mislim da nije to zato sto je zakosen, nego zato sto je taj hum dosta jaci od singla...zokigajson wrote:imao sam. Ima razlike na donje dve pozicije, jer je magnet ravno postavljen,tj. nije zakosen,a i kad predjes u sred sola na nek poz. potones odjednom.
Budzenje HUMBACKER magneta na STRATOCASTER
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- mislim_stvarno
Re: Budzenje HUMBACKER magneta na STRATOCASTER
+1, to sto nije zakosen moze samo da smanji jacinu, sto ides vise ka neck magnetu signal je jaci (i masniji).
I ja sam se jednom zajebo i stavio JB Jr na bridge koji ima cca 3 puta vise outputa od ovih strat-olikih kinmana i mnogo je masniji. Nikako nisam mogao da nabodem dobro podesavanje koje radi lepo i na neck i bridge. Ili prdi od basa ili kresti od visokih.
I ja sam se jednom zajebo i stavio JB Jr na bridge koji ima cca 3 puta vise outputa od ovih strat-olikih kinmana i mnogo je masniji. Nikako nisam mogao da nabodem dobro podesavanje koje radi lepo i na neck i bridge. Ili prdi od basa ili kresti od visokih.
-
...za akusticnu djitru ubilo se,he,he!Rocket Roll wrote:http://www.ehx.com/products/knockout
Tako je. Ne ide ni svaki ham uz svaki singl. Svakako moras da podesis i visinu magneta zasebno za svaki da umanjis takvu razliku, i kod vecine mozes da dobijes sasvim pristojne rezultate.mislim_stvarno wrote:mislim da nije to zato sto je zakosen, nego zato sto je taj hum dosta jaci od singla...zokigajson wrote:imao sam. Ima razlike na donje dve pozicije, jer je magnet ravno postavljen,tj. nije zakosen,a i kad predjes u sred sola na nek poz. potones odjednom.
-
Ok narode! A zna li neko da li pedala SEYMOR DUNCAN PICKUP BOOSTER zavrsava posao,kazu da je to pravo resenje,a i nemoras da skrnavis gitaru?
pozdrav svim dragim kolegama!
pozdrav svim dragim kolegama!
-
jedini problem s tim je sto imas singlove pa ce bilo koji booster da boostuje i sum. Moze da se resi noise gate-om, al ja ne volim da ih koristim
-
da,da,u pravu si,i ja mrzim N.Gate...ljudi da znate samo kako radi BOSS OD 3 kao buster,da se ukakis!
hmm, nisam ni znao za tu pedalu, al izgleda da je interesantna. Gledam semu i upotrebili su multi-stage clipping. Oduvek sam se pitao sto vise pedala ne radi to, uglavnom se svodi na to da se boostuje signal, odsece diodama i onda boostuje opet za izlaz (tubescreamer, rat, ds-1, sd-1, manje vise sve sto mi pada na pamet). Lampaska pojacala clippuju signal na vise mesta, manje vise u svakoj triodi, ako hocemo da pedala zvuci vise kao pojacalo zvuci logicno da bi trebalo i ona da clipuje i oblikuje ton na vise od jednog mesta. U ovoj pedali se signal clippuje na 3 mesta
Aaa, jbga.. obrisao sam dupli post, a vidim i Zokigajson obrisao drugi... izvini..
ma verovatno mi je samo rekao da ne ke*am vise 

-
nisam nista namerno,zeznuo sam se,izvin`te!
sto se tice ''budzenja'' strata cuo sam,a ilicno se uverio da za strat dobro ide ovo http://www.seymourduncan.com/products/e ... ils_for_s/ mislim da bi sa tim dobio odlican fat strat ,plus nemoras nes puno ako ne i uopste da zafrkavas oko montiranja jer je kao singl ali je hum 

dobar je, samo bi onda trebalo zameniti i ostale da ne bude drasticnog skoka u izlazu kad se menja pozicija. On je mislim jos jaci od onog JB Jr sto sam imao
pa moguce nisma siguran jer ja sam svirao ortakovog i jos par fat stratova sa hot railsom dobar je,mada jes spada u grupu tih high output magneta mada jb jr. je isto high output.
jedno pitanje posto sam sad zainteresovan kada si stavio jb jr. jesi li menjao ostale singlove ili jok?
jedno pitanje posto sam sad zainteresovan kada si stavio jb jr. jesi li menjao ostale singlove ili jok?