Evo malo dok se smaram kod kuce, jer nisam trenutno u mogucnosti da radim par slika da okacim od pre, sta sam radio a nisam prezentovao...
Krenulo je i rucno smirglanje fretboarda...
A ovo je pomagali koje sam napravio da bi mi pomoglo, ali nazalost, nije bas islo sve kako sam zamislio... Bice ovde jos mnogo kompromisa...
Opet sam malo iskoristio CNC glodalicu, kada mi je vec pri ruci da naravim rupu za navrtku za micro tilt...
Ovo je vec rucni rad, brusilicom...
Zadnja strana...
Idemo dalje... Nazalost, svojom nepaznjim, a i neznanjem, malo sam raz*ebo otvor gde je trevalo da dodje navrtka za truss rod,... Pa posto bi verovatno "upala" unutra prilikom eventualnog pritezanja, smislio sam nesto sto se nadam da ce da popravi stetu...
Naprvio sam prorez, i posebno elipsasto oblikovanu platnu... Kasnije sam dodao jos jednu, jer se ova krivila pri probi pritezanja

ko zna sta tu jos biti do kraja...
KAo sto rekoh, ko zna sta ce tu jos ispasti do kraja...
Idemo dalje...
Napravio sam i nut. Vise komada ako zeznem nesto...
I izravnao sam one dodatke koji pokrivaju kanale za zice.

Bar nesto da bude kako treba...
I palo je jos malo smirglanja da bi se dobila prava, zeljena kontura, ali ne verujem da se vidi bas na slici...
Ostaje jos da konacno zavrsim fretboard, mada je vec skoro zavrsen, ismirglan ekstra, postepeno do smirgle 2000, zatim da ubacim pragove, i da krenem da oblikujem zadnji deo vrata. Ne znam samo kojim redosledom da idem, ali mislim da cu pragove da ubacujem na sam fretboard, kontam da mi je bolje, i da ih kompletno sredim, izravnam ismirglam, isturpijam i tek onda da zalepim to sve na vrat. Vise iz razloga da ne bih ostetio fretboard, ili pragove dok oblikujem vrat...
Dakle jos dva nezgodna dela, oblikovanje vrata, i ubacivanje pragova i onda lepim to sve zajedno, i moze da se proba na telu...

Ako bude vse kako treba, onda cu lagano da se posvetim farbanju, pa elektrici...