Tc G major kao switcher kanala na pojacalu...??

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
zrkrlk

Tc G major kao switcher kanala na pojacalu...??

Post by zrkrlk » 30 Aug 2011, 20:56

Pozdrav,

Da li je neko koristio pomenuti procesor kao switcher kanala za svoje pojacalo?
Takodje, uopsteno me zanima kakva su iskustva sa procesorom, konkretno kako radi whamy kada je procesor vezan u loop-u pojacala i koji ste midi footswitch koristili ili koristite?? Imam taj procesor i planiram da ga koristim u loopu pojacala(pitch, modulation, delay i reverb) i takodje menjam kanale na svom pojacalu pomocu njegova dva releja, a jos uvek nisam nabavio footcontroler...Ako se neko bavio ovom pricom ili ima nekog iskustva i saznanja - svaki savet ce dobro doci. :ziveli:

bancika

Re: Tc G major kao switcher kanala na pojacalu...??

Post by bancika » 30 Aug 2011, 22:51

http://training.tcelectronic.tc/Files/T ... tching.pdf

jel pomaze nesto od toga? zavisi koje pojacalo imas, ali ako ima mono uticnicu za footswitch, onda treba samo da se prespoji tip i ring da bi se promenio kanal. Kod onih sa stereo moze biti da se dve razlicite stvari switchuju, npr kanali i reverb. Izgleda da g major moze obe situacije da resi.
Nemam ga pa ne mogu vise da kazem

zrkrlk

Post by zrkrlk » 31 Aug 2011, 00:48

Precesljao sam dosta toga, i poznato mi je ovo na linku. Radi se o mesi mark4. On ima mono ulaze tako da mi treba y kabal i to bi trebalo da radi. Medjutim, na mnogm postovima na tc i boogie forumima se pominje da boogie ima specificno reseno pitanje uzemljenja, koliko sam ja razumeo ni jedan footswitch izlaz ne deli isto uzemljenje(sto bi bio slucaj kod y kabla), i da moze da dodje do ostecenja pojacala. Sa druge strane mnogo je onih koji to vec rade bas sa ovim pojacalom, i kazu da je sve ok, pa sad kome je verovati...a nikako mi se ne rizikuje i ne primenjuje sistem pokusaja i pogresaka... :shock: Mislio sam ako je neko vec to proverio...tako nesto. Na kraju krajeva ovaj lik sa tc foruma koji tvrdi da to radi bezbedno je ostavio svoj mail i otvoren je za komunikaciju, pa cu ga kontaktirati, mada vise volim sa nasim ljudima, lakse ide. :lol: Evo par linkova koji pominju situaciju, pa ako neko pronadje sebe nek se javi...

http://tcsupport.custhelp.com/app/answe ... oogie-amps http://forum.tcelectronic.com/topic/201 ... sa-boogie/

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 31 Aug 2011, 01:19

Na novijim Boogiejima bi trebalo da radi, na starijim je problematicno jerbo onaj switching network zajedno sa indikatorima ocigledno nije potpuno izolovan od ostatak kola i mos da povuce malo veci napon od -3gV sto ce reci da riskiras da ti relay network ili LED diode pregore. To bi trebalo da je sve reseno od MkIV B varijante naovamo. Mesa naravno uvek preporucuje MIDI switchovanje. Cek, jel ti imas Boogie? A dje ti je footcontroller ondaK?

Anyway, ako imas bas Boogieja onda mozemo nesto da smislimo, mogu ja da probam neke varijante. Pre xyz godina sam ja sebi montirao nesto slicno budzeci TC M-300, BBE 882, neke kompresore i slicne gluposti preko MIDI-ja u Boogieja. Ispostavilo se da sam morao da uzmem i Axess Electronics audio switcher sa specijalnim kablovima (baja je pravio custom kablove za svako pojacalo koje je podrzavao). Moraju da se nesto prebudze kablovi, nije neka nauka ali imao sam parinja pa me bilelo dupe da "diy".

Guglaj Axess electronics switching (pa model pojacala). firma je pukla doduse. :mrgreen:

Prvenstveno moramo da znamo koje je pojacalo u pitanju konkretno.

zrkrlk

Post by zrkrlk » 31 Aug 2011, 13:49

Mesa Boogie mark 4 B je pojacalo o kome pricamo. Imam i njegov originalni footsvitch, ali sam razmissljao o tome da rasteretim pedalboard tako da izbacim boogiejv foot koji je dosta velik i kanale regulesem pomocu footcontrolera tc g majora. Predpostavljam da bih napravio preset mod i da bih npr. imao (ako footcontroler ima 10 prekidaca za presete) u prvoj banci 10 razlicitih efekata i prvi kanal pojacala, u drugoj banci iste te efekte sa drugim kanalaom, i isto tako u trecoj banci sa trecim kanalom. Ispred pojacala bih vezao wah, overdrive, tubescreamer i mozda neki kompresor. To bi dakle bio pedalboard sa 4-5 pedalica i jednim footcontrolerom. Uzeo bih footcontroler sa jednom ili dve exp pedale pa bih mogao da kontrolisem volume i mozda whamy na tc g majoru. To je od prilike moja zamisao...
Razmisljao sam i o midi audio switcherima, ali u tom slucaju mi trebaju dva footcontrolera zato sto ja volim da imam podeljeno na jednoj strani modulacije i efekte a na drugoj sve ono sto ide ispred pojacala u smislu kanala, i tih pomenutih pedala. To bi na kraju i bilo odlicno i imao bih samo dva footcontrolera i wah ispred sebe a sve ostalo pozadi u racku, ali za sada to mi je velika investicija i ne toliko potrebna pa bih da pokusam da to odradim sa relejima na tc g majoru...eto :ziveli:

Post Reply