BOSS ME-70 vs Vox TONELAB LE

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

komlen_s

BOSS ME-70 vs Vox TONELAB LE

Post by komlen_s » 07 Jul 2011, 19:49

Dobar dan dobri ljudi :D
E ovako, interesuje me je l' neko imao iskustva sa jednim od ova dva procesora: BOSS ME-70, Vox TONELAB LE
Znam da vecina veterana ovog foruma ne voli procesorske efekte zbog njihove digitalnosti, ali meni trenutno ne odgovara kupovina pedala iz razloga svestranosti, ne ogranicavam se na odredjeni muzicki pravac, imam nekoliko autorskih pesama i mnostvo raznorodnih rifova, dakle, potrebno mi je da eksperimentisem sa raznim efektima kako bih shvatio koji efekat ce najbolje odgovarati kom rifu...nadam se da na ovom forumu postoje i ljudi koji koriste procesore :(

Solomoon

Re: BOSS ME-70 vs Vox TONELAB LE

Post by Solomoon » 07 Jul 2011, 20:06

nije ti zao da das 300 evra za procesor :D

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 07 Jul 2011, 20:17

Solomoon wrote:nije ti zao da das 300 evra za procesor :D
:roll:

lm, ima ljudi koji koriste procesore, i svako ovde ima neki svoj izbor. Ako ti trebaju dobre simulacije pojacala za kucno snimanje, onda bolje da uzmes line6, eventualno digitech (moj favorit :mrgreen: ), boss nije na glasu po dobrim simulacijama... Ako hoces samo efekte tj ako imas pojacalo i drive/dist pedalu, onda bolje uzmes neki specijalizovan za efekte procesor, ili naravno bilo koji drugi, samo ih isprobas i vidis ciji efekti ti najbolje zvuce...

Ja nisam svirao ova dva, i ne verujem da ce ovde doci neko ko jeste, ali bih verovatno pre uzeo vox (imao sam korg ax1500g kojim sam bio zadovoljan, pa su se korg i vox spojili ili tako nesto, pa bi trebalo da je vox nesto slicno)... Ali pre njih bih uzeo i digitech i line6 (npr http://www.mitrosmusic.com/proizvod/183 ... ocessor-w/ http://www.mitrosmusic.com/proizvod/432 ... amplifier/, a da ne pominjem sta moze da naleti na oglasima za slicnu sumu).

Solomoon

Post by Solomoon » 07 Jul 2011, 20:25

mislim_stvarno wrote:
Solomoon wrote:nije ti zao da das 300 evra za procesor :D
:roll:

lm, ima ljudi koji koriste procesore, i svako ovde ima neki svoj izbor.
ima i ljudi koji kupuju i koriste pistolje, ne zalazim u to, samo pitam coveka da li mu je zao da da 300 evra za procesor :D

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 07 Jul 2011, 21:01

na tvoj komentar je bio odgovor samo onaj smajli sto okrece ocima (ostatak je odgovor na temu)... :mrgreen: :ziveli:

inace, posmatraj na tih 300e za procesor ovako:

nije ti zao da das 3000e za mesa boogie ako mozes da sviras na marshalu mg50 i dr boogie pedali, za ukupno 300e :D
ili, poseti temo o axe fx :mrgreen:

mene je odusevilo kako je lako snimiti nesto na komp kad ubodes procesor u usb, a da to fino zvuci, bar za mene koji nisam ni blizu profi muzicara, niti sam preterano zahtevan sto se tice tona... :D :ziveli:

opet, vezano za temu, ako je samo cilj da se snimi nesto na komp, isprobavanje efekata i sl, znaci ne live svirka, onda je jos jednostavnije, jeftinije, a po nekim misljenjima cak i bolje resenje (tj bolji kvalitet simulacija), neki od softverskih simulatora...

Solomoon

Post by Solomoon » 08 Jul 2011, 03:01

mislim_stvarno wrote:na tvoj komentar je bio odgovor samo onaj smajli sto okrece ocima (ostatak je odgovor na temu)... :mrgreen: :ziveli:

inace, posmatraj na tih 300e za procesor ovako:

nije ti zao da das 3000e za mesa boogie ako mozes da sviras na marshalu mg50 i dr boogie pedali, za ukupno 300e :D
ili, poseti temo o axe fx :mrgreen:

mene je odusevilo kako je lako snimiti nesto na komp kad ubodes procesor u usb, a da to fino zvuci, bar za mene koji nisam ni blizu profi muzicara, niti sam preterano zahtevan sto se tice tona... :D :ziveli:

opet, vezano za temu, ako je samo cilj da se snimi nesto na komp, isprobavanje efekata i sl, znaci ne live svirka, onda je jos jednostavnije, jeftinije, a po nekim misljenjima cak i bolje resenje (tj bolji kvalitet simulacija), neki od softverskih simulatora...
bzvz da sad raspravljamo oko gluposti, al ukratko:
kao 1. nije rec o snimanju muzike, bar nije tako navedeno u temi
kao 2. poredis mesa boogie, koja je dobra stvar, za koju nije zao dati pari (ako imas) i procesor koji nije to, dakle ne vidim paralelu
i kao 3. citirao si moju recenicu, tako da se malo vise od smajlija odnosilo na moj post :D

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 08 Jul 2011, 07:57

1. nije receno ni da nije namenjeno snimanju (bar za svoje potrebe), niti da je namenjeno live sviranju sa bendom, nego samo eksperimentisanje sa efektima sto kontam da je mnogo blize snimanju raznih verzija iste stvari i preslusavanju toga, nego tezgarenju...
2. povukao sam paralelu mb -> marshall mg + pedala jer to jeste paralela, drasticna razlika u ceni, donosi drasticnu razliku u zvuku, cak i kod procesora, verovao ti ili ne (digitech rp50 vs dgitech rp500 npr)
3. nije

Solomoon

Post by Solomoon » 08 Jul 2011, 11:34

mislim_stvarno wrote:1. nije receno ni da nije namenjeno snimanju (bar za svoje potrebe), niti da je namenjeno live sviranju sa bendom, nego samo eksperimentisanje sa efektima sto kontam da je mnogo blize snimanju raznih verzija iste stvari i preslusavanju toga, nego tezgarenju...
2. povukao sam paralelu mb -> marshall mg + pedala jer to jeste paralela, drasticna razlika u ceni, donosi drasticnu razliku u zvuku, cak i kod procesora, verovao ti ili ne (digitech rp50 vs dgitech rp500 npr)
3. nije
ok, kako ti kazes :D

Markony

Post by Markony » 08 Jul 2011, 14:24

Moj glas ide Vox ToneLab LE procesoru.
:ziveli:

komlen_s

Post by komlen_s » 08 Jul 2011, 22:46

Solomone, nije mi zao da dam te pare iz razloga koje je mislim_stvarno priblizno naveo...nije namenjen za live svirke vec za kucnu upotrebu, tako da bi mi zalije bilo da dam 300 evra za par dobrih analognih pedala. Prelistavao sam strane forume i totalno je drugaciji raspored snaga nego na ovom forumu, veliki br ljudi koristi procesore, kako za kucnu upotrebu, tako i za live svirke. Cinjenica je da je analogni zvuk bolji, ali uvo prosecnog slusaoca ne primecuje posebnu razliku ako se koristi dobar procesor. Mislim da cu izabrati TONELAB, ali videcemo jos, morao bih da ih isprobam na delu...

Solomoon

Post by Solomoon » 08 Jul 2011, 23:01

komlen_s wrote:Solomone, nije mi zao da dam te pare iz razloga koje je mislim_stvarno priblizno naveo...nije namenjen za live svirke vec za kucnu upotrebu, tako da bi mi zalije bilo da dam 300 evra za par dobrih analognih pedala. Prelistavao sam strane forume i totalno je drugaciji raspored snaga nego na ovom forumu, veliki br ljudi koristi procesore, kako za kucnu upotrebu, tako i za live svirke. Cinjenica je da je analogni zvuk bolji, ali uvo prosecnog slusaoca ne primecuje posebnu razliku ako se koristi dobar procesor. Mislim da cu izabrati TONELAB, ali videcemo jos, morao bih da ih isprobam na delu...
ma koje ti to rifove sviras kad ne mozes da ispratis sa 4, 5 pedala (a slash moze i sa manje) :D ..nije to samo da li je digitalno analogno, pedale su pedale..mozes da uzimas razlicite stvari..pogledaj ti kakav je odnos snaga kod profi gitarista ;) ..nego kako bi ti npr. sa procesorom stavio wah/volumen pre ili posle drajva? i sl. stvari..

Driver

Post by Driver » 08 Jul 2011, 23:12

Solomoon wrote:
ma koje ti to rifove sviras kad ne mozes da ispratis sa 4, 5 pedala (a slash moze i sa manje) :D ..nije to samo da li je digitalno analogno, pedale su pedale..mozes da uzimas razlicite stvari..pogledaj ti kakav je odnos snaga kod profi gitarista ;) ..nego kako bi ti npr. sa procesorom stavio wah/volumen pre ili posle drajva? i sl. stvari..
Na boss-u gt-8 mozes da stavis gde sta hoces u lancu efekata.

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 08 Jul 2011, 23:17

Solomoon wrote:
komlen_s wrote:Solomone, nije mi zao da dam te pare iz razloga koje je mislim_stvarno priblizno naveo...nije namenjen za live svirke vec za kucnu upotrebu, tako da bi mi zalije bilo da dam 300 evra za par dobrih analognih pedala. Prelistavao sam strane forume i totalno je drugaciji raspored snaga nego na ovom forumu, veliki br ljudi koristi procesore, kako za kucnu upotrebu, tako i za live svirke. Cinjenica je da je analogni zvuk bolji, ali uvo prosecnog slusaoca ne primecuje posebnu razliku ako se koristi dobar procesor. Mislim da cu izabrati TONELAB, ali videcemo jos, morao bih da ih isprobam na delu...
Mislim da se ne razumeš sa čovekom :D

Solomoon

Post by Solomoon » 08 Jul 2011, 23:18

Driver wrote:
Solomoon wrote:
Na boss-u gt-8 mozes da stavis gde sta hoces u lancu efekata.
el mozes da spojis linijski 2 distorzije, ili da stavis kompresor pre ili posle volumena?

Driver

Post by Driver » 08 Jul 2011, 23:22

Kao sto rekoh, moze svaki efekat bilo gde u lancu, a dve distorzije ne mogu, a i ne vidim svrhu toga.

Post Reply