Najbolji/lepši bass line
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
Re: Najbolji/lepši bass line
Ovo Striketrough
- Pentatonic
Odličan bass line! Deluje tako hipnotički...michabass wrote:Dis, B, Dis, D, Cis, C, Cis, DMetalFunk wrote:
Jazzy! Nije tesko za skinuti na sluh, ko hoce - dobra vezba : )
Dis, Dis, D, D, Cis, C, Cis, D

Koji je ovo chill. A tek bass linija

Cova stvarno zna pos'o!
Bas linija koja trese gaće i tera te da mrdaš guzom... to je posao basiste... he he he--- kako je uštrojio slap svuk kad ide njegov solo, da ne pretera da ne bude previše upadljiv, jeste njegov solo al ne treba sad da dosadi i bogu i narodu i da im pocepa uši... stvarno je znalac! 

I ja bi bio znalac da mi je Miles lupao zauške svaki put kad pogrešimmichabass wrote:Bas linija koja trese gaće i tera te da mrdaš guzom... to je posao basiste... he he he--- kako je uštrojio slap svuk kad ide njegov solo, da ne pretera da ne bude previše upadljiv, jeste njegov solo al ne treba sad da dosadi i bogu i narodu i da im pocepa uši... stvarno je znalac!

Solo je neupadljivo upadljiv.
Ima negde da netu kako je poceo svirati to sto je poceo svirati, zasto mu se svidelo, kako mu je ukraden prvi bass i sl. Jako zanimljivo.
Miller jede groove za dorucak, i uz to, sasvim je fin covek.
Nesto od ovo dvoje bi trebalo da je taj intervju, jbg zaboravio sam, davno to odgleda'
[youtube]bEjWc9qdykE&feature=related[/youtube]

Ima negde da netu kako je poceo svirati to sto je poceo svirati, zasto mu se svidelo, kako mu je ukraden prvi bass i sl. Jako zanimljivo.
Miller jede groove za dorucak, i uz to, sasvim je fin covek.

Nesto od ovo dvoje bi trebalo da je taj intervju, jbg zaboravio sam, davno to odgleda'
[youtube]bEjWc9qdykE&feature=related[/youtube]

Jeste neosporivi majstor i umetnik. Fala na linkovima, baš mi je prijala mala retrospektiva.
Druga stvar koja je sigurno na nivou magistrature muzike jeste komandovanje bendom. To sam video kod Hendriksa, Milesa, kod još nekih jazz ludaka, i kod Markusa naravno kada sam ga gledao kroz objektiv bez treptanja i disanja pre neku godinu u Sava Centru u BG-u.
Druga stvar koja je sigurno na nivou magistrature muzike jeste komandovanje bendom. To sam video kod Hendriksa, Milesa, kod još nekih jazz ludaka, i kod Markusa naravno kada sam ga gledao kroz objektiv bez treptanja i disanja pre neku godinu u Sava Centru u BG-u.
"Komandovanje", primarno, podrazumeva da imas dobar vajb i u muzici, a i u socijalnoj interakciji sa clanovima benda. Onda sve bude cakum pakum. Naravno, doza ozbiljnosti i zajednickog nije naodmet.
Zao mi je sto nisam bio na B3
Licno, Wootena ne volim toliko, ali Marcusa i Stanleya 
Zao mi je sto nisam bio na B3

Ja sam bio na oba, nisam se toliko naježio na B3 koliko na prvom kad je bio solo sa bendom.MetalFunk wrote:"Komandovanje", primarno, podrazumeva da imas dobar vajb i u muzici, a i u socijalnoj interakciji sa clanovima benda. Onda sve bude cakum pakum. Naravno, doza ozbiljnosti i zajednickog nije naodmet.
Zao mi je sto nisam bio na B3Licno, Wootena ne volim toliko, ali Marcusa i Stanleya
B3 je bilo žešće prangijanje, i pomalo usiljeno, lišeno jednog dela emocija u muziciranju. Jesu pucale varnice iz pojačala, ali bez neke naročite ideje... Bar sam ja to tako doživeo...
[youtube]6DNyrLyYzQA&feature=related[/youtube]
Ovako nesto, Cope?
Ja gotivim njegov stil sviranja, ali u vecini live stvari mi se ne svidja njegov sound. Ne znam da li je do samog kvaliteta snimka, ali na ova 2 sto si okacio zvuk palca mi je bljak. A i inace ima previse treble i high mid da bi (meni) imalo gruv. Sto se opet ne moze reci za njegova studijska izdanja ili recimo za ovaj snimak sto sam okacio...
Ovako nesto, Cope?
Ja gotivim njegov stil sviranja, ali u vecini live stvari mi se ne svidja njegov sound. Ne znam da li je do samog kvaliteta snimka, ali na ova 2 sto si okacio zvuk palca mi je bljak. A i inace ima previse treble i high mid da bi (meni) imalo gruv. Sto se opet ne moze reci za njegova studijska izdanja ili recimo za ovaj snimak sto sam okacio...
- JedemSnove
Kad vec pomenu neko B3... Meni su na ovom snimku odlicni, na par trenutaka su out of ideas tj pocnu da se razilaze sa idejama ali opet ne menja utisak da su odlicni.
A sto se Markusa tice, ne osporavam da je besprekoran basista, al meni licno ne odgovara taj njegov vibe, hebem li ga. Tacnije, ja ga preslusam i zadovoljan sam kvalitetom onoga sto sam cuo ali nije da zelim opet da pustim. Preslusao sam nekih 6 albuma i gomilu live nastupa i... Ne lezi mi, nekako mi je previse konzistentan song-to-song, mozda ja ne razumem dovoljno dobro njegovu muziku, al da se edukujem da bih slusao muziku to je kao da neko mora da objasni svoju foru na tenane da bi nekome bila smesna, obojica ispadnu idioti. Tako da cu se vratiti na Millera za par godina da ga iskusim ponovo, al za sad mi ne lezi sem par stvari koje su mi fenomenalne.
Pa dobro, odlika svakog dzezera i jeste da to bude utegnuto, perfekcija i sl. U nekim trenutcima jeste naporan za slusanje, sigurno mu je ostalo onog feela iz perioda druzenja s Milesom. Ali za jutarnji chill uz kafu, Marcus je i vise nego dobar 
Odosmo malo u off. Elem, g funk (ne znam da li sam postavljao ovo)
i
[youtube]B2xJnvVN3zU&feature=feedlik[/youtube]
Flea na 3:00 je isp'o dobar.

Odosmo malo u off. Elem, g funk (ne znam da li sam postavljao ovo)
i
[youtube]B2xJnvVN3zU&feature=feedlik[/youtube]
Flea na 3:00 je isp'o dobar.
Ostajem pri teoriji da je jedan basista sasvim dovoljan u bilo kakvom muzičkom sastavu