Elem poenta je u sledecem:Vas program preko kojeg se snimate (uzmimo Cubase na primer) i sam predstavlja proces koji procesor izvrsava.E sad kad vi nakacite 10 cibulja u system tray pa + windosovi servisi + oni koje ne vidite da se izvrsavaju a ima ih prilicno to dodje prilicna svota procesa koji se smenjuju u procesoru.Dakle sto ih je manje pre ce Cubase doci na red da se izvrsava tj. manje ce cekati u redu za izvrsavanjem i tako u krug.ASIO drajveri imaju zadatak da u maksimalnoj meri obidju Windowsov DirectX i ubrzaju put signala iz soundcard-a u procesor i iz procesora u soundcard tako sto bypasuje neke windozine debilnosti.
OS otvorenog koda aka GNU/Linux predstavlja dobro tlo za razvoj OS-a specijalizovanog za muzicku produkciju prvenstveno zbog money money money problema ali izbog intervencija na kernelu zbog latencije i broja procesa koji nam u procesoru i memoriji stvarno trebaju.Studio64 je fin proizvod i poseduje kvalitet da sazri u pravi standard za studije i slicne marifetluke ali to jos nije.Treba li da pomenem da Holivudski studiji za vizuelne efekte koriste specijalizovanu GNU/Linux OS platformu pisanu optimalno za rendering jer je ono VRLO VRLO VRLO zahtevno za procesor.No skrenuh ja sa teme.
Elem za vise VST-a treba vise procesorske snage i MEMORIJE MEMORIJE MEMORIJE, ali ja ih ne koristim puno tj. samo jedan - Guitar Rig2.Ritam radim u nekoj ritam mashini i u Cubase ga uvezem u vidu audio fajla.Znam znam, sta ako treba da se menja ritam bla bla bla truc truc truc da ne zalazim tu.
Ko kaze da mi je kvalitet zvuka zbog integruse osakacen (16 bita) je u pravu ali ja kao i vecina samo stvaram u kucnoj atmosferi ili se trudim da tako stvaram

Nadam se da sam nekom pomogao oko nekih pitanja i izvinjavam se za ovoliki post -pukla me inspiracija

Aj uzdravlje!