Nisam video slicnu temu medju starim temama pa sam odlucio da otvorim novu...
Uskoro bih trebao da ulozim nesto malo novca u svoju opremu, naime gitaru i pojacalo. Mozda bih trebao da naglasim da ciljam na low-end dio trzista.
Na sajtu mitros music-a sam naisao na veoma pristupacna Behringerova pojacala, i za oko mi je zapao VT-15CD - prvenstveno zbog cene,
a i zbog toga sto ima svoj EQ, clean i drive kanal, i cd-in jack za jamming i vezbanje -- tri stvari koje su za mene trenutno "must have" na pojacalu koje bih trgovao.
Malo sam se zagrejao za njega, pa sam se dao u pretragu preko net-a. Isprva me odusevilo ono sto sa cuo na youtube snimcima (za pojacalo tog cenovnog ranga, admittedly). Ali onda sam poceo da pretrazujem review-e na raznim sajtovima, koji nisu bili tako sjajni... Istinu za volju, pojedini korisnici hvale ova pojacala, prvenstveno njihov zvuk. Sa druge strane ima veoma puno korisnika koji pljuju po firmi Behringer i proizvodima sveukupno ( a pojedini i po samim modelima pojacala).
Sa jedne strane, veliki broj ljudi preporucuje Behringer pojacala, citirajuci poboljsanje kvaliteta posljednih godina i otklanjanje vecine gresaka od kojih su patili stariji modeli, ali niko od njih nije pruzio dovoljno povratnih informacija o dugogodisnjoj eksploataciji proizvoda, dok sa druge strane JOS VECI broj ljudi koji tvrde da Behringer nije isplativa long-term kupovina zbog tehnickih gresaka i cestih kvarova.
Ukratko, moje pitanje glasi, da li biste preporucili kupovinu ovog pojacala? Kakvo je vase misljenje o Behringeru kao firmi? Da li biste preporucili nesto drugo u slicnom cenovnom rangu?
Ono sto je prednost u odnosu na moje sadasnje pojacalo (Vox DA5) je veca versatilnost zvuka (3-band EQ) i veca snaga. A i zvuk mi se svideo. Prvenstveno mi treba nesto sto mogu da podesavam, cackam i eksperimentisem sa zvukom.
Dobro bi mi dosla sva licna iskustva koja ste imali, ili ona koja vam je preneo drugar/kolega/bandmate/komsija/rodjak, samo sto objektivnija ukoliko je moguce.
Hvala,
Axel1334

I chorus na basu, i gitari, naravno.
 I chorus na basu, i gitari, naravno.   

Salim se naravno, ja obozavam staru opremu, koji je ovo model se ne vidi na slici?
 Salim se naravno, ja obozavam staru opremu, koji je ovo model se ne vidi na slici?