Mislim da je neko ovo vec pominjao na forumu, sinisake chini mi se, ja sam ovo chak i pre toga nashao i odista mi se dopala mogucnost da chak i dosta jeftina gitara mozhe da zvuchi odlichno i ostaje in tune, iako neko drdna tremolo ruchicu kao blesav

E, a sinoc uzeh Parkera svoga, i probah, i ovo radi, FENOMENALNO! Yesss, it's not a Fender, ali skala je ista, Fishman bridge koji imam ovde je slichan bilo kom 6 saddle bridge-u koji se koristi i na stratovima, i reshish da isprobam metod.
Do sinoc sam imao 4 opruge iza, namerno sam ubacio poslednju, rezervnu koju sam dobio uz gitaru, jer sam toliko zategao sve iza, uz ideju i nameru da mogu da bendujem jednu zhicu a da mi se ne rashtimavaju ostale zhice u tom momentu, shto sam i uspeo a proverio sam da li je zaista tako shtimerom.
MEdjutim, menjao sam zhice i kao aj da probam ovo o chemu vrhunski gitarista i pasionirani stratokasterdzhija Carl govori, i pokazalo se izvrsnim.
Trebalo mi je jedno 40-ak minuta da nateram bridge da float-uje, izbacio sam jednu oprugu, i podeshavao iza ona dva shrafa koja ih drzhe zategnutim, napravio kosinu kao shto Carl pokazuje, i onda uz shtimer uspeo da dobijem intervale kao i Carl, minor 3rd na G zhici, ceo stepen na H zhici, i polustepen na E zhici.
Ne znam da li je ovo neki narochiti balance point za ovu fender skalu, ali ovo radi izvrsno, ostaje in tune kao i pre, bez zezanja. A sviranje gitare meni chini mnogo zanimljivijim, makad samo koristio tremolo bar da dodam zhivot i flutter razlozhenim akordima. Takodje, kazhu da za mnoge Fendere nije dobro ako se tremolo fiksira jer pate od gubitka vibracija i jednostavno zvuche - loshije i mutnije. Josh uvek ne mogu da donesem neki zakljuchak da li mi gitara zvuchi bolje ili loshije, ali mi se i dalje podjednako dopada haha.
E sad, svakako se preporuchuje da se podmazhu svi delovi preko kojih zhica prelazi, kao i da gore kod chivija, ima shto manje namotaja. JEdan ili dva.
Moj Parker ima graph tech nut, pa i to pomazhe. Ali sa svim ovim u vezi pitanje, chime podmazati sedla, shta vi koristite ako koristite?
Nije mi bitno da li je kucna radinost ili fancy Fender sredstvo u pitanju, dajte sve predloge

Zaista je moj savet probati ovo shto Carl pricha, odlichno radi! Ako je potrebno, snimicu i neki test.