Sto kazu moji ortaci iz kraja, 'zamka za slonove'.oboss wrote:...kuda bi mu cusnuo sipku reko"....
Šta ste lepo od opreme probali ovih dana :-)
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Dersu Uzala
Re: Šta ste lepo od opreme probali ovih dana :-)
hehehe provalio si me 
odlicna fora probacu ovo sa lakom na nekom parcetu garant. a to sa hardverom kapiram da je hemija potapanje kapanje i slicno. ali ovo sa lakom mi je bas sexi. hvala ti na receptu
odlicna fora probacu ovo sa lakom na nekom parcetu garant. a to sa hardverom kapiram da je hemija potapanje kapanje i slicno. ali ovo sa lakom mi je bas sexi. hvala ti na receptu
- Dersu Uzala
Naravno, obavezno nitro-lak. Sve drugo je...necivilizovano.
- Dersu Uzala
I dalje ne komentarises pragove.oboss wrote:tek videh da je fingerboard lepljen za telo vrata a ja pomislio da je iz komada vrat, pa onda skontah da nema skank stripe. kuda bi mu cusnuo sipku reko". izgleda sexi totalno. ali vrhunac obrade je po meni ovaj na kockice ispucali nitro.

hehe !
sem sto su jumbolaja i jako moguce prohromski za mene je interesantno to kako su ukucani bez traga na ivici fingerboarda. perverzno su i obradjeni po ivicama. ja to jos uvek obaram i poliram iz ruke ali tacno bi trebao napraviti neki kalup sablon. nego vratimo se urezivanju zleba za jezik praga. reci nam nesto o tome cika dersu.
sve je to ok ali ja i dalje balim na ove kockice na finishu
sem sto su jumbolaja i jako moguce prohromski za mene je interesantno to kako su ukucani bez traga na ivici fingerboarda. perverzno su i obradjeni po ivicama. ja to jos uvek obaram i poliram iz ruke ali tacno bi trebao napraviti neki kalup sablon. nego vratimo se urezivanju zleba za jezik praga. reci nam nesto o tome cika dersu.
sve je to ok ali ja i dalje balim na ove kockice na finishu
- Dersu Uzala
A ipak nisi blesavoboss wrote:...interesantno to kako su ukucani...
- Hotstepper
Meni je i dalje switch najludji detalj... 
Mene interesuje zašto je preklopnik savijen ... izgleda kao da se onesvestio

- Haralampije
Kad drljas s desankom da ne zapne pa pomeri poziciju.ApplePie wrote:Mene interesuje zašto je preklopnik savijen ... izgleda kao da se onesvestio![]()
Pa da ne bi smetao. Desi se da ga covek slucajno udari tokom svirke.
pretece kolega
pretece kolega
Darsu, i hoćeš li nam otkriti tajnu kako su namešteni pragovi? Ja imam ideju da je to neka kružna testerica kojom dođeš tik do kraja fingerboarda. Posle isečeš krajeve praga (mislim na deo koji ulazi u drvo, onaj "zub"a) i ubaciš ga u žleb
Ala sam ga objasnio, sam sebe sam jedva razumeo
Ih al si ga zakomplikovao ... Imam ja malo glodalo na CNC-u za pragove, kad radim fingerboard samo ga ne prosetam do kraja. malo krajcujem tang od praga i mislim da bi uspelo .. probavam čim se vratim sa odmoraNikolaNis wrote:Darsu, i hoćeš li nam otkriti tajnu kako su namešteni pragovi? Ja imam ideju da je to neka kružna testerica kojom dođeš tik do kraja fingerboarda. Posle isečeš krajeve praga (mislim na deo koji ulazi u drvo, onaj "zub"a) i ubaciš ga u žleb![]()
eto resenja
probao music man y2d (steve morse onaj noviji model, ne plavi). Gitara odlično zvuči za rok, hard rok, metal... Bridž ima ogroman autput i zvuči kao les pol onako sa mudima, pa imaš osjećaj da je gitara u nekom dubljem štimu, harmonikse hvata odlično. Nek magnet je dosta specifičan, u stiv mors fazonu je, kao da je ton kontrola zamućena. košta 1500 evra. Izrada gitare odlična, boja je ona deep purple tako nešto
svirljivost gitare čista desetka. I gitara ima još jednu specifičnost: u 4 poziciji (dakle kad bi trebao da radi nek i midle) rade 2 humbuckera: bridž i nek i tvenguje kao nenormalno
eto toliko od mene, gitara je ostavila jak utisak na mene , pozdrav