sto se mene tice, nije bilo poente snimati one ranije snimke sa kojim god si krshem to snimao. ovo zvuci vrhunski, konacno se cuje pojacalo a ne boom i mulj. aj sad ubij jedan dan snimajuci svu opremu sa ovim, for our enjoymentnemanjavelimirovic wrote:Cestitke!!!
Evo i kod mene jedna mala prinova:
Razmisljao sam dal uzeti 58micu ili 57micu ili sm57, ono da mi zavrsi shto vise posla (ozvucavanje gitara/tamburica, pojacala, bubnjeva tj dobosha, glasova, bass pojacala...ono da bude "djevojka za sve"), pa sam skapirao da je ovo neka univerzalna varijanta. sm57 nije za pevanje dobar, to sam probao, a 58a ili beta ili bilo kako je losh za gitaru po meni, previse je cist...Za akustaru je solidan, ali znam da je neshto 58 neki dosta fonirao za lajvove, pa sam povucen tim nekim iskustvom ipak uzeo Beta 57a, za koji tvrde da je po prilicno univerzalan majkrofon.....Uzeo sam ga polovnog na oglasima za oko 100evra, kao nov sa kutijom...
Evo i solidno obiman test (gitara klin/drajv, bass, akustara i glas):

inace, probavao sam uporedo (znaci 2 majka 2 stalka, ista pozicija po poluprecniku, 2 kanala na interfejsu, isti preampi i gain) 57icu i beta57a i meni se za vecinu stvari (isprobavao samo na pojacalu, razlicite tonove) vise svidja beta, iako je 57 standard. 57 mozda malo bolje zvuci na jacoj distorziji, nekako ima malo vise muda... al, opet, ja sviram telca kroz pecin ac30, ergo, ne lozim se na premasne distove... ono sto se ne moze poreci je da je beta MNOGO univerzalniji mikrofon - 57ica je super za kabinete i snerove (neko je i za vokal fura, poput iana kertisa), a beta ima dosta vecu primenu. moja preporuka za sledeci majk je blue bluebird - ima ga drug, super je za vokal, super je za akustaru, super je za upariti sa 57icom/betom za detaljniji zvuk pojacala, podnosi neuobicajene spl-ove za kondenzatora.