Pomoc oko pedale za Distorziju
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Pomoc oko pedale za Distorziju
Potrebna mi je pedala za distorziju(ili mozda overdrajv?),svirao bih uglavnom indie rock/alternative bendove,pa i mozda malo neki slabiji metal kao Rage Against The Machine.Mozda Boss DS-1?Cuo sam raznolika misljenja o toj pedali,mada su uglavnom dobra.
Inace,koristim squier stratocaster HSS,planiram uskoro da uzmem nesto novo(verovatno meksickog Strata).

Inace,koristim squier stratocaster HSS,planiram uskoro da uzmem nesto novo(verovatno meksickog Strata).
- 
				natureflame
Re: Pomoc oko pedale za Distorziju
Boss ds 1  i ds 2 su odlicne pedale, vise bih ti preporucio da uzmes tako nesto nego ove jeftine plastikanere procesore, za indi bi ti trebao i neki fini delay.

vox satchurator mozda, mislim da je vise "amp-sounding" nego ds-1. Svi poznati koji koriste ds-1 je guraju u dobrog lampasa, a neke od njih su i modd-ovane.

ProCo Rat.

Ovaj Vox je izgleda skuplji od onoga sto ja mogu trenutno da priustim.
Sto se tice ProCo Rat,znas li mozda cenu i gde moze da se kupi u Srbiji?
Sto se tic Ds-1,dobro mi je zvucalo kada sam gledao demo,a i moze jeftino da se nadje,recimo oko 40e,odlicno ocuvana.
A je l je svirao mozda neko na onoj DigiTech Hot Rod Rock?

Sto se tice ProCo Rat,znas li mozda cenu i gde moze da se kupi u Srbiji?
Sto se tic Ds-1,dobro mi je zvucalo kada sam gledao demo,a i moze jeftino da se nadje,recimo oko 40e,odlicno ocuvana.
A je l je svirao mozda neko na onoj DigiTech Hot Rod Rock?
Jesam ja, meni je bila super u to vreme, per 3-4 godine, danas kontam da mi se ne bi svidela. Digitalna je, Digitech pedale se kvare, kad se pokvari, mozhesh samo da je bacish, nema tu popravke, zbog nachina izrade.
Pro-Co Rat mozhe da ti napravi bilo koji drug iz srednje elektrotehnichke, ili mozhesh i sam, ako si ikada zalemio dve zhice, e pa ovo je tri puta komplikovanije Nije to toliko puta komplikovanije da treba odmah da odustanesh od takve pomisli.
 Nije to toliko puta komplikovanije da treba odmah da odustanesh od takve pomisli.
Neki ljudi ovde na forumu prodaju klnove divnih overdrive/dist pedala, npr OCD. ne treba da se plashish klonova, to su tako jednostavna elektrichna kola [pricham za fabrichke pedale] da su njihove sheme i nachin izrade provaljeni pre milion godina, bezmalo svako mozhe da npravi sebi identichan primerak za duplo ili tri puta manje para. U sluchaju nekih pedala i 20 puta manje.

Pro-Co Rat mozhe da ti napravi bilo koji drug iz srednje elektrotehnichke, ili mozhesh i sam, ako si ikada zalemio dve zhice, e pa ovo je tri puta komplikovanije
 Nije to toliko puta komplikovanije da treba odmah da odustanesh od takve pomisli.
 Nije to toliko puta komplikovanije da treba odmah da odustanesh od takve pomisli.Neki ljudi ovde na forumu prodaju klnove divnih overdrive/dist pedala, npr OCD. ne treba da se plashish klonova, to su tako jednostavna elektrichna kola [pricham za fabrichke pedale] da su njihove sheme i nachin izrade provaljeni pre milion godina, bezmalo svako mozhe da npravi sebi identichan primerak za duplo ili tri puta manje para. U sluchaju nekih pedala i 20 puta manje.
Boss DS-1 je odličan izbor za prvu distorziju. Ako kažeš da ti se sviđa taj zvuk onda uzimaj. Mada neki pričaju da je taj zvuk potrošen i generički - meni je DS-1 i dalje jedna od omiljenih pedala. Ima naravno i skupljih, boljih, svestranijih, ali pretpostavljam da ti je sada bolje da skupljaš pare za bolje pojačalo i gitaru.

Pa da,ona moze da se nadje za 40e u odlicnom stanju lagano,bas sam trazio po sajtovima,a trenutno mi i treba neka da kazem jeftinija pedala jer trebam jos malo da uzmem i novu gitarukomil wrote:Boss DS-1 je odličan izbor za prvu distorziju. Ako kažeš da ti se sviđa taj zvuk onda uzimaj. Mada neki pričaju da je taj zvuk potrošen i generički - meni je DS-1 i dalje jedna od omiljenih pedala. Ima naravno i skupljih, boljih, svestranijih, ali pretpostavljam da ti je sada bolje da skupljaš pare za bolje pojačalo i gitaru.

Ova DigiTech isto moze da se nadje jeftino,ali imaju i neki popust bas sada u Mitrosu,mada opet mi je nekako ova DS-1 sigurnija

Tesko da cu ja znati ovo da uradim,prvo sto ne znam zasto,drugo zato sto mi je ovo prva pedalabancika wrote:uradi obavezno ovo http://www.instructables.com/id/How-to- ... eing-eye-/

http://www.robertkeeley.com/product.php?id=10
imas reviews na harmony central, svi kazu da je mnogo bolja nego stock pedala

Sta znam,probacu,mada nikad nisam radio nista sa pedalama.bancika wrote:http://www.robertkeeley.com/product.php?id=10
Nemoj za sada time zamlaćivati - ti modovi su svi finese. Suptilnije prilagođavanje pedale nečijem ukusu (npr. malo "nežnije" klipovanje da više liči na marshall jmp a tebe izgleda svakako interesuje jača distorzija i klipovanje), prilagođavanje manjim pojačalima (npr. za više basa). Mogao bih lako da živim i bez tih modovaUltex wrote:Sta znam,probacu,mada nikad nisam radio nista sa pedalama.bancika wrote:http://www.robertkeeley.com/product.php?id=10
 Sve u svemu, ako neko ne voli zvuk DS-1 neće ga sigurno voleti ni posle modova.
 Sve u svemu, ako neko ne voli zvuk DS-1 neće ga sigurno voleti ni posle modova.Ja konkretno imam odrađene ove modove:
Nemoj za sada time zamlaćivati - ti modovi su svi finese. Suptilnije prilagođavanje pedale nečijem ukusu (npr. malo "nežnije" klipovanje da više liči na marshall jmp a tebe izgleda svakako interesuje jača distorzija i klipovanje), prilagođavanje manjim pojačalima (npr. za više basa), ili pojačavanje srednjih (a za hard rock i metal je, subjektivno, pedala bolja ovako fabrička sa malo otkinutim srednjima). Mogao bih lako da živim i bez tih modovaUltex wrote:Sta znam,probacu,mada nikad nisam radio nista sa pedalama.bancika wrote:http://www.robertkeeley.com/product.php?id=10
 Sve u svemu, ako neko ne voli zvuk DS-1 neće ga sigurno voleti ni posle modova.
 Sve u svemu, ako neko ne voli zvuk DS-1 neće ga sigurno voleti ni posle modova.Ja konkretno imam odrađene ove modove:
[/quote]
Boss OD-2 !!!