Bugera V22
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Bugera V22
Pozdrav svim forumasima
Imam jedno pitanje a to je...kavo misljenje i iskustva imate sa pojacalom BUGERA V22, posto planiram da kupim nekog lampasa od 20-30W.Vradi li icemu?
unapred HVALA
Imam jedno pitanje a to je...kavo misljenje i iskustva imate sa pojacalom BUGERA V22, posto planiram da kupim nekog lampasa od 20-30W.Vradi li icemu?
unapred HVALA
Re: Bugera V22
taj bi trebalo da je jeftini klon od bad cat hot cat pojacala, koje vazi za solidno.
nisam ga imao ili probao da mogu da komentarisem kako zvuci i koliko brzo ce da se dezintegrise posto su napravljeni najjeftinije sto moze da bi kostali najjeftinije sto moze.

nisam ga imao ili probao da mogu da komentarisem kako zvuci i koliko brzo ce da se dezintegrise posto su napravljeni najjeftinije sto moze da bi kostali najjeftinije sto moze.

-
Sviram ga nekih osam-devet meseci i za te novce je odlicno... bar meni...
Dovoljno je glasno za bend sa glasnim bubnjarem (sa masterom na 5-6), gain-a ima dovoljno za bluz i rok, preko toga moraju pedale... Lep klin kanal. Ima dosta demonstracija na YT... Meni je mozda za nijansu previse "staklast" zvuk, ali moze se namestiti.
Sto se tice kvaliteta izrade, sasvim je ok, bar ono sto se vidi na prvi/drugi pogled. Za ovo vreme nisam imao nekih vecih problema, povremeno se javi neko zujanje na frekvenciji A note, kao da trafo nije dobro zavrnut, ali ga u poslednje vreme nesto i ne cujem. Konstrukciona falinka koja mi pada na pamet je da su podnozja za lampe direkt na stampanoj ploci, ali to je sada tako i na dosta skupljim pojacalima...
Toliko ukratko, ako te zanima nesto detaljnije, pitaj...
Dovoljno je glasno za bend sa glasnim bubnjarem (sa masterom na 5-6), gain-a ima dovoljno za bluz i rok, preko toga moraju pedale... Lep klin kanal. Ima dosta demonstracija na YT... Meni je mozda za nijansu previse "staklast" zvuk, ali moze se namestiti.
Sto se tice kvaliteta izrade, sasvim je ok, bar ono sto se vidi na prvi/drugi pogled. Za ovo vreme nisam imao nekih vecih problema, povremeno se javi neko zujanje na frekvenciji A note, kao da trafo nije dobro zavrnut, ali ga u poslednje vreme nesto i ne cujem. Konstrukciona falinka koja mi pada na pamet je da su podnozja za lampe direkt na stampanoj ploci, ali to je sada tako i na dosta skupljim pojacalima...
Toliko ukratko, ako te zanima nesto detaljnije, pitaj...
Hvala vam na odgovorima
cekam od vas jos komentara u vezi ovog pojacala
cekam od vas jos komentara u vezi ovog pojacala
Boze dragi pa zar niko ne zna nista o ovom pojacalu?
pa niko ga ocigledno nije probao, odes lijepo u prodavnicu isprobas ga i ako ti se svidja kupis i sviras

Imas ih u nekim radnjama u Bg-u, ja sam ga probao i delim misljenje drugih, za te pare je sasvim korektno i solidno pojacalo, a i lepo izgleda sto se tice dizajna!!!pozz. Coca!!!
Ja ga koristim od januara ove godine. Na osnovu dosadasnjeg iskustva mogu da ga preporucim mirne duse. Pojacalo niti deluje nit se ponasa tako da otkrije koliko kosta, sto znaci i zvuk i sama izrada deluju dosta skuplje. Licno sam zvukom veoma zadovoljan, ali se ne bih mnogo upustao u to jer mi je to prilicno subjektivna zona, odnosno to ces morati sam da probas, eventualno na gitare info procitaj review prilicno je lepo objasnio covek. Sto se tice prica o pouzdanosti ja, da kucnem u drvo, nikakvih problema nisam imao, jedino je preporuka da cim ti stigne svaki staf do koga mozes da dodjes priegnes i skunes tesetku koja stiti lampe jer s obzirmom na to koliko su "duboko" postavljene za njom nema potrebe, a hoce da zveci. Zvucnik je solidan, eq daje prilicno dobru mogucnost kontrole zvuka. Od stvari koje su zamerke pomenuo bih bright ulaz koji bas i nije funkcionalan (videces ako probas da ne gnjavim sad), druga stvar je sto je umesto mid boost-a na foot switch stavljen reverb jer mid boost odlicno zvuci i prilicno je koristan, ali u svirci dosta nepristupacan. i tako... oduzio sam, procitaj review sa njim se kao korisnik pomenute bugere prilicno slazem. 

Hvala vam puno na obijasnjenima !
E lako je ici u radnju i da ga isprobas i tamo ispada sve OK a kada ga kupis posle ivesnog vremena primetis neke mane.
Zbog toga sam zamolio vas koji imate Bugeru da kazete sta i kako se ponasa .
Puno hvala
E lako je ici u radnju i da ga isprobas i tamo ispada sve OK a kada ga kupis posle ivesnog vremena primetis neke mane.
Zbog toga sam zamolio vas koji imate Bugeru da kazete sta i kako se ponasa .
Puno hvala
Imam ideju da na mom pojacalu promenim zvucnik, konkretno nedostaje mi basa kad se odvrne pojacalo preko 5. Sve u svemu treba mi nesto sto je responzivnije u donjem registru. Trenutno, na osnovu onoga sto sam slusao i citao, favorit mi je eminence v12 legend. Preporuke, saveti, iskustva?
-
kad treba masti - celestion greenbackJack Nape wrote:Imam ideju da na mom pojacalu promenim zvucnik, konkretno nedostaje mi basa kad se odvrne pojacalo preko 5. Sve u svemu treba mi nesto sto je responzivnije u donjem registru. Trenutno, na osnovu onoga sto sam slusao i citao, favorit mi je eminence v12 legend. Preporuke, saveti, iskustva?
Jel koristio neko Eminence Patriot - Swamp Thang zvucnik i kavi su utisci?