Najda svira zajedno sa Galetom iz Kerebera redovno.....Jimmy Henderson wrote:ej Dusane , a gde to mozemo cuti da Najda peva bluz u parku i svira ?
BLADE Texas Custom 20
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Guitar_thrill
- MF veteran
Re: BLADE Texas Custom 20
Pa postoji album gde najda peva u smaku(naravno),ustvari postoji vise albuma gde najda peva,ali ne znam kako se taj zove.Jeste li slusali onaj bez pravih tekstova? Kada bih znao da popnem pesmu na ono cudo pa da mozes da je skines.Inace ta verzija je iz D-stima,a glas je pravi muski.
Ne svidja mi se kako zvuce sa Galetom zajedno,mnog je bolji Najda sa svojim bendom(sviraju od bajage,preko hard roka do ulaska u harem)-sviraju malo agresivnije.
Ne svidja mi se kako zvuce sa Galetom zajedno,mnog je bolji Najda sa svojim bendom(sviraju od bajage,preko hard roka do ulaska u harem)-sviraju malo agresivnije.
- Guitar_thrill
- MF veteran
e taj bend nisam cuo,ajde uploaduj na net....kad te ne bude mrzelo.....izvnijavam se za offtopic
Za ljubitelje smaka preporucujem ( postava sa Najdom ) "zivi" album pod nazivom "live without audience" Sniman u bioskopu bez publike, odatle i naslov;
a album bez tekstova se zove "Egregor" gde je primenjena tehnika scat pevanja ( najpoznatiji izvodjac tog stila je Satchmo iliti gdin Louis Armstrong )
2 numere s albuma su sa tekstom, jedna se zove "padalica" ( izostala iz predhodnog albuma ), a druga je "skoro iz" gde najda prica vic
Mislim da je svojevremeno postojao sajt http://www.pljuga.com gde su se takve stvari mogle naci
a album bez tekstova se zove "Egregor" gde je primenjena tehnika scat pevanja ( najpoznatiji izvodjac tog stila je Satchmo iliti gdin Louis Armstrong )
2 numere s albuma su sa tekstom, jedna se zove "padalica" ( izostala iz predhodnog albuma ), a druga je "skoro iz" gde najda prica vic

Mislim da je svojevremeno postojao sajt http://www.pljuga.com gde su se takve stvari mogle naci

- Jimmy Henderson
verujem da ce biti zanimljivo za cuti tog Najdu . tko god je svirao sa Tockom , mora imati kvalitetu.
Po legendi koja kruzi , Tocak je veoma strog u bendu i kao ucitelj.
Cisto sumnjam da bih njemu isao na megdan radi ucenja.
Dovoljno mi je kad se setim iz osnovne skole , kad nisam znao odgovoriti na pitanja iz engleskog
da mi je inace veoma strog ucitelj , jednostavno me uhvatio za zulufe i potegao prema gore koliko je mogao.
zao mi je ta strana pre osedela.
Danas je gitarista sa drugarom otputovao na muzicki sajam u Frankfurt. Kazu - najveci u Evropi.
Bit ce zanimljivo cuti novosti.
Gledao sam . nazalost veoma kratko , koncert od Chris Rea . njegov drug na gitari bas svira Blade gitaru.
Obojica zvuce ceoma mocno.
Po legendi koja kruzi , Tocak je veoma strog u bendu i kao ucitelj.
Cisto sumnjam da bih njemu isao na megdan radi ucenja.
Dovoljno mi je kad se setim iz osnovne skole , kad nisam znao odgovoriti na pitanja iz engleskog
da mi je inace veoma strog ucitelj , jednostavno me uhvatio za zulufe i potegao prema gore koliko je mogao.
zao mi je ta strana pre osedela.

Danas je gitarista sa drugarom otputovao na muzicki sajam u Frankfurt. Kazu - najveci u Evropi.
Bit ce zanimljivo cuti novosti.
Gledao sam . nazalost veoma kratko , koncert od Chris Rea . njegov drug na gitari bas svira Blade gitaru.
Obojica zvuce ceoma mocno.
- Jimmy Henderson
Pitanje za rocketta...
Da li ti je poznato , pikapovi koji se ugradjuju u Blade gitare , jesu li
100 % njegove izrade ili se radi o nekoj drugoj marki koju samo ubace u svoje gitare ?
Hvala !
Da li ti je poznato , pikapovi koji se ugradjuju u Blade gitare , jesu li
100 % njegove izrade ili se radi o nekoj drugoj marki koju samo ubace u svoje gitare ?
Hvala !
- Rocket Roll
Koliko mi je poznato, magneti su dizajnirani od strane gospodina Levinsona i proizvodi mu ih ista fabrika koja mu proizvodi i gitare.
- Jimmy Henderson
Gitarista se vratio iz Frankfurta. Prve impresije ?
Brate, sve preogromno. ima da isplazis jezik da sve obidjes.
Bilo je puno poznatih gitarista. Malmsteen , Slash , Schenker , itd.
Pitao sam ga jel bio i Levinson sa Blade gitarama. Bio je , veliki stand.
i kaze , bile su i ove B.T.Custom 20 , a posebno je najzanimljivije
sve su bile samo u jednoj kombinaciji boja - sunburst - iste kao i moja.
Brate, sve preogromno. ima da isplazis jezik da sve obidjes.
Bilo je puno poznatih gitarista. Malmsteen , Slash , Schenker , itd.
Pitao sam ga jel bio i Levinson sa Blade gitarama. Bio je , veliki stand.
i kaze , bile su i ove B.T.Custom 20 , a posebno je najzanimljivije
sve su bile samo u jednoj kombinaciji boja - sunburst - iste kao i moja.
- Rocket Roll
Blade Guitars odnedavno imaju i svoj MySpace. Ko hoće da ih čuje kako zvuče, izvolite: http://www.myspace.com/bladeguitars
- Jimmy Henderson
Prosli tjedan menjao sam zice. bile su to Elixir strings .
koliko god sam bio zadovoljan, ipak mi je nesto "falilo"
U radnji kod slovenca izricito mi je preporucio , nikad cuo , DR strings !?
Insistirao je da uzmem devetke. radije sam uzeo desetke.
Sve mi je lepo promenio , napravio setup i nastimao.
Kad sam dosao kuci i ubo u pojacalo , bio sam veoma razocaran.
nikako nije zvucalo, ko da je rastimano. probam ovo , probam ono , ma jok
razocaran i zakeran , nisam je pipuno dva dana.
onda sam se usviravao dva dana ....... ali kad je to sjelo , nemogu opisati taj osjecaj.
zice sad imaju onaj pravi topli bluz sound . slovenac je reako da su to takve zice , trebaju 3-5 dana da sjednu.
stvarnoi nisam imao pojma o tome .
U odnosu na D´Addario desetke , koje su poznate po tezem bendovanju , ove DR zice su elasticnije , iako su tvrde.
Nakon svega , tesko da cu kupovati neke druge zice osim DR
mozda jedino Dr hibrid - prve tri devetke , gornje tri desetke. naravno , original pakovanje.
lep pozdrav !
Insistirao je da uzmem devetke. radije sam uzeo desetke.
Sve mi je lepo promenio , napravio setup i nastimao.
Kad sam dosao kuci i ubo u pojacalo , bio sam veoma razocaran.
nikako nije zvucalo, ko da je rastimano. probam ovo , probam ono , ma jok
razocaran i zakeran , nisam je pipuno dva dana.
onda sam se usviravao dva dana ....... ali kad je to sjelo , nemogu opisati taj osjecaj.
zice sad imaju onaj pravi topli bluz sound . slovenac je reako da su to takve zice , trebaju 3-5 dana da sjednu.
U odnosu na D´Addario desetke , koje su poznate po tezem bendovanju , ove DR zice su elasticnije , iako su tvrde.
Nakon svega , tesko da cu kupovati neke druge zice osim DR
mozda jedino Dr hibrid - prve tri devetke , gornje tri desetke. naravno , original pakovanje.
lep pozdrav !
Uz dugogodisnje sviranje i sviruckanje, pored Ernie Ball, DR su mi apsolutno najbolje zice,
dobre za odrzavanje,a zadrzavaju taj high-end sparkle jako dugo
dobre za odrzavanje,a zadrzavaju taj high-end sparkle jako dugo

Dr žice su već dugo na tržištu i čudi me da ih do sada nisi zapazio. Koliko mi je poznato proizvode se u Daddario fabrici, a vlasnik je bivši radnik ovog proizvođača. Ovo što sam napisao možda nije sasvim tačno, info sam svojevremeno pokupio negde usput . Bilo kako bilo Dr žice koristim povremeno zato što mi je prodavnica koja ih drži relativno blizu, nemam problem sa parkiranjem, a i jeftine su. Sjajni razlozi zar ne, posebo ono u vezi parkiranja!? To su sasvim dobre žice i trenutno ih držim na akustičnoj gitari. Elixir nisam svirao na elektrici, ali znam da na akustici ne treba da se menjaju jedno šest meseci. Glavna osobina tih "coated" žica je da ne menjaju zvuk mesecima, ostaju onako sveže. Verujem da su i za elektriku jako dobre, ali preskupe su. Za razliku od Rocketa koji kaže otprilike da je žica žica meni je bitno sa kojima sviram i najzadovoljniji sam sa Ernie Ball žicama na Stratu. Preporuka je da se uzmu takozvani hibridi 10-52 što je kombinacija 10/11 žica jer u bluesu imaš onu punoću koju nije lako dobiti na Stratu. Meni lično EB najbolje leže, nekako slatko i pitko zvuče, dobro se zavijaju, ne grebu ruke i traju sasvim solidno. Upravo sam skinuo sa gitare njihove "staromodne" čelične žice koje su mi bile čudne po boji i osećaju prvih par dana, ali su ipak imale taj karakterističan ton EB-a. Uvek koristim 10-ke, 9-ke sam jednom probao i brzo ih skinuo jer iako nemam jaku ruku imao sam osećaj pod prstima kao da razvlačim žvaku. Sa druge strane 11-ce su mi ipak malo pretvrde i na tankim žicama imaju nekako tup zvuk. Dr za mene imaju jednu manu, a to je da prvih dana debele žice nekako grebu prste kao da nisu dobro polirane, ali kasnije sve lepo legne.Jimmy Henderson wrote:Prosli tjedan menjao sam zice. bile su to Elixir strings .
...
Pa ako si u Bg nego sta su nego sjajniSjajni razlozi zar ne, posebo ono u vezi parkiranja

A u vezi zica ,znam da svi hvale ovaj Elixir ali, ja sam kupio prvi put u zivotu pre neki mesec (12e,uf uf) reko sigurno valjaju ,sto se zvuka tice odlicno zvuce i to je dobra stvar sto ne "omutave" (inace sviram 10-tke) .
Problem koji sam ja imao je to sto su mi pukle cak tri zice (e1,h2 i E6 (ovo mi nikad nije desilo u zivotu)) zato sam lepo sad uzeo Ernie Ball i happy sam

- Jimmy Henderson
Upravo sam se vratio sa odlicnih koncerata. i to sve u mojoj blizini. Ti su koncerti bili po kaficima.
Ono o cemu sam pre pisao , muzika se ovde sve vise vraca u svoj cistokrvni izvor. svojoj publici.
U prvom kaficu svirao je slovenac iz radnje sa bubnjarom i basistom iz ovdasnjih zaista odlicnih
"Bluesbreakersa" . u kaficu nas oko 60 , sve nakrcano. Slovenac je zvucao zaista , zaista odlicno !
Sa PRS gitarom. original. Kad sam ga pitao u pauzi , kako to da mu gitara tako SJAJNO zvuci , znajuci da
originalni PRS hambakeri nisu bas nesto posebno , reako je da ima druge hambakere .
Naravno , svirao je sa cistim lampasem . Stisnite zube , svirao je sa vlastitim pojacalom
Marshall JTM 45 , da , head und kabinet ! Majku mu , zvuci straobalno !
Znate i sami kakva se tezga svira po kaficima , ali ovi su bili odlicni .
Da ne zaboravim , ovde su veoma cenjeni , zbog raznovrsnog zanra da se ne petljas previse po pedalama ,
Rocktron Utopia. to je koristio slovenac i nista vise !
Onda sam otisao na drugi koncert , udaljen oko 400 m. svirao je tip koji se nedavno zaposlio u slovencevoj radnji.
iz Zagreba je. Svira sam na akustari. U tom kaficu isto tako nakrcano sa mladom rajom , jedan zvucnik -razglas ,
akustara Takamine i naravno , Rocktron Utopia . tip ne samo da dobro svira , vec je i pravi soumen.
Jeste primetili , "nasi" ljudi drmaju
)
Verujte mi , sretan sam kad odem na dobre koncerte.
Ono o cemu sam pre pisao , muzika se ovde sve vise vraca u svoj cistokrvni izvor. svojoj publici.
U prvom kaficu svirao je slovenac iz radnje sa bubnjarom i basistom iz ovdasnjih zaista odlicnih
"Bluesbreakersa" . u kaficu nas oko 60 , sve nakrcano. Slovenac je zvucao zaista , zaista odlicno !
Sa PRS gitarom. original. Kad sam ga pitao u pauzi , kako to da mu gitara tako SJAJNO zvuci , znajuci da
originalni PRS hambakeri nisu bas nesto posebno , reako je da ima druge hambakere .
Naravno , svirao je sa cistim lampasem . Stisnite zube , svirao je sa vlastitim pojacalom
Marshall JTM 45 , da , head und kabinet ! Majku mu , zvuci straobalno !
Znate i sami kakva se tezga svira po kaficima , ali ovi su bili odlicni .
Da ne zaboravim , ovde su veoma cenjeni , zbog raznovrsnog zanra da se ne petljas previse po pedalama ,
Rocktron Utopia. to je koristio slovenac i nista vise !
Onda sam otisao na drugi koncert , udaljen oko 400 m. svirao je tip koji se nedavno zaposlio u slovencevoj radnji.
iz Zagreba je. Svira sam na akustari. U tom kaficu isto tako nakrcano sa mladom rajom , jedan zvucnik -razglas ,
akustara Takamine i naravno , Rocktron Utopia . tip ne samo da dobro svira , vec je i pravi soumen.
Jeste primetili , "nasi" ljudi drmaju

Verujte mi , sretan sam kad odem na dobre koncerte.