mec preamp

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

bassmanbauer

Re: mec preamp

Post by bassmanbauer » 26 Aug 2011, 22:30

A sudeci po tome kako rade mec-ovi magneti (250e) uopste ne sumljam da je i preamp vrh.....nije sigurno bezveze tako skup....

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 27 Aug 2011, 01:45

bolje da si za te pare uzeo neku pedalu i da sa njom dobijes attack, a sa odvrtanjem do daske sigurno to neces dobiti

Tiki the Boyler
Urednik

Post by Tiki the Boyler » 27 Aug 2011, 11:48

bassmanbauer wrote:Tiki,siguran sam da cu na maximumu imati pun atack bez imalo izoblicenja a ako pogresim javicu :) .
Na maksimumu ćeš dobiti potpuno zgužvan, fazno poremećen i praktično neupotrebljiv signal! I ne da nećeš dobit attack nego ćeš ga potpuno izgubiti, jer si praktično ušao u saturaciju i dobio distorziju...

U jebote... kol'ko čudnih riječi! :D

Tiki the Boyler
Urednik

Post by Tiki the Boyler » 27 Aug 2011, 11:49

Solomon wrote:bolje da si za te pare uzeo neku pedalu i da sa njom dobijes attack, a sa odvrtanjem do daske sigurno to neces dobiti
Nema te pedale koja će nadomjestiti instrument koji ne valja, kao ni prste koji ne valjaju! 8)

Cope

Post by Cope » 27 Aug 2011, 11:58

Jazz ili Prec sedamdeset i neko, jasen telo, javor vrat, Ampeg SVT, i da viš attack! :) Držte gaće spadoše :ziveli:

ps. Uzmeš lepo te šarene žice sa sve baterijom, zgužvaš, i u kantu za smeće... :mrgreen:

Tiki the Boyler
Urednik

Post by Tiki the Boyler » 27 Aug 2011, 12:08

Cope wrote:Jazz ili Prec sedamdeset i neko, jasen telo, javor vrat, Ampeg SVT, i da viš attack! :) Držte gaće spadoše :ziveli:

ps. Uzmeš lepo te šarene žice sa sve baterijom, zgužvaš, i u kantu za smeće... :mrgreen:
Pa upravo to... nema nikakve elektronike, boostera i ostalih stvari koje neminovno fazno zgužvaju signal i u krajnjoj instanci ga kompresuju!

A šarene žice... nemoj tako. Realno, u nekim stilovima muzike zaista dobro sviraju. Samo je bitno ne pobrkati babe i žabe.

Na kraju krajeva... bitna stavka u soundu koji si uzeo za primjer je Ampeg SVT, koji, složićeš se, ipak malo više košta od šake šarenih žica. :|

Cope

Post by Cope » 27 Aug 2011, 12:43

Tiki the Boyler wrote: Na kraju krajeva... bitna stavka u soundu koji si uzeo za primjer je Ampeg SVT, koji, složićeš se, ipak malo više košta od šake šarenih žica. :|
Jes, preterao sam malo, ja odma pa najskuplje, mada u suštini nije to skupo, već muzičari ovde malo zarađuju. Talentovana smo nacija za muziku i svako nešto kao svira, a onda se javlja zakon neuređenog tržišta - roba koje ima mnogo nije skupa.
Druga stvar jeste jajarenje na temu opreme, svako bi da stavi markbass pod mišku, kutiju od dve kile i 1000W u džep, i na svirku - teško. A onda se javljaju ideje o šarenim žicama i potenciometrima ne bi li se ikako zaobišla osnovna škola zvuka na neku foru, jer je kod nas ustanovljen način života upravo na foru, ali ta fora u svetu fizike ne postoji 8)

michabass

Post by michabass » 27 Aug 2011, 13:50

@bassmanburea
Ma moze sve da se odradi, povezati, zalemiti namestiti da ne klipuje signal... Nije nikakav problem... Ako si blizu SD naidji da ti tchika Micha to sredi.

@Cope Tiki
Heh lako je kad se zna I kad se ima iskustva podesiti ton koji se zeli, u 90 posto slucajeva ja namestim ton kakav volim sa bilo kojom opremom, e sad pri kojoj glasnoci to je druga tema... :mrgreen:
The trick is to loose the least :bambi:
A to za taj attack... Pa to je u prstima 90% a onih preostalih 10% do zvucnika idrveta, elektronika je tu tek da pojaca situaciju :idea:

parker

Post by parker » 27 Aug 2011, 15:00

Tiki the Boyler wrote:
Nema te pedale koja će nadomjestiti instrument koji ne valja, kao ni prste koji ne valjaju! 8)
Cope wrote:Jazz ili Prec sedamdeset i neko, jasen telo, javor vrat, Ampeg SVT, i da viš attack! :) Držte gaće spadoše :ziveli:

Ubiste coveka u pojam nacisto. Verovatno je pomislio "yebo me qrac i kad pitam"

Tiki the Boyler
Urednik

Post by Tiki the Boyler » 27 Aug 2011, 15:16

Ma nije baš tako... :lol:

Bozha

Post by Bozha » 27 Aug 2011, 16:48

"stacked" volume/blend su u stvari 2 potenciometra na istoj osovini. Kontakti za vezivanje su im razdvojeni, vezuju se kako bi se vezivala i 2 odvojena, zar ne? Ako nisu na plocici, nego vise na zicama, dovoljno ti je malo vestine sa lemilicom i znanje na nivou elktropionira. Samo iskopaj specifikacije preampa da vidis koje ti vrednosti potenciometara trebaju.

bassmanbauer

Post by bassmanbauer » 27 Aug 2011, 22:50

hvala bozho!!!! to sam i predpostavljao :)
super je sto clanovi ovog foruma poseduju toliko teoriskog znanja.... :D .....prosto delujem sam sebi kao neko ko je juce kupio bass i glupo mi je sto ovo moram da objasnjavam ali dovoljno sam u zivotu svirao na misice(citaj prstice) pa sam pomislio de nebi bilo lose osloniti se malo i na kvalitetan hardwer,pritom iskljucivsi bilo kakve efekte, procesore i ostale beskorisne drangulije(naglasicu da nisam punishich koji nezna sta ce sa parama). ja sam prosto zeljan gitare sa sto boljim odzivom i ampa koji ce to uspesno da izbaci (negde u visini bubrega...recimo).

Tiki the Boyler
Urednik

Post by Tiki the Boyler » 28 Aug 2011, 01:06

Teorijskog znanja! :D

Ja mnogo volem upotrebljavati teorijsko znanje u praksi! :cao:

bassmanbauer

Post by bassmanbauer » 28 Aug 2011, 12:56

hihihi....to i ja žemka...lem ovdi,ekser ondi i ima drži... :)

maksabass

Post by maksabass » 05 Sep 2011, 00:29

UHHHHHHHHHHh
Evo citam pa se razmisljam -dali ste pomogli ili odmogli coveku koji ocigledno pita za savet tj.pomoc.
Prijatelju nista lakse i neces izgubiti na kvalitetu tona ako uradis to sto si planirao.Samo uzmi odgovarajucu vrednost potova(kao kod originala).Posto je je sve to povezano zicama stvar je jos laksa.Vodovi za blend na novi pot,a ovaj stari tj originalni za volume sa push-puulom mozes i ostaviti s tim sto na njemu vise neces koristiti blend.
Uzdravlje

Post Reply