijaju ton nevidjeno dodje ti da popizdis. Ne kazem da moraju skupe stvari da budu i dobre. Ja npr. imam
Artec wah koji zvuci pristojno a imam wah i na ME 70 koji zvuci sranje kad sviram sam ali zato kada ga koristim
sa bendom zvuci mnogo, mnogo bolje. Nekako je piskutav, mali mu je hod, lose se ukljucuje i iskljucuje.
Za razliku od njega, Artec ima topliji, puniji ton koji je recimo pristojan za neki lepi funky solo u studiju dok je na svirci
previse mekan tj. ne dolazi dovoljno do izrazaja. Ovo pricam iz razloga sto je wah vrlo zajebana stavka u lancu. Kad ga probas u
radnji moze ti se uciniti da je fenomenalan, savrsen a kad ga upotrebis na svirci ispadne sranje. I obrnuto naravno kao
sto je slucaj sa ME 70 koji je sranje nasamo a na svirci razbija.

Solomoon

Post by Solomoon » 19 Jun 2011, 16:21

Dersu Uzala wrote:Ja sam svirao neke sjajne kineske gitare. Radjene za razne narucioce. Rade ko bog. Ali kostaju mnogo vise nego dzaba.
imas i u Srbiji pravljene sjajne gitare, i u skoro svakoj zemlji, to su izuzeci, radjeni po narudzbini, medjutim generalno made in china gitare i skoro sva roba je najgori fush ;)

Post Reply