Pozdrav,voleo bih da cujem Vase komentare o ovim gitarama...
Imam EG540SSC Korea i sad bih jednog Japanca,pa mogu da biram izmedju ove dve,idem ovih dana da probam i tada cu da pazarim,ali bih hteo pre toga da cujem neka misljenja...
Vidim da 341 koristi i Bon Jovi i ovi iz Rammstein-a itd,cak je najvise rasprostranjena od te serije kod poznatih muzicara,ali to ne znaci nista...
341 je jeftinija za nekih 50E...
Hvala...
Takamine EF341SC ili EF350SMCSB
- nikolic025
Re: Takamine EF341SC ili EF350SMCSB
341 ima prednju ploču od kedra, a 350 od smreke, pa nisu baš za direktno poređenje. To ti je više stvar ukusa, šta tebi više leži što se tiše zvuka. Ja bih radije uzeo smreku, ali to ništa ne znači. Još manje ti znači to da ja zapravo ne bih uzeo ni jednu ni drugu, jer ne marim gitare sa bočnom i zadnjom stranom od javora, osim ako se ne radi o pojedinim jumbo gitarama. Ne znači da su loše zbog toga, samo daju drugačiji ton, koji meni nije po ukusu... Ne moe ovde niko da ti pomogne, imaš 2 gitare iz iste klase, sa različitim tonom. Moraš sam da vidiš šta ti više leži. Ja bih recimo uzeo EF360, ali to nije predmet rasprave...
- nikolic025
Da,video primetio sam to,ali su samo te dve sa popustom 50% tako da ih dobijem po ceni korejske...
Jedan momak ima celu od rosewood-a samo je prednja ploca smreka,cini mi se i kaze da mu je mnogo prstava,da mu se sa kedrom vise svidela,ali je to opet stvar ukusa...
Nisam ni zeleo da pitam o ukusu,nego da mi skrenete paznju na neke mane,vrline te serije,na sta da obratim paznju i slicno...Jos je i fora sto je druga gitara sa prednjom plocom od smreke...Zamolio sam prodavca preko telefona (posto tek u sredu,cetvrtak mogu da odem do radnje) da mi kaze svoje misljenje i kaze da je dosta bolja 341,ali opet je sad stvar ukusa i misljenja...Da se ne vracam na to...
Hvala u svakom slucaju...
Jedan momak ima celu od rosewood-a samo je prednja ploca smreka,cini mi se i kaze da mu je mnogo prstava,da mu se sa kedrom vise svidela,ali je to opet stvar ukusa...
Nisam ni zeleo da pitam o ukusu,nego da mi skrenete paznju na neke mane,vrline te serije,na sta da obratim paznju i slicno...Jos je i fora sto je druga gitara sa prednjom plocom od smreke...Zamolio sam prodavca preko telefona (posto tek u sredu,cetvrtak mogu da odem do radnje) da mi kaze svoje misljenje i kaze da je dosta bolja 341,ali opet je sad stvar ukusa i misljenja...Da se ne vracam na to...
Hvala u svakom slucaju...
Cenim da dreadnought gitara ne može da bude prštava, prosto je takav rezonator da daje "obliji" ton. Ja smreku volim zbog definicije tona, i možda neko to doživljava kao prštavost, ali ja to vidim kao poseban kvalitet, i svakako to ne bih tako opisao. Vidiš, to je ono što ti pričam, nema tu bolje, postoji ono što ti se više dopada. To je dobra serija, vrlo ozbiljni instrumenti, nema tu loše gitare - samo je pitanje šta tebe tu zanima, šta ti želiš od gitare.
- nikolic025
Ako sve bude kako treba,mozda i sutra odem do radnje da probam i pazarim,ali sve mi se cini da ce presuditi tih 50E i da cu uzeti EF341SC jer sam jedva skupio i ovoliko...
A samo se nadam da nije nesto preterano dugo u radnji i da nije izdrndana...Ako je sve kako treba pazarim je...
Pozdrav i hvala na pomoci...
A samo se nadam da nije nesto preterano dugo u radnji i da nije izdrndana...Ako je sve kako treba pazarim je...
Pozdrav i hvala na pomoci...
- nikolic025
Kupljena EF341SC,mnogo dobar instrument,cini mi se da je glasniji,konkretniji i nekako mocniji zvuk nego na 350 od smreke,po meni i dosta lepsi,iako ne volim crnu jer se sve vidi na njoj,ali ima beli bindidg i to neki extra,nisam siguran od cega je,ali mi lici kao da je od kosti,kao i nut,ali to onako na prvi pogled,ima kao pahuljice umesto tacki na fingerboardu,dobio sam kofer koji je extra,drveni,presvucen kozom,unutra neki plis,ogroman,kao za marijaci gitare,malo nezgodan za transport,ali kao zastita,tenk...
Ne znam sta da kazem,nego ako neko ima kesa a treba mu ozbiljna gitara da zapali da uzme,ostala su jos dva modela na snizenju 350 i jos jedan koji nisam gledao,jer mi se nije ni svidjao po obliku,mislim da je jumbo...Skinute su cene sa oko 1100 na oko 570E...Takamine Japanske vise nigde i nikad po toj ceni!!!
Ne znam sta da kazem,nego ako neko ima kesa a treba mu ozbiljna gitara da zapali da uzme,ostala su jos dva modela na snizenju 350 i jos jedan koji nisam gledao,jer mi se nije ni svidjao po obliku,mislim da je jumbo...Skinute su cene sa oko 1100 na oko 570E...Takamine Japanske vise nigde i nikad po toj ceni!!!