Naši miljenici

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
Solomon
Dimension 7

Re: Naši miljenici

Post by Solomon » 28 May 2010, 17:45

michabass wrote:pa nema...al ima ovo: http://search.utorrent.com/search.php?q ... ihq%3d&u=1
1.6 Zabranjeno je postavljanje linkova ka sajtovima koji nude nelegalno preuzimanje audio, video fajlova, komercijalnog softvera i svega sto je zasticeno autorskim pravima. Kao i objavljivanje i rasprava o serijskim brojevima, krekovima itd.

pax404

Post by pax404 » 28 May 2010, 19:15

Solomon, ti se to kandidujes za moderatora? :lol:

P.S. ima ovo dugme prijavi, pa budi ažuran :P

Vaske023

Post by Vaske023 » 29 May 2010, 16:07

Po meni jedni od najboljih(redosled zanemariti :D):
Nathan East
Image
John Paul Jones
Image
Bojan Pecar
Image
Marcus Miller
Image
Victor Wooten
Image
:ziveli:

PainKiller93

Post by PainKiller93 » 09 Oct 2011, 19:49

Jason Newsted, definitivno! Jedan od najvecih rock i metal basista, i u isto vreme najpotcenjenijih. Da, svirao je trzalicom (ukoliko to neko gleda uopste). Za razliku od vecine drugih basista, koji su mahom tehnicari (Wooten, Miller, Myung, Harris), Jason unosi neku emociju u ono sto svira, a to mi se svidja. Ne kazem da drugi ne unose, samo je ja ne prepoznajem najbolje, i ne godi mi.

Cope

Post by Cope » 09 Oct 2011, 20:24

Pa, sad, lepo svira dećko, nije da ne svira...

Mužjak

Post by Mužjak » 10 Oct 2011, 00:02

PainKiller93 wrote:Jason Newsted, definitivno! Jedan od najvecih rock i metal basista, i u isto vreme najpotcenjenijih. Da, svirao je trzalicom (ukoliko to neko gleda uopste). Za razliku od vecine drugih basista, koji su mahom tehnicari (Wooten, Miller, Myung, Harris), Jason unosi neku emociju u ono sto svira, a to mi se svidja. Ne kazem da drugi ne unose, samo je ja ne prepoznajem najbolje, i ne godi mi.

Ta Metallica metal faza kod muzičara svaštojeda uglavnom traje 6-12 meseci po naučnicima,kasnije preslušavaš samo 5 pesama koje su ti se najviše svidele,na svakih mesec dana.Tako da imam osećaj da će ta emocija koja ti se sviđa,a on je unosi,iščeznutu ubrzo.Očekujem novi post uskoro :)

:troll:

PainKiller93

Post by PainKiller93 » 10 Oct 2011, 09:01

Mužjak wrote:Ta Metallica metal faza kod muzičara svaštojeda uglavnom traje 6-12 meseci po naučnicima,kasnije preslušavaš samo 5 pesama koje su ti se najviše svidele,na svakih mesec dana.Tako da imam osećaj da će ta emocija koja ti se sviđa,a on je unosi,iščeznutu ubrzo.Očekujem novi post uskoro :)

Hmmm, ne bas. Jason je jedan od onih koji su me inspirisali da uzmem bas u ruke, i uopste njegov stav prema umetnosti (ne samo prema muzici) je dosta zanimljiv. Inteligentan lik, nema sta. Inace, Metaliku slusam vec 6-7 godina, tako da odbaci tu teoriju! :lol:

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 10 Oct 2011, 10:02

Jeroen Paul Thesseling (Nufutic, Pestilence/ ex-Obscura)
Image
Sean Malone (Gordian Knot, Cynic/ex-Aghora)
Image
Robin Zielhorst (Exivious/ ex-Cynic)
Image
Ryan Martinie (Mudvayne)
Image
Juan Alderete (The Mars Volta)
Image

ovo su basisti na koje se najviše ugledam i koji mi unapređuju koncepciju sviranja.
JPT kao peti element
Sean Malone kao gospodin
Robin Zielhorst kao dobar mali!
Ryan Martinie kao čovjek-sluh
i Juan kao čovjek-mrav

nnkvocka

Post by nnkvocka » 10 Oct 2011, 10:49

PainKiller93 wrote:
Mužjak wrote:Ta Metallica metal faza kod muzičara svaštojeda uglavnom traje 6-12 meseci po naučnicima,kasnije preslušavaš samo 5 pesama koje su ti se najviše svidele,na svakih mesec dana.Tako da imam osećaj da će ta emocija koja ti se sviđa,a on je unosi,iščeznutu ubrzo.Očekujem novi post uskoro :)

Hmmm, ne bas. Jason je jedan od onih koji su me inspirisali da uzmem bas u ruke, i uopste njegov stav prema umetnosti (ne samo prema muzici) je dosta zanimljiv. Inteligentan lik, nema sta. Inace, Metaliku slusam vec 6-7 godina, tako da odbaci tu teoriju! :lol:
Koliko dugo vec (aktivno) sviras bass?

Mužjak

Post by Mužjak » 10 Oct 2011, 11:32

PainKiller93 wrote:

U jeee,svaka tebi čast ako si ih uspeo slušati 6 vezanih godina :D
Kontam da ti još nije prošla misao kroz glavu 'ne želim da sviram iste riffove po pesmama kao gitara',ja sam time veoma brzo odbacio svaki cheap metal,pre nego što je i uspeo da me obuzme.

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 10 Oct 2011, 12:06

Mužjak wrote:Kontam da ti još nije prošla misao kroz glavu 'ne želim da sviram iste riffove po pesmama kao gitara',ja sam time veoma brzo odbacio svaki cheap metal,pre nego što je i uspeo da me obuzme.
hmm. ja nisam nikad slušao Metallicu kao što to biva kod metalaca, mladih i matorih, ali zašto misliš da je Metallica jeftin metal, i zašto je jeftin metal onaj u kojem bas i gitara sviraju uniju? ko te je to naučio?

michabass

Post by michabass » 10 Oct 2011, 16:32

Stalker wrote: Image
Koji je ovo baSS? :shock:

EDIT> zanemari pitanje, našo sam! :XD:
http://www.wynguitars.com/robin-zielhor ... -fretless/

On topic:
http://www.ricfierabracci.com/ric/Video.html

michabass

Post by michabass » 10 Oct 2011, 17:14

Original: 8)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UZVoj0Q1iVk[/youtube]

kopija (jako dobra) : :O.o:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SKKDuDPrpJI[/youtube]

kopija (ne tako dobra) : :metal:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cHvk7J7V2i8[/youtube]

:D

Cope

Post by Cope » 10 Oct 2011, 18:41

Ako ćemo istorijski gledano, onda je jedan i jedini tata modernog električnog basa, kao i rodonačelnik muzike i smisla basa u istoj, od tada pa kroz decenije i u buduće, i moj najveći miljenik čak više kao kompletan muzičar nego kao, i samo basista:

Jaco Pastorius

nnkvocka

Post by nnkvocka » 10 Oct 2011, 19:06

Ja se licno ne lozim ni na jednog basistu. Jednom sam skinuo album od nekog najnovijeg "kidača" lik svira slap tehniku ko Michael Angelo tremolo i smorio sam se. Je6eš basiste, vise volim da opicim nekog Gilberta, opusta skroz...

Post Reply