Vrat gitare blago uvijen u levu stranu

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

ApplePie

Re: Vrat gitare blago uvijen u levu stranu

Post by ApplePie » 23 Oct 2011, 21:11

rockozaurus wrote:@Aplle PIe, izvini nisam bas u toku,mozda se ti slavis ovde kao veliki strucnjak u oblasti servisiranja gitara ali ja ti,iskreno, ne bih doneo gitaru nikada na popravku...Kod tebe je sve u stilu:malo soli,malo bibera i jos nekih zacina ...i gotovo!I drugo sto zna skoro svako,smrt za svaku gitaru je ostaviti je bez struna!Tek onda pocinje uvrtanje i krivljenje!Resenje koje ja vidim u datom slucaju a ujedno i jedino resenje je skidanje fingerborda,ravnanje i ponovni refret.Sve ostalo je neozbiljno kao solucija.Posto te ova operacija nece ni u kom slucaju kostati malo i ja ti preporucujem jedan novi vrat(makar i polovan).Nalecu dobri maple-maple za 70-80e, sto je i dalje manje od sume koju bi izdvojio za gore spomenutu operaciju. :ziveli:
Da se nisi malo zaleteo ? Odakle si zaključio da sam ja veliki stručnjak ? Nisam ti ni trazio gitaru kao ni ovom momku kome je vrat podivljao a i kada mi je ponudio to odbio sam da naplatim .. Tvoje neiskustvo dovoljno govori .. kad ostavljas gitaru bez tenzije žica svakako otpustiš šipku, kakve to veze ima sa temom ? Tvoje rešenje je skupo i potpuno neisplativo za gitaru o kojoj se ovde radi. Da je neka skupa, neki neverovatno dobar komad, to se ne bi ni desilo ali kad već jeste zašto ne probati sa rešenjem koje nije invazivno i ne košta. Ako baš mora, uvek se može zameniti vrat, ostrugati fingerboard, turpijati pragovi .. samo prvo ih prebrojiš 8)

rockozaurus

Post by rockozaurus » 23 Oct 2011, 22:01

Naravno,ja nisam nikakav strucnjak,naprotiv,moga bih da nazovem sebe neiskusnim.Ne znam samo kako opredeliti autora ove recenice:"Recept za vracanje: skini žice i obesi na zid u extremno suvoj prostoriji 7 do 15 dana.Za mene je to u najmanju ruku neozbiljno(i sa otpustenom i bez otpustene sipke).A i zasto ovaj momak koji poseduje jevtinu gitaru,uopste postavlja pitanje?Sa jevtinim gitarama se ne isplati da se bakcemo.U cepanice pa u sporet.Na zalost data operacija,u ovom slucaju na gitari,uvek kosta isto,(i na skupoj i na jeftinoj).Na coveku je da odluci.Mozda je sentimentalno vezan.Mozda je ova solucija sa izradom novog vrata i naj rentabilnija(jel,zbog ovih 24praga). :ziveli:

umart

Post by umart » 23 Oct 2011, 22:09

brate,ja evo jace od pola sata razbijam glavu sta sa lazinim prijedlogom da objesi djitru nije u redu i zasto je neozbiljan i nikako ne mogu da dokucim.

ApplePie

Post by ApplePie » 23 Oct 2011, 23:11

umart wrote:brate,ja evo jace od pola sata razbijam glavu sta sa lazinim prijedlogom da objesi djitru nije u redu i zasto je neozbiljan i nikako ne mogu da dokucim.
Meni je postalo jasno sa rečenicom "A i zasto ovaj momak koji poseduje jevtinu gitaru,uopste postavlja pitanje?Sa jevtinim gitarama se ne isplati da se bakcemo.U cepanice pa u sporet." Da je svog esdžija zaradio ne bi ove jeftinije tako lako ložio ...

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 24 Oct 2011, 00:20

mladenu wrote:Postovanje i pozdrav svima,

posedujem Marathon PRO SERIES kopiju telecaster i maple neck na istoj (24 praga) koji je od 8 praga blago uvijen na desno... Imao sam problem sa akcijom i zice su kacile pragove zbog pomenutog problema, pa je sredjivanje pragova i setup-ovanje resilo problem i "maratonac" sada radi kako treba, ali mene nervira vrat.. Postojji li nacin da se vrati po vertikali u prvobitno stanje?

Hvala unapred na odgovorima!
Napravi isti vrat ko i taj kod nekog za 150 evra cirka, mozda i jeftinije i ne razmisljaj vise o tome (ako ti se vec svidja gitara). :) :ziveli:

Aleksej79ns

Post by Aleksej79ns » 24 Oct 2011, 01:50

Neka ipak razmisli o ovome sto covek prica, pa mozda uspe... ;)

http://www.youtube.com/watch?v=TWFg2W9OT1I

rockozaurus

Post by rockozaurus » 24 Oct 2011, 09:13

ApplePie wrote:
umart wrote:brate,ja evo jace od pola sata razbijam glavu sta sa lazinim prijedlogom da objesi djitru nije u redu i zasto je neozbiljan i nikako ne mogu da dokucim.
Meni je postalo jasno sa rečenicom "A i zasto ovaj momak koji poseduje jevtinu gitaru,uopste postavlja pitanje?Sa jevtinim gitarama se ne isplati da se bakcemo.U cepanice pa u sporet." Da je svog esdžija zaradio ne bi ove jeftinije tako lako ložio ...
To je,brate,figurativno kazano, apropo tvoje teze da ne vredi ulagati novac u jeftine gitare("Tvoje rešenje je skupo i potpuno neisplativo za gitaru o kojoj se ovde radi".) ...al nema veze,nismo mi vazni.

P.P.Nije SG vec jeftina kopija- Vintage. :ziveli:

mladenu

Post by mladenu » 28 Oct 2011, 01:50

Hvala vam puno svima sto zelite da mi pomognete sugerisanjem i predlozima... Dobro sam procitao sve postove i, ne iz razloga sto zelim da smirim blage tenzije i mimoilazenja u stavovima, pa i animozitete, moram da primetim da ste svi debelo u pravu... E sad, svaki moj potez ce opredeliti finansijski momenat u smislu logike, da se kao vlasnik jedne skromne gitare, a ipak drage upustim u skuplju avanturu! Zato sam ja lepo, da izvinete obesio gitaru o zid! Pa da vidimo da li ona "vreme ce pokazati svoje" moz` da upali u mom slucaju! :D Sledeci korak nakon toga ce biti, novi vrat, jer moje misljenje je da je to "sterilnija" varijanta... Ako ovo besenje-vesanje ne urodi plodom..
Aleksej79ns wrote:Neka ipak razmisli o ovome sto covek prica, pa mozda uspe... ;)

http://www.youtube.com/watch?v=TWFg2W9OT1I
Pogledah ja svih 12 delova podrobno... Ma sve je ovo lepo, ALI OVAJ COVEK IMA TAKVE ALATLJIKE, DA MOZE OD PRAHERA DA NAPRAVI Gibson Les Paul Sunburst 59' istog kao Lipovacinog! :D
Nadam se da razumes poentu i hvala na linku! :)

mladenu

Post by mladenu » 28 Oct 2011, 03:34

rockozaurus wrote:A i zasto ovaj momak koji poseduje jevtinu gitaru,uopste postavlja pitanje?Sa jevtinim gitarama se ne isplati da se bakcemo.U cepanice pa u sporet.Na zalost data operacija,u ovom slucaju na gitari,uvek kosta isto,(i na skupoj i na jeftinoj).Na coveku je da odluci.Mozda je sentimentalno vezan.Mozda je ova solucija sa izradom novog vrata i naj rentabilnija(jel,zbog ovih 24praga). :ziveli:
Vidi ovako, ja sam zesce zelen sto se sveta gitara tice, a pre svega mislim na reparaciju i hand made... Ali masu puta mi se desavalo da mi zvucno, gitare kosookih (zadrzao bih se na Japancima i Koreancima) cije je telo nekada "klepano" iz slojeva raznih iverica i pmaterina, a koje odaje cena, uopste ne zaostaje za renomiranim proizvodjacima.. Imale su i super sustain kome nije smetao lepak, tanak i udoban vrat i iznenadjujuce magnete.. A veruj (te) mi da imam prijatelja koji je kolekcionar i kroz cije je ruke proslo tusta i tma u vidu gitara...
A sve sam ovo napisao iz razloga da me je to povelo da se opredelim za Maratonca koji stvarno verodostojno glumi Telca i da bih voleo da nije krivosijan... A cak i na ovom snimku iz prethodnog posta imate demonstraciju gde je cak i mocni GIBSON idenicno iskrivio vrat poput mog slucaja... Em skupa igracka, em izdasna reparacija, jer sumnjam da bi neko za male novce rizikovao da zezne nesto...

Aleksej79ns

Post by Aleksej79ns » 29 Oct 2011, 15:15

mladenu wrote: Pogledah ja svih 12 delova podrobno... Ma sve je ovo lepo, ALI OVAJ COVEK IMA TAKVE ALATLJIKE, DA MOZE OD PRAHERA DA NAPRAVI Gibson Les Paul Sunburst 59' istog kao Lipovacinog! :D
Nadam se da razumes poentu i hvala na linku! :)
Istinja, inace pogledao sam (i preporucujem) sve delove o zameni pragova na LP i na Stratu, i sklapanje Strata iz delova (a tu ima jedno 30ak videa! :shock: ) tako da slazem se, morao bio dobro biti opremljen za to, samo kazem, svidela mi se tehnika... E sada mozda bi se moglo nesto improvizovati, tipa, dobro pricvrstis djitru na sto, pa zatim stegnes glavu sa stolarkosm stegom, ako se to tako zove, pa onda iskorostiti krak stege da se napravi moment uvijanja, sta ja znam... :idea:

Post Reply