Boss VS Behringer VS DIY VS XYZ kompanija®
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Boss VS Behringer VS DIY VS XYZ kompanija®
Od Behringera moja noga moze da zgazi samo footswitch i to je to. Uopste nije problem u ceni, izradi, kopiranju
poznatih pedala i sl. Problem je u tome sto "gutaju" ton da bola. Nije mi jasno kako to ne pominjete. Imao sam
par njihovih pedala i jedva sam ih se otarasio. One izgledaju pristojno, korisne su, neke su cak i bolje od originala
ali, ta sranja toliko izvitopere izvorni signal da nemam reci. Jedan Behringer u lancu posrče ton vise nego 10 drugih
pedala bilo kog proizvodjaca.
Sto se tice Boss-a, hvala bogu pa je i on malo spustio cene zbog konkurencije pa sada moze skoro svako da ih proba.
Ako shvatis da ti ne odgovara lako ces je prodati ili zameniti. Sa Behringerom ces se namuciti i na kraju ga dati za
1000 din. tek da ga ne gledas vise. Ne mislim da klinci trebaju da kupuju jeftine pedale. Nikako. Trebaju da nauce
u startu da cene dobar ton i da istrazuju i nadju svoj. To nece uraditi sa 3 jeftina Behringera nego sa jednim Boss-om.
Sa tri Behringera ce imati npr. Over drive, chorus i delay. Zezace se sa tim glupostima i nikada nece shvatiti da je bolje
da su imali npr SD-1 ili DS-1, koji ce im otvoriti oci, dati im "izvorni" zvuk koji je sasvim dovoljan i inspirativan sam po sebi.
poznatih pedala i sl. Problem je u tome sto "gutaju" ton da bola. Nije mi jasno kako to ne pominjete. Imao sam
par njihovih pedala i jedva sam ih se otarasio. One izgledaju pristojno, korisne su, neke su cak i bolje od originala
ali, ta sranja toliko izvitopere izvorni signal da nemam reci. Jedan Behringer u lancu posrče ton vise nego 10 drugih
pedala bilo kog proizvodjaca.
Sto se tice Boss-a, hvala bogu pa je i on malo spustio cene zbog konkurencije pa sada moze skoro svako da ih proba.
Ako shvatis da ti ne odgovara lako ces je prodati ili zameniti. Sa Behringerom ces se namuciti i na kraju ga dati za
1000 din. tek da ga ne gledas vise. Ne mislim da klinci trebaju da kupuju jeftine pedale. Nikako. Trebaju da nauce
u startu da cene dobar ton i da istrazuju i nadju svoj. To nece uraditi sa 3 jeftina Behringera nego sa jednim Boss-om.
Sa tri Behringera ce imati npr. Over drive, chorus i delay. Zezace se sa tim glupostima i nikada nece shvatiti da je bolje
da su imali npr SD-1 ili DS-1, koji ce im otvoriti oci, dati im "izvorni" zvuk koji je sasvim dovoljan i inspirativan sam po sebi.
je li moguce da pricas o ds-1 u pozitivnom kontekstu?
sto sta fali DS-1? To sto ljudi ne kapiraju kako da je koriste to je posebna prica
to sam zaboravio da pomenem..Audio wrote: moze skoro svako da ih proba. Ako shvatis da ti ne odgovara lako ces je prodati ili zameniti.

takodje se slazem da je ceo taj fazon "oprema za pocetnike" tako pogresan

licno znam dosta ljudi koji su izgubili volju kada su prvi put uzeli gitaru koja je kao veslo.. itd.. itd.
u kontekstu u kome ds-1 dobro zvuci, dobro zvuci i vokmen kome si skinuo glavu i stavio dzek za gitaru mesto nje. cak ni za taj svoj jedan dobar zvuk (u blago prljavo pojacalo on) ima mnogo boljih pedala za slicne pare. jedini meni pristojan zvuk je onaj klasicni nirvana trip, ds-1 u twin reverb, al ima mnogo boljih pedala za twina
a bash za twina nije al ajd 

Jbg, to bi onda trebalo da znači da smo svi mi koji smo krenuli sa sviranjem osamdesetih/početkom devedesetih izgubili volju posle prvog puta. Ja ne znam nikog iz moje generacije tadašnjih početnika, a da je tamo neke 87/88. svirao iole pristojnu gitaru. Ja sam bukvalno prvih 5 godina sviranja drndao Jolana/Iris vesla.faks wrote:Audio wrote: licno znam dosta ljudi koji su izgubili volju kada su prvi put uzeli gitaru koja je kao veslo.. itd.. itd.
pa i Steve Vai koristi ds-1andrej] wrote:je li moguce da pricas o ds-1 u pozitivnom kontekstu?

4:00
Deeskec u nekog low-budget talme Ibaneza pre više od 15 godina, ne sećam se koje je bilo pojačalo, minimalno drndanje oko zvuka. Nije top, ali top nije ni ostalo:andrej] wrote:u kontekstu u kome ds-1 dobro zvuci, dobro zvuci i vokmen kome si skinuo glavu i stavio dzek za gitaru mesto nje. cak ni za taj svoj jedan dobar zvuk (u blago prljavo pojacalo on) ima mnogo boljih pedala za slicne pare. jedini meni pristojan zvuk je onaj klasicni nirvana trip, ds-1 u twin reverb, al ima mnogo boljih pedala za twina
nebojsak wrote:Jbg, to bi onda trebalo da znači da smo svi mi koji smo krenuli sa sviranjem osamdesetih/početkom devedesetih izgubili volju posle prvog puta. Ja ne znam nikog iz moje generacije tadašnjih početnika, a da je tamo neke 87/88. svirao iole pristojnu gitaru. Ja sam bukvalno prvih 5 godina sviranja drndao Jolana/Iris vesla.faks wrote:Audio wrote: licno znam dosta ljudi koji su izgubili volju kada su prvi put uzeli gitaru koja je kao veslo.. itd.. itd.

oduvek je bilo dobrih gitara i losih (za pocetnike) samo sto je tada bila veca razlika u ceni
Solomoon wrote: pa i Steve Vai koristi ds-1

Hahah, ladno nisu dobro napisali Sartiani u donjem levom uglu. 

- Rocket Roll
Imam u lancu uvek barem dve Behringer pedale (štimer i VD400) i nemam pojma o čemu pričaš. A nisam gluv, niti imam krš od pojačala / gitara, naprotiv.Audio wrote:Problem je u tome sto "gutaju" ton da bola.
Tacno tako. Sjajna pedala samo treba znati sa njom.dweezil wrote:sto sta fali DS-1? To sto ljudi ne kapiraju kako da je koriste to je posebna prica
Ja cujem ogromnu razliku sa i bez Behringera u lancu i znam da ne gresim. Mozda moje pedale nisu bile dobre. Imao sam kompresor, onaj mali FX100 (ili 600 bem li ga)Rocket Roll wrote:Imam u lancu uvek barem dve Behringer pedale (štimer i VD400) i nemam pojma o čemu pričaš. A nisam gluv, niti imam krš od pojačala / gitara, naprotiv.Audio wrote:Problem je u tome sto "gutaju" ton da bola.
kao i neku kopiju Muff-a (pojma nemam kako se zvase). Svaka sama je pravila zagusenje. Kao kada odes kod doktora na ispiranje uha. Toliko se naviknes da ti je
zapuseno da i zaboravis kako je kada se ispere. Mnogi grese kada pricaju o tom problemu sa pedalama samo u domenu jacine tona. Najveci problem je sto ja cujem
da ton nije tisi nego je bukvalno ugusen. Gubi se sustain, atack kao i srednji tonovi. Kao da si stavio kompresor i lose ga podesio.