Mužjak wrote:"Dear Ada,
We have a GK 700 RB on stock.
I can give you this head 550 euros inclusive tax.
I can give an invoice and You have to take this invoice to on hungaryan border .
You have to show the invoice of the custom and they will stamp it., and you will get the hungaryan TAX (25%) on the border."
Malo mi je nejasan ovaj njihov mail.Zapravo da mu platim 550e zajedno proizvod sa taxom,i onda da mi odrade oporezivanje,i vrate kao kintu neku na granici?Pa to nema ni u Japanu.

Da, tako ti je to, takva je praksa u svim zemljama, čak i kod nas kada kupiš u Mitrosu, npr. možeš da tražiš formular koji popuniš, pečatiraju ti ga na srpskoj granici da si izneo robu iz zemlje i sl. put kada ulaziš u zemlju sa tim formularom dobijaš povraćaj 18% pdv. Po ovom pismu, ispada da je dovoljno da poneseš račun i da ćeš dobiti povraćaj 25% pdv-a odmah na granici, što je skroz super. E sad, iskren da budem, poznajem neke drugare iz Bugarske koji su tako pazarili u Mitrosu, ali na bugarskoj granici jednostavno ništa nisu prijavljivali (ovi valjda ni ne očekuju da će da bude nešto, odn. oprezniji su kada ljudi putuju u suprotnom smeru) i tako im gitare izašle baš baš jeftino.
Ako budeš slične sreće, ti bi mogao da pazariš GK-a za cca 415 EUR, što je ekstra.
Ja sam se razmišljao da ti ponudim svog skoro novog TC-a za te neke pare (manje malo) pa da vidim da l mogu da dodam za onu TecAmp Pumu, ali verovatno da nemam potrebe (samo sam GAS manijak), tako da nek je sa srećom!