Ako nisu mikrofonične, odlične.Mislim da baš ne trpe pomeranja i tako to.Il' barem tako kažu.Cortex wrote:EI Nish, kakve su, po vama?
Oprema Koju Imate
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Oprema Koju Imate
probaj i 12au7/ecc82 y tube driveru, po mnogima (i meni) zvuci bolje od ecc83. Uloga lampe u toj pedali nije da da gain pa nije bitno sto ecc82 ima mnogo manje gaina.Cortex wrote:Jel zna neko kakve su lampe Tronal Radio? Pominju ih u slichnom drushtvu ko i Siemens, Telefunken, tako nekako...Imam priliku da kupim jednu koja je ecc83 ekvivalent, pa sam mislio da je probam u Tube Driver-u. Ovo verovatno Peca zna...
A Pinnacle lampe? EI Nish, kakve su, po vama?
Ne može da se generalizuje njihov zvuk, nema dve iste. Uglavnom su dobrog zvuka. Imaju srednji do visoki gain, prijatan overdrajv. ECC83 sa najvećim gainom koji sam čuo bila je baš Ei lampa. Jedino da negde nađeš više komada pa da biraš. Ako se svi dugmići odvrnu na 11, svaka treća sa gomile ulazi u mikrofoniju. U tube driveru mislim da nece biti problema sa mikrofonijom jer se lampa ipak ne nalazi u neprijateljskoj blizini zvučnika iz kombo pojačala.Cortex wrote: EI Nish, kakve su, po vama?
Ovo mi nije jasno, zar ta lampa ne preuzima ulogu prve lampe u lancu pojačanja. Itekako se oseća da li je to 12ax7, 12at7 ili 12au7 (ecc83, ecc81 ili ecc82). Cevku 12au7 skoro je nemoguće stratom oterati u neko veće zasićenje a sa 12ax7 dobija se Dan Auerbach zvuk.bancika wrote: probaj i 12au7/ecc82 y tube driveru, po mnogima (i meni) zvuci bolje od ecc83. Uloga lampe u toj pedali nije da da gain pa nije bitno sto ecc82 ima mnogo manje gaina.
Bogami, razlike i te kako ima. Sa 12au7 dobijao sam SRV zvuk, a sa JJ ECC83 koja mi je trenutno u driveru, mozhe da se svira i metal osamdesetih. To kad je gain pot negde na 80%. Kad se odvrne do kraja, onda se basovi raspadaju totalno, pochinje da zvuchi kao fuzz, ili mozhda je bolje poredjenje sa teshko otpanjenim lampashkim pojachalom, ima neku otpanjeni VOX prichu. Meni se to uzhasno svidja, zvuchi strashno prirodno, a separacija nota u akordima je chak i pod tolikim overdrajvom sasvim sachuvana. Zbog svega ovoga, Tube Driver mi je daleko najbolja overdrive pedala koju sam probao, probao sam je i u studio-u, i zvuchi sjajno i kad se chovek poshteno pojacha, headroom otkida.
Ok, dakle uzecu tu Ei Nish da probam, mislim da lik trazhi nekih 900 kinti za nju, jel to ok cena? Ja bih rekao da jeste, m?

Ok, dakle uzecu tu Ei Nish da probam, mislim da lik trazhi nekih 900 kinti za nju, jel to ok cena? Ja bih rekao da jeste, m?
Uzimaj omda™!!!! Koštaju oko 3k duinara.Cortex wrote: Ok, dakle uzecu tu Ei Nish da probam, mislim da lik trazhi nekih 900 kinti za nju, jel to ok cena? Ja bih rekao da jeste, m?
Uzmi, i onako je izbor lampi kod nas bedan, nadje se po neka Electro Harmonix (srednji gain ali oštar krupnozrnast zvuk), zatim kineski predstavnici 12ax7-a ,b ili c (visok gain, svetla), po neka ruska (dosta bezlične)Cortex wrote: Ok, dakle uzecu tu Ei Nish da probam, mislim da lik trazhi nekih 900 kinti za nju, jel to ok cena? Ja bih rekao da jeste, m?

S tim da je sada umjesto Digitech Hardwire CM-2 u pedalboardu Fulltone PlimSoul, no nisam još poslikao.

Stigao danas,sad mogu ko' covek da pratim forum

-
Imam , ja mislim isti monitor...Na prvom se pojavio jedan il dva mrtva piksela bukvalno 2-3 dana nakon sto sam ga kupio al su mi ga zameniili i od tada nisam nikome dao da mi testira monitor - iako ima mrtvih piksela ne zelim da saznam za njih 

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Pa jednostavno ih vidish...nema tu saznavanja...nenadnenad wrote:Imam , ja mislim isti monitor...Na prvom se pojavio jedan il dva mrtva piksela bukvalno 2-3 dana nakon sto sam ga kupio al su mi ga zameniili i od tada nisam nikome dao da mi testira monitor - iako ima mrtvih piksela ne zelim da saznam za njih

- Hotstepper
...ili nosish naochare... (kao Vaske...!)

@Suspiria:
Super probrana oprema. Kakvo je to pojačalo? Deluje kao custom made Marshall za švedske retro rokere Witchcraft
Šalim se, kapiram da je neki old skul maršal zvuk u pitanju. Super izgleda.
Super probrana oprema. Kakvo je to pojačalo? Deluje kao custom made Marshall za švedske retro rokere Witchcraft

Suspiria, Witchcraft... hahahaha, lepo. 

Da, ima već negdje slika na forumu bez loga. To je otprilike klon JTM45 glave s 6L6 lampama. Bilo mi je bez veze stavljati Marshall logo gore, obzirom da nije Marshall (eventualno bi stavio znak od Moskviča da sam ga uspio naći), pa sam zato dao napraviti ovakav. A bez nečega gore mi je bilo preprazno.

Dawner Prince pedale, lepo
jel i onaj BB Preamp isto od Dawnera?!