Gibson Les Paul - sedef za pragove (inlays)
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Gibson Les Paul - sedef za pragove (inlays)
Jel' zna neko kako i gde mogu da nadjem sedef za Gibson Les Paul ovde u Srbiji?

Re: Gibson Les Paul - sedef za pragove (inlays)
Imash kod Mice u Balkanskoj.
Velika, fancy radnja, pishe Gibson Les Paul Sedef [i ispod ima neki znak, "Od 1943."]
Velika, fancy radnja, pishe Gibson Les Paul Sedef [i ispod ima neki znak, "Od 1943."]
Predpostavljam da si mi ti pisao mail ali evo da odgovorim ovde. Ja nisam uspeo nigde u Srbiji da nađem Gibson inlay, evo Cortex ima drugačiju informaciju. Mene jako zanima koja je cena tih sedafa u toj prodavnici, ako neko zna neka kaže. Ja sam se snabdevao preko e-bay-a, to je malo komplikovana varijanta jer Srbija nije još u pay-pal sistemu pa moraš tamo da malo lažiraš svoj nalog i da ga što pre iskoristiš jer kad te provale gase ti pay-pal nalog. U svakom slučaju javi šta si napravio jer može da koristi još nekome... 

Ma Cortex malo zeza nasheg chlana jer je otvorio dve teme o istoj stvari, a i onako se zna ili mozhe pretpostaviti sa 99% uspeshnosti da toga u Srbiji nema
Jbg.
Srecno u nabavci, i u daljoj izradi instrumenta!

Jbg.
Srecno u nabavci, i u daljoj izradi instrumenta!
Ma što ti njega zezaš to je jedno, ali što sam ja ispao glup u društvu...
Sve u svemu muka je to naći kod nas, Srbija...

Sve u svemu muka je to naći kod nas, Srbija...
Kako nema ??... nalaze se na skoro svakom LP ovde u Srbiji
a gde ima da se kupi ... e to je druga prica 

A sad ozbiljno .. ako ti treba samo to, najbolje da potražiš nekog ko naručuje nešto iz stivmeka. Bolje da podeliš poštarinu i carinu nego sam da naručuješ samo to, izašlo bi te previše skupo. Ako ti treba još delova onda možeš i sam ... sa stivmekom baš nikad nisam imao problema.
Malo pažljivije čitajte šta piše kad naručujete stvari. Na stewmacu crvenim slovima piše da ne šalju inlay van U.S. To važi i za ove već oblikovane ali i za grupe komade koje bi sami obradili, pričam o školjkama a ne plastici. Isto je i sa hemijom u vidu farbe, lakova...
@Cortex
na trenutak sam poverovao!
morao sam da otvorim 2 teme jer postajem ocajan, ne znam gde da nadjem sedef, ubio sam se trazeci a ne zelim da stavim plastiku umesto sedefa!
ljudi, narucio sam sve delove za les paul iz stewmac-a osim inlays-a, jer kao sto rece Nikola, sitnim crvenim slovima pise da ne salju van SAD-a. delovi su stigli pre neki dan i odrali me ovi nasi - 5200 za carinu!!!
@NikolaNis da, ja sam ti poslao mail danas... hvala na odgovoru! pokusacu kao sto ti kazes preko ebay-a ali nisam siguran da cu uspeti jer nemam pojma funkcionise paypal tako da moram da "proucim" sve to!
da neces kojim slucajem da ponovo narucujes sedef uskoro?
hvala na savetu u svakom slucaju!!!
javicu vam ukoliko uspem da pronadjem inlays-e!!! hvala svima!

ljudi, narucio sam sve delove za les paul iz stewmac-a osim inlays-a, jer kao sto rece Nikola, sitnim crvenim slovima pise da ne salju van SAD-a. delovi su stigli pre neki dan i odrali me ovi nasi - 5200 za carinu!!!
@NikolaNis da, ja sam ti poslao mail danas... hvala na odgovoru! pokusacu kao sto ti kazes preko ebay-a ali nisam siguran da cu uspeti jer nemam pojma funkcionise paypal tako da moram da "proucim" sve to!

javicu vam ukoliko uspem da pronadjem inlays-e!!! hvala svima!
- Dersu Uzala
Ti razni sedefi i skoljke (abalon, madr of pRl i varijante) su trenutno u svetu pod zastitom i njihova trgovina i uvoz/izvoz su strogo kontrolisani. Mog ortaka zamalo da federalesi odvedu u apsanu jer nije prijavio m.o.p. koji su mu stavili ko-operanti s one strane Pacifika na djitre. To sto nije on is'o i ronio i povadio ih iz mora njih zanimalo ko lanjski sneg. Kriminalac, internacionalni gangster abalon podzemlja. 

jbt, da li je moguce?Dersu Uzala wrote:Ti razni sedefi i skoljke (abalon, madr of pRl i varijante) su trenutno u svetu pod zastitom i njihova trgovina i uvoz/izvoz su strogo kontrolisani. Mog ortaka zamalo da federalesi odvedu u apsanu jer nije prijavio m.o.p. koji su mu stavili ko-operanti s one strane Pacifika na djitre. To sto nije on is'o i ronio i povadio ih iz mora njih zanimalo ko lanjski sneg. Kriminalac, internacionalni gangster abalon podzemlja.

Imas u prodavnicama djindjuva mnogo nakita od skoljki koje mozes rastaviti i koristiti za inlej
ja sam kupovao razne sedefe tu.... a kupovao sam i na moru citave skoljke na tezgama za djindjuve
ja sam kupovao razne sedefe tu.... a kupovao sam i na moru citave skoljke na tezgama za djindjuve
Verovao ili ne danas sam trazio skoljke koje sam sakuio pre par godina u Grckoj! Imao sam 2-3 kese pune skoljki, ali cale sve pobacao pre par meseci kad je sredjivao atelje...Korenjak wrote:Imas u prodavnicama djindjuva mnogo nakita od skoljki koje mozes rastaviti i koristiti za inlej

Ove pljosnate izgledaju idealno.