UF PUF P.A.F nesto sam pokvario!
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- SuperStar No.1
UF PUF P.A.F nesto sam pokvario!
Svasta sam naradio elektronici na gitari Ibanez RG570...a sve je pocelo od pokvarenog prekidaca za izbor magneta...Setup je H S H...Neck i middle pickup su original ibanez...a bridge je DiMarzio P.A.F (mislim).Odmah cu da kazem da sam rasturao P.A.F-a skroz...kako bih zamenio njegov kabel...!Problem koji mogu da cujem je kada pojacavam volume zvuk je normalan...a recimo od jedno 7 do 10 je nekako distorziran...cak i na clean-u...clean vise nije clean...kao da je sve nekako prezasiceno...nesmem da pojacavam skroz potenciometar!P.A.F sam sklopio kako sam sklopio...neznam ni sam vise...20 puta sam ga skidao stavljao,lemio izvode...Ono sto znam sigurno jeste da je i jedna i druga polovina magneta u "kratkom spoju" sa base plate-om...kada unimerom pipam magnet od gore ("tackice" na njemu jel...) i base plate...unimer pokazuje "kratak spoj".Ajd u redu to kod one polovine kod koje su srafovi direktno usarafljeni u base plate...a sta je sa onom drugom polovinom?Jesam trebao nesto da podmetem ispod te polovine da ona ne naleze na base plate...nista tu nije bilo podmetnuto.Nasao sam sliku magneta gledajuci ga sa strane kako bi bilo jasnije http://galileo.spaceports.com/~fishbake ... umbuck.htm.Ono o cemu pricam se na slici zove: Plastic Or Wooden Spacer (Optional).Dal je ovo uzrok mog problema ili nesto drugo...pokvaren potenciometar...ili nesto sasvim trece neznam!Izvinjavam se na ovolikom post-u...ima toliko toga da pricam i pitam u vezi ovoga da jednostavno nisam znao kako sve ovo najbolje da opisem i pitam.Hvala svima unapred!
Re: UF PUF P.A.F nesto sam pokvario!
Kako ja vidim stvari, ne mozes nikako da pokvaris pickup tako da on daje veci izlaz nego sto je davao ili da sam po sebi distorzira. To sto su "tackice" magneta u kratkom spoju sa baseplate-om je ok. Te sipkice nisu u kontaktu sa kalemovima pa je to mislim ok. Jel mozes da izmeris otpor svakog kalema, ali ne u magnetu, nego preko one 4 zice koje lemis na switchu, cisto da budes siguran da je to ono sto gitara "vidi". Jesi siguran da nije jednostavno tako podeseno pojacalo da ga guras u overdrive kada ti je gitara na max? Jel imas gain/volume na pojacalu koje mozes da smanjis?
- SuperStar No.1
Re: UF PUF P.A.F nesto sam pokvario!
Hvala na brzom odgovoru.Na pojacalu mi se cini da je sve ok,ali na kompjuteru...Guitar Rig i slicno katastrofa...prezasiceno...sve je podeseno kako treba...i ulaz u kartici i slicno,a inace TO NIJE BILO TAKO DOK SVE OVO NISAM URADIO!Ajd da pocnem ovako...sam sam pravio shirmovani kabel i to sa 4 voda.Original je imao shirm + 2 voda.Kabel se sastoji od shirm-a + zelene,sive,crvene i crne zile.Posto je u pitanju DiMarzio magnet po njihovom color cod-u sam te zile zalemio na sledeci nacin: 1.SOUTH (polovina magneta koja je sa srafovima uvrnuta direktno u base plate i koja se nalazi odmah do Floyd ros-a)...i to SOUTH START(dakle zica koja viri ispod magneta) je zelena,SOUTH END (izvod iz kalema...onaj sto kao izlazi sa strane kalema jel...) je siva...pa dalje idemo 2.NORTH (polovina magneta koja se nalazi do Single Coil-a)...i to NORTH START(dakle zica koja viri ispod magneta) je crvena,NORTH END (izvod iz kalema...onaj sto kao izlazi sa strane kalema jel...) je crna.Dakle koliko se ja secam...da nemerim sada bas opet,je da i jedna i druga polovina imaju oko 3.8 Kohm-a.Kod svitch-a sam zalemio crnu i sivu zilu tako da magnet otprilike ima 7.6 Kohm-a koliko je i imao.Kad vec radim ubacio sam 4 zile umesto 2 ako ikada budem split-ovao coil-e...Sta reci dalje...rebus...gde pogresih nije mi jasno?