Opet o wahu

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Dersu Uzala

Re: Opet o wahu

Post by Dersu Uzala » 19 Jun 2011, 21:11

dweezil wrote:
Dersu Uzala wrote:Pravice KInezi bolje Mercedes od Svaba ako im plati neko bar trecinu nadnice koju Svabo dboja.
nece nikad batice, Shvabe su veci radoholicari od Kineza...
Sad si lupio pa ostao ziv. Nema veze, batica te i dalje :kiss:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 19 Jun 2011, 21:13

Solomoon wrote:
Dersu Uzala wrote:Ja sam svirao neke sjajne kineske gitare. Radjene za razne narucioce. Rade ko bog. Ali kostaju mnogo vise nego dzaba.
imas i u Srbiji pravljene sjajne gitare, i u skoro svakoj zemlji, to su izuzeci, radjeni po narudzbini, medjutim generalno made in china gitare i skoro sva roba je najgori fush ;)
See above.

Solomoon

Post by Solomoon » 19 Jun 2011, 21:25

Dersu Uzala wrote:
Solomoon wrote:
Dersu Uzala wrote:Ja sam svirao neke sjajne kineske gitare. Radjene za razne narucioce. Rade ko bog. Ali kostaju mnogo vise nego dzaba.
imas i u Srbiji pravljene sjajne gitare, i u skoro svakoj zemlji, to su izuzeci, radjeni po narudzbini, medjutim generalno made in china gitare i skoro sva roba je najgori fush ;)
See above.
take a look under ;)

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 19 Jun 2011, 21:32

Kristijan wrote:Naravno. Ima različitih kategorija kineske robe. Imao sam prilike da sviram neke mnogo fine kineske gitare, koje uopšte nisu ni tako jeftine.

Osim toga, strašno je smešno da bilo ko u Srbiji priča o lošem kvalitetu kineskih proizvoda, budući da se u Srbiji ne proizvodi ništa. Ja garantujem da ovde ne bi uspeli kako treba u većoj seriji da prave ni nešto nalik Rooster gitarama. Da ne pričamo da nikad ne bi postigli ni cenu. Pogledajte kako danas izgledaju veliki gradovi i industrijske zone u Kini. To je sve daleka budućnost za guravu Srbiju, kosmički program! Svaki vid industrije im je u ozbiljnom usponu, a kod nas jedina kako tako aktivna industrija zavisi od toga da li ćemo da napravimo aranžman sa Žabarima da nam isporuče proizvodnu liniju modela automobila koji više nije kod njih u modi.

Batalite više te mitove o kineskoj robi. Za 100 evra ne može da se napravi genijalna gitara, pa odakle god da dolazi. Kao što ni za 20 evra ne može najfantastičnija pedala da se sastavi. Kad gledaš odnos cene i kvaliteta, bezmalo svaki kineski proizvod (ovde se ograničavam na opremu za muzikante) sabija kako je napravljen. A ljudi daju 1300 evra za gitaru pa posle pričaju: "Pa znaš kad će ovako Kinezi da naprave gitaru?" Za te pare se kladim da će da naprave bar duplo bolju. Ljudi, to je sila sa ozbiljnim nasleđem i sa izumima koji su promenili svet, nemojte potcenjivački da se odnosite prema tome, samo možete da ispadnete smešni.
:1:

Slusajte oca, zivotinje. :bambi: :ziveli:

bancika

Post by bancika » 19 Jun 2011, 21:54

Sto se sve vrlo brzo pretvori u zucnu raspravu :)
Mislim da niko nije rekao nesto protiv kineza...napotiv, imao sam kolegu kineza sa kojm sam delio kancelariju i koji je bio skroz cool i pametan lik. Ono sto se ovde diskutuje je kvalitet opreme koja dolazi iz kine u poredjenju sa vecinom drugih zemalja. Mozda imaju potencijal da naprave bilo sta, ali uglavnom se to svodi na pravljenje maketa stvarnih uredjaja. Oni su sami napravili tu poslovnu politiku, idu na cenu a ne kvalitet. Ne odredjujem ja cenu i kvalitet njima kao kupac...Neka naprave wah koji je kvalitetan kao CB/Vox/Fulltone (naravno po nizoj ceni jer nemaju reputaciju) i kupicu ga.

Pozdrav,
Bane

milanpan

Post by milanpan » 20 Jun 2011, 14:56

Jel bi vas ubilo da se držite teme?

Gagi

Post by Gagi » 20 Jun 2011, 15:21

Milanpan-e da si napisao da hoćeš najskuplji wah u galaksiji sigurno bi se ovde došlo do zaključka da ti ne treba bolji od ova tri, tj. jedan, koje si predložio :mrgreen:

dweezil

Post by dweezil » 20 Jun 2011, 15:37

Dobro @Dersu ja znam da kad bi svi na forumu bili za Kineze, da bi ti izmislio da su Marsovci najvrednija nacija u svemiru i da su oni za respect, i sta ti ja znam vec, jer ti ces uvek izmisliti nesto sto gistro niko ne zna nego samo ti, svaka tema ovde pretvara se u ekonomsko-socijalne, privredne i globalne analize, teorije zavere, kapiram puno je ovde pametnijeh ljudi, ali tema je fuckin wah, evo posto sam do sad mrzeo Mesa Boogie, crnce i Toto, evo od sad mrzim i zutu rasu

miodrage

Post by miodrage » 20 Jun 2011, 20:30

gde mogu da narucim jos ovaj vox sem u mitrosu?

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 20 Jun 2011, 20:44

miodrage

Post by miodrage » 20 Jun 2011, 20:46

tnx

dweezil

Post by dweezil » 20 Jun 2011, 21:02

taj Vox ti je def best-buy posebno po odnosu cijena kvalitet, iskreno nisam ni znao da se prodaje po toj cijeni

http://www.gearwire.com/vox-v845-classic-wah-pedal.html

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 20 Jun 2011, 21:48

dweezil wrote:Dobro @Dersu ja znam da kad bi svi na forumu bili za Kineze, da bi ti izmislio da su Marsovci najvrednija nacija u svemiru i da su oni za respect, i sta ti ja znam vec, jer ti ces uvek izmisliti nesto sto gistro niko ne zna nego samo ti, svaka tema ovde pretvara se u ekonomsko-socijalne, privredne i globalne analize, teorije zavere, kapiram puno je ovde pametnijeh ljudi, ali tema je fuckin wah, evo posto sam do sad mrzeo Mesa Boogie, crnce i Toto, evo od sad mrzim i zutu rasu
Postoji ime za to. Zove se prosvecivanje. Sto ce reci da sam ja u neku ruku...prosvetitelj. :ziveli: Tezak je to i mukotrpan posao, nikad ne prestaje. :bambi:

Da rezimiramo:

i) Kinezi su povijesno najvrednija nacija na svetu (jer ne postoji drugi modus operandi u Kini vec 2500 godina sem da se sljaka od zore do sumraka)

ii) Moj kompletan zivot, a tako i ostalih 300 miliona mojih sugradjana, je baziran na Kini i Kinezima. Nisu u pitanju jeftine igracke, praheri za vijanje muha. Kad udjes u radnju u Americi, sve, od odece i obuce preko bele tehnike, kuhinjskih aparata, kucnih aparata, zabavne elektronike, sve zivo prave bas oni. Prave sve to za zapadne firme koje udaraju svoj zapadni logo. Kad bi Kinez stao ili zajebao, cela Amerika bi stala.

Back on topic. Wah je wah. Ne zavisi toliko od elektronike koliko od noge. :ziveli:

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 20 Jun 2011, 22:09

milanpan wrote:Jel bi vas ubilo da se držite teme?

Ihhhh. Tazis od zabe da ne skoci u vodu... si ti neki...

Ej, stvarno bi mogli da se drzite teme..

miodrage

Post by miodrage » 21 Jun 2011, 10:58

voxa nema na lageru ni u mitrosu ni u mix music? jel ima jos negde da se uzme?

Post Reply