Maxles pedale handmade

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Rocket Roll

Re: Maxles pedale handmade

Post by Rocket Roll » 05 Oct 2011, 09:26

Kill surf city wrote:Ja sam mislio da su shin ei i univox sustinski ista creva i zvuk? :nixweiss:
Mislio i ja, ali nije tako.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 06 Oct 2011, 00:05

maksabass wrote:.Imate li neki predlog sto se tice boja i dizajna
Svaka pedala drugaciji dizajn, vishe retro, manje boje, stari automobili, pin up cure, bombarderi iz WWII mitska bica...ili mozda neki spejsi momenti tipa sasvezdja ili recimo crtezi masinskih elemenata da se koriste kao pozadina....mislim SKY IS THE LIMIT :) :D :ziveli: :ziveli: :ziveli:
maksabass wrote:
nemanjavelimirovic wrote:Od coveka iznad sam kupio OCD, ima negde i test. Sve super skroz, odlicne cene. :ziveli:
Hvala Nemanja-kako sluzi OCD?
Super! :ziveli:

bancika

Post by bancika » 06 Oct 2011, 00:07

nema gut shots :(

maksabass

Post by maksabass » 06 Oct 2011, 00:19

bice ,bice i gut shots-u velikoj sam guzvi.Da bar sviram gitaru pa da sam uradim .Ovako cekam neke drugare i nikako da uklopimo vreme

bancika

Post by bancika » 06 Oct 2011, 01:17

jel mislimo na istu stvar? Ne mislim klipove, nego slike iznutra. To je podjednako bitno
:ziveli:

nebojsak

Post by nebojsak » 06 Oct 2011, 07:30

maksabass wrote:
Cortex wrote:Imate li neki predlog sto se tice boja i dizajna
Samo izbaci taj Brush Script font, pliz.

bancika

Post by bancika » 06 Oct 2011, 09:45

:1: u kombinaciji sa ovim srcem na sredini deluje pomalo...gay, grubo receno :) Ne kritikujem, samo pokusavam da dam konstruktivan odgovor, nemoj da shvatis pogresno. Ove bez srca su mi ok skroz.

nebojsak

Post by nebojsak » 06 Oct 2011, 09:50

Ma nije problem da bude gay, problem je što je font iskorišćen bar osamsto petsto triliona puta, a i prvi put je bio preružan.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 06 Oct 2011, 09:50

nisu to srca to je soko slikan spreda, dok su mu krila u donjem razmahnutom polozhaju.
jes gay font haha. joh gelji mi je na Jive King-u lol, mislim da je Comic Sans.

nebojsak

Post by nebojsak » 06 Oct 2011, 10:13

Jok, Peca isto koristi brush script, i to je sedamstodevedesdevetpetstotrilioniti put da je iskorišćen.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 06 Oct 2011, 10:21

Ma nije problem da bude gay
Ali ako se koristi u svoja cetiri zida. :ziveli:

nebojsak

Post by nebojsak » 06 Oct 2011, 10:25

Normalno. Inače, ako se stavi pored neke druge pedale, brush script će preći i na nju. Odvojeni pedalbord za Maxles i mirna Bačka, nećemo se valjda baviti tim dok gori trafo i lanpe riknjavaju.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 06 Oct 2011, 10:26

:lol: :ziveli:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 06 Oct 2011, 10:45

Dosta trovanja teme choveku :P
Ej Makso shta koristish za shtampu, tj kako ukrashavash ova svoj akucishta, npr gledam ovaj Bass Driver, ne izgleda mi kao da je neka nalepnica prosta samo preko, a deluje dosta pouzdano grafika? Ovaj eq/preamp ti izgleda....koa da ima mnogo potenciometara :D

maksabass

Post by maksabass » 06 Oct 2011, 17:11

Ej Ljudi dajte malo masti na volju-Ne mora a to bude srce a po meni i nije srce.Razmislite malo da nije to stilizovano slovo M :D
A sto se toce izbora fonta tom i je cini mise ostalo od OCD-a.Ima zasto je to bas taj font,ajde plako.Naime cuo sam od jednog druga gitarise da je fender prilikom izgradnje prvih gitara imao na raspolaganju mnogo onih 3 way preklopnika -pa odlucio da to i stavi u gitare-sto je kasnije opste prihvaceno.Ali vezano za font i od cega radim stampu...Nije stampa drugari -nalepnice :bambi: Pa zar mislite da bi za do sada svaku izradjenu pedalu morao da razvijam sito stampu-pogotovo sto sam radio u 80% slucajeva drugi dizajn i razlicite pedale.Pa to ne da bi bilo skupo nego jeb...li ga.Ovaj font se dosta lako sece na masini -zbog velicine slova je to jako delikatan posao.Eto otud taj font.A vezano za farbanje kucista ista stvar...
Poznavaoci ovog posla zanaju da je kutija i sve vezano za nju najskuplja stvar u tom delu -Pa sami procenite odnos cena -kvalitet.Moje pedale se krecu od 35-55 evra -ta cena se moze postici samo ovom metodom-provereno.Jedna hammond kutij kosta oko 15 evra a gde je tu plastifikacija i stampa -kad se radi o jednoj kutiji.
Sto se tice unutrasnjosti klasika rekaoo sam vec da sve sam radim pa ne ocekujte da to bude zelena ploca sa potovima na njoj-mada i to moze.Nema sad vremena da crtam nove plocice i postavim potove na njih sto bi mi bilo mnogo lakse.
A da kad pustim sve u serijsku proizvodnju-to ce biti druga prica,a da i selim se u KInu.

Post Reply