Oprema Koju Imate
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Dersu Uzala
Re: Oprema Koju Imate
Ulepi se sav hardver, ne samo onaj za snimanje. treba da prodje par godinica i da se dosta pusi jel. Ne mozes da verujes koliko se katrana skupi. iz vaduha. kako li je tek u plucima, uzas.
dersu aj reci da se zajebavas. pa nema rokenrola bez katrana .
pa svi puritanci postadose.
pa nemoj da sad izvlacim formulu koja povezuje dim sa dobrim zvukom rokenrola decenijama unazad.
da se razumimo nisam promoter ni jedne kompanije koja tusi cigare cak sa i sam smanjio pusenje na zanemarljiv nivo ali cim uvatim gitaru ili odvrnem opremu preko trojke odma' trazim pikslu.

pa svi puritanci postadose.

pa nemoj da sad izvlacim formulu koja povezuje dim sa dobrim zvukom rokenrola decenijama unazad.

da se razumimo nisam promoter ni jedne kompanije koja tusi cigare cak sa i sam smanjio pusenje na zanemarljiv nivo ali cim uvatim gitaru ili odvrnem opremu preko trojke odma' trazim pikslu.
pogledaj odzak neke rostiljdzinice i samo ce ti se kastisinisake wrote:Da, jbt, ima li nekog naucnog objasnjenja za to (uticaj duhanskog dima na osetljivi hardver za snimanje)? Djede?

- Hotstepper
...nije da sam ja porok-free al kad smo vec kod cigara i uredjaja, kad sam se sad uselio u drugi stan (studentske muke i selidbe) otvorio sam klimu da je ochistim od prethodnih stanara..
Takav horor niste skoro videli..

Takav horor niste skoro videli..

Stanari su i dalje sedeli u njoj pijani ko mečke i purnjali?Hotstepper wrote:otvorio sam klimu da je ochistim od prethodnih stanara..
Takav horor niste skoro videli..![]()
- Hotstepper
nebojsak wrote:Stanari su i dalje sedeli u njoj pijani ko mečke i purnjali?Hotstepper wrote:otvorio sam klimu da je ochistim od prethodnih stanara..
Takav horor niste skoro videli..![]()

@Savo cestitke na prinovi, verujem da ubiva kako zvuci uzivo, jos sa Guv'nor-ovim pjedalbordom. 

- Dersu Uzala
Ja ne pusim na gajbi ima vec desetak godina. Ne mogu, sv se umsrdi, obaska katran. Ovde te svi deru kad pusis, gazde ti uzimaju veci depozit za gajbu (i nece da ga vrate na konto toga sto pozute zidovi posla par godina kazem, pa moraju ceo stan da krece i te fore). Kad prodajes ili kupujes opremu, bilo iz kucnog bilo iz profi studija nekog lika preko oglasa, obavezno naglasavaju da se tu nikad nije pusilo. Sad, sto se elektron'ke tice, ako tu nema mehanickih delova, ne znam bas kakav je long term efekat pusenja, katran ne moze da udje u chip ili trandzu, pa ni lampu. Ali kontakti su mozda problematicni a mehanicki delovi svakako (citaj, kojekakvi fenovi jelda). Onda gitare i svi ostaliinstrumenti kojima baratas mehanicki jel, ne zelis da se taj katran natalozi na tela i vratove ili udraljke ili izmedju dirki klavijatura i statijaznam.oboss wrote:dersu aj reci da se zajebavas. pa nema rokenrola bez katrana .![]()
pa svi puritanci postadose.![]()
pa nemoj da sad izvlacim formulu koja povezuje dim sa dobrim zvukom rokenrola decenijama unazad.![]()
I mi smo pljugali uredno po studijima (nasih ortaka) godinama, ali poslednjih godina uglavnom red djema pa red pusenja ispred studija.
Od skoro posedujem ovo:

Ne seeeeri, haos covece! ALi loudness, pobeda totalna. Cak su i font pogodili
U zdravlje da te sluzi, naravno, bez snimaka nema selameta

U zdravlje da te sluzi, naravno, bez snimaka nema selameta

U nekoj zameni dobih klona MI Audio Crunchbox, a poshto sam uspeo da ga prodam, reshih se da vratim malo i ja DIY zajednici i da kupim ovo shmekersko parche hardvera.

Istina da je ovo izuzetno laka pedala za napraviti, ali ovaj primerak je uradjen krajnje pedantno i sa dobrim tranzistorima te sam pozheleo da ga imam.
Kad sam ovo bocnuo u Jive King-a i kad je krenuo da puca i saguje uz 6v6 i cevne ispravljachice...ostao sam bez teksta. Obozhavam taj osecaj da ce pojachalo da ti explodira od kolicine neke snage koja ga preplavljuje. Ne pricham o gain-u, vec o tom neverovatnom bassu i sveopshtem kremu svih frekvencija.
Bancikin FF se chisti savrsheno, a shto i ne bi. Ovo je prvi fuzz face koji posedujem, i mislim da je sjajan, nadam se da cu imati priliku i da snimim neki pristojniji demo uskoro.

Ako nije tajna koliko si ga platio? I daj neki snimak 

170e.
Ma zezam se, eno ti bre na oglasu pishe kolko chovek ceni, shezdesetak evra
Ma zezam se, eno ti bre na oglasu pishe kolko chovek ceni, shezdesetak evra

I ja sam razmiljao da uzmem pedalu. Cestitam.