Dobar dan svima!
Skoro sam nešto guglao i nabasao na ovaj forum, pa rekoh nešto da priupitam. Treba mi savet za kupovinu ozvučene akustične gitare za potpuno lične potrebe, po mogućstvu cut-away, koju bih svirao u kućnoj varijanti i povremeno prikačinjao na komp (znaci ne na pojačalo). Primarno mi je da ima pun i čist zvuk (ako može za te pare!) kada se svira "na suvo". Izgled mi nije previse bitan kao ni elektronika. S obzirom da imam neku matoru električnu melodiju na kojoj sam učio prve akorde i skale, valjalo bi da akcija bude malo niža, pošto sam tako navikao. Recimo da sviram na nekom nižem srednjem nivou, ali ne znam note, pa bih gitaru kupio da bih krenuo sve iz početka, kako treba, note, vežbanje i disciplina i sve po redu...
Sviruckao bih malo klasiku i lagani džez, neagresivni rok, onoliko koliko mi tehnika kojom vladam bude dozvoljavala, a za posle videcemo... Na forumu sam video da se uglavnom za te pare preporučuju Yamahe, Ibanezi i Takamine, pa bi pretpostavljam da bi preporuka verovatno bila neka od tih gitara.
Još samo nešto... Pošto se uopšte ne razumem u detaljne opise instrumenata, postoji li način da se prepozna originalna gitara određene marke ili se to mora osetiti "na uvo"? Ovo pitam pošto me je drugar naplašio da je tržište prepuno nekakvih gitara iz Novog Pazara i sa Kosova koje jako liče na originale ali da su rađene od šperploče i drugih shit materijala, ali ne zvuče tako loše dok ne prođe vreme i dok ne krenu da se raspadaju.
Inače, nisam iz BG-a, već iz Kruševca pa bih verovatno odvojio jednu subotu kada budem imao vremena da dođem u Bg i zaređam po radnjama i isprobam gitare koje biste mi preporučili.
Pozdrav svima!
LudiProfa
Akustara do 300 €
Re: Akustara do 300 €
A jesi li pogledao šta imaju u Akordu?
Imas i ovde na forumu se prodaje, bas cini mi se, ozvucena akusticna u tvom cenovnom rangu, pa razmotri i tu opciju, jer polovna dobro očuvana ti je uvek bolja kupovina od nove za iste pare i to bez daljnjeg + jos neke prednosti što se tiče starosti drveta i sl, ali o tome je vec pisano bas na ovom forumu.
Inace moj favorit jeste Yamaha, ali posto ti hoces ozvucenu mozda su Takamine bolji izbor. Ne znam šta ce ti drugi reci, ali od tvog izbora bih sigurno odustao od Ibaneza za te pare.
Imas i ovde na forumu se prodaje, bas cini mi se, ozvucena akusticna u tvom cenovnom rangu, pa razmotri i tu opciju, jer polovna dobro očuvana ti je uvek bolja kupovina od nove za iste pare i to bez daljnjeg + jos neke prednosti što se tiče starosti drveta i sl, ali o tome je vec pisano bas na ovom forumu.
Inace moj favorit jeste Yamaha, ali posto ti hoces ozvucenu mozda su Takamine bolji izbor. Ne znam šta ce ti drugi reci, ali od tvog izbora bih sigurno odustao od Ibaneza za te pare.
- MadProfessor
Bio u akordu i ima par Ibaneza i ok su, aki nisu ono sto trazim.
A sta mislite o Yamahi apx500? Video sam na sajtu Mitrosa da je ima u ponudi, ali ne znam da li je ima na lageru, a vreovatno moze i da se naruci... Cena bi trebalo da bude tu oko 300€, ako se ne varam.
Pozdrav!
A sta mislite o Yamahi apx500? Video sam na sajtu Mitrosa da je ima u ponudi, ali ne znam da li je ima na lageru, a vreovatno moze i da se naruci... Cena bi trebalo da bude tu oko 300€, ako se ne varam.
Pozdrav!
Obavezno isprobaj.MadProfessor wrote:A sta mislite o Yamahi apx500?
Kvalitet im varira, kao i "osećaj pod prstima".
Inače, dobra gitara.
- MadProfessor
Uzeo Ibaneza AEL10E-BK. Duuugo sam se dvoumio i probavao i na kraju prelomio. Za sada sam vrlo zadovoljan.
Pozdrav!
Pozdrav!
Čestitke!!!
Sada jedino preostaje uživanje u gitari i muziciranju
.
Sada jedino preostaje uživanje u gitari i muziciranju

- MadProfessor
Hvala Videne! Vec osecam promenu, jer sam sa elektro-akusticne Melodije presao na novu akusticnu pa su mi vrhovi prstiju otekli od pritiskanja debljih zica (ne zalim se, nikad prijatniji bol!). Originalne zice sam odmah promenio i stavio malo tanje (0.11) pa jos uvek malo prangija, ali bice ok cim se malo razdrade. Zvuk je dobio na punoci, ali se jos uvek oseca da su nove. E sad jos samo disciplina i vezba, pa da je iskoristim kako treba!
Pozdrav!
Pozdrav!