Novi Projekat
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Novi Projekat
Pojma nemam... ovo je bilo preko 70.
Otkud ti to da nema carine ispod 70?
Otkud ti to da nema carine ispod 70?
Pa sad je valjda promenjen zakon, podignut je taj limit, razvlacilo se po novinama
to je bilo nesto vezano oko price sa uvodjenjem pay-pala... jedino sto me nervira je sto jos uvek kao osnovu za carinjenje uzimaju cenu robe sa postarinom..
luci wrote:to je bilo nesto vezano oko price sa uvodjenjem pay-pala... jedino sto me nervira je sto jos uvek kao osnovu za carinjenje uzimaju cenu robe sa postarinom..
primio posiljku iz kanade sa vrednoscu robe 55$ a postarina kostala 82$
u osnovu za carinjenje dolazi iznos 55$ + 82$ = 137$ te plato carinu 3.700 din
znaci ovo i ovakve stoke nema nigde na kugli , nemam reci za rukovodstvo ove drzave
Carina ispala za mrvicu manja od cene robe. Užas.
- mislim_stvarno
cak 200 dinara, malo li je?Kristijan wrote:Carina ispala za mrvicu manja od cene robe. Užas.

Ma gde malo, 200 po 200... 

Jedan savet, podelite stvari koje naručujete u 2 paketa pa ćete tako izbeći carinu. Jeste da ćete davati dva puta za poštarinu ali bolje da date 2 puta po 15-20$ (ukupno 30-40$) nego recimo uz jednu poštarinu da date i za carinu 30-50 evra u zavisnosti šta sve naručujete. U svakom slučaju pre ovakve akcije lepo sve preračunajte da vidite da li vam se definitivno isplati... 

To je valjda najbolji savet.NikolaNis wrote:U svakom slučaju pre ovakve akcije lepo sve preračunajte da vidite da li vam se definitivno isplati...
Jedini problem je sto je ovo nase naplacivanje carine izuzetno nekonstantno. Desilo mi se da naplate na 20e, a ne naplate na vrednost od 100e.

Ja sam se dugo provlačio ovde u Nišu ni sam ne znam kako. Uspevala je ona fora kada ovi sa GFS napišu neku smešnu vrednost paketa pa nisam plaćao carinu ali sada su pooštrili kontrolu izgleda. Gledam da ne pređem nekih 90 evra zajedno sa poštarinom i ne plaćam ništa carinu, tako je bar za sad. Dajte nam Pay-Pal bre, svašta sam na E-bay-u viđao zanimljivo i jeftino... 

-
Ima onaj vic sa carinicima.nesto tipa, blizi se rodjendan koleginici.Sta da kupe? Ocemo da joj platimo ucesce za nova kola?Ne, ima vec nova kola a i muz joj.Ocemo da je saljemo na more? Ma, kakvi vratila se pre par meseci sa mora.A da joj damo da odradi jednu nasu smenu? Ne dolazi u obzir.
Neki su se tu na prelazu blizu Subotice nakupili para al lopatama, mimo te zlocinacke carine, pa cak i po kuci razbacuju evrice, ispod namestaja itd ko da su papirici od zvake
. ne znaju ni gde imaju sve pare.Pa onda su onda tu akcije zamene robe iz paketa sa nekom koja je par puta jeftinija, nike patike za wink na primer.
Nego, odlicno sto se prave gitare.Treba svaka da se dokumentuje na forumu, imho.

Neki su se tu na prelazu blizu Subotice nakupili para al lopatama, mimo te zlocinacke carine, pa cak i po kuci razbacuju evrice, ispod namestaja itd ko da su papirici od zvake

Nego, odlicno sto se prave gitare.Treba svaka da se dokumentuje na forumu, imho.
- sirac-šunka
- vragolan
Meni je skoro poštar doneo promotivni disk, doduše u lepom digipack-u i to. Ali, sa jasnim natpisom krupnim slovima "NOT FOR SALE", i onda mi je tutnuo carinski list da potpišem i morao sam da platim 75 dinara.
Ne znam kako je to moguće, ali eto. Još da napomenem da nisam ništa naručivao, nego sam disk dobio po osnovu učešća na nekom konkursu. Nisam prošao, pa su mi valjda disk poslali iz sažaljenja...
E Nikola, završavam danas-sutra sa ovim tvojim stegama, izvini baš ga oduži... Aj pa se javljam...

E Nikola, završavam danas-sutra sa ovim tvojim stegama, izvini baš ga oduži... Aj pa se javljam...
- Hotstepper