KODRR Custom Boutique Electronics Predstavlja: KODoveRdRive
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: KODRR Custom Boutique Electronics Prestavlja: KODoveRdRive
da... smesno... 

- KnightOfDoom
- Site Admin
Ja moju nikako da sastavim ili me mrzi ili nisam kuci ali verujem da se nece mnogo razlikovati od Rollove. Bice razlike u dva kondezatora i IC-u ... videcemo sta ce to, i da li ce uraditi nesto sa zvukom.
Tacnu cenu ne mozemo bas da kazemo jer nismo sacuvali sve racune
Recimo da bez troskova prevoza (a bilo je setanja po gradu samo tako), kosta nesto vise od prosecne Behringer pedale. A sa kutijom kakva je , switchom i ostalim elementima poprilicno ispred prosecne berhinger pedale po kvalitetu.
Tacnu cenu ne mozemo bas da kazemo jer nismo sacuvali sve racune

Mozda je malo bezobrazno, ali mozete li dati detaljan spisak komponenti i mesta gde ste pazarili? Ustedece mnogo vremena.
Bas bih voleo da napravim jednu ovakvu, kako zbog zvuka, tako i zbog podsecanja na casove vezbi iz srednje ali i pravljenja stvarcica iz radio amatera
Bas bih voleo da napravim jednu ovakvu, kako zbog zvuka, tako i zbog podsecanja na casove vezbi iz srednje ali i pravljenja stvarcica iz radio amatera

- Rocket Roll
Pa, nećemo ti "dati" u ovom threadu... ali ne zato što smo zli, nego zato što smo to "davali" u mnogim theadovima na Forumu. Pretraži malo Forum?
Bravo, čestitam! Odličan rad i sjajan pristup materiji. Vidim da si shvatio važnost kvaliteta materijala i čiste izrade. Trenutno si u stvaralačkom usponu i siguran sam da ćemo videti još tvojih dobrih radova.
Gde?vbraca wrote:Imao si ove "Bossove" potenciometre za 70 din.
- Rocket Roll
Upravo tako! Stvari se, međutim, menjaju kako uvodimo bolje (i skuplje) komponente - sama cena izrade dostiže (u ovom slučaju je već dostigla) cenu "kupovne", standardne pedale. Po mojem zbiru, do sada sam u KODoveRdRive uložio pedesetak evra...Sava wrote:Vidim da si shvatio važnost kvaliteta materijala i čiste izrade.
Ali sada mi se i više mili da radim, jer se sada definitivno isplati praviti pedalu kako bi se dobio "onaj" zvuk pedala pred kojima "slinimo". Da i ne pominjem koliko je zabavno.

Prodavnica Silkin,u Balkanskoj...Mislim da imaju svoj sajt pa progooglajSava wrote:Gde?vbraca wrote:Imao si ove "Bossove" potenciometre za 70 din.
E pa da, trebalo bi ovih dana pa pokupujem preostale delove za finalizaciju Kelley kompresora i brza računica kaže da će to biti negde preko 40 evrića, ali dobro šta je tu je.Rocket Roll wrote:Upravo tako! Stvari se, međutim, menjaju kako uvodimo bolje (i skuplje) komponente - sama cena izrade dostiže (u ovom slučaju je već dostigla) cenu "kupovne", standardne pedale. Po mojem zbiru, do sada sam u KODoveRdRive uložio pedesetak evra...Sava wrote:Vidim da si shvatio važnost kvaliteta materijala i čiste izrade.
Ali sada mi se i više mili da radim, jer se sada definitivno isplati praviti pedalu kako bi se dobio "onaj" zvuk pedala pred kojima "slinimo". Da i ne pominjem koliko je zabavno.
Hvala, znam za njih svakako.vbraca wrote:Prodavnica Silkin,u Balkanskoj...Mislim da imaju svoj sajt pa progooglajSava wrote:Gde?vbraca wrote:Imao si ove "Bossove" potenciometre za 70 din.
- Jimmy Henderson
Slazem se sa Savom ! kvaliteta preko svega !
preslusao sam drugi demo , da ne duljim - puno bolje zvuci na solazi.
User - malo mi je neugodno zbog tvog pitanja momcima da sam napravis pedalu.......
Citas li sta Rolli pise ?
Kad ovde moram nesto posebno traziti , izgubim ne 3 casa , vec skoro pola dana i to jos sa autom.
i veruj mi , kad dodjem kuci , nisam ni za sta .
I zato razumem Rocketta i Knighta . Koliko je tu samo utroseno njihovog znanja i vremena .
a imati takvu pedalu ........
pozz
preslusao sam drugi demo , da ne duljim - puno bolje zvuci na solazi.
User - malo mi je neugodno zbog tvog pitanja momcima da sam napravis pedalu.......
Citas li sta Rolli pise ?
Kad ovde moram nesto posebno traziti , izgubim ne 3 casa , vec skoro pola dana i to jos sa autom.
i veruj mi , kad dodjem kuci , nisam ni za sta .
I zato razumem Rocketta i Knighta . Koliko je tu samo utroseno njihovog znanja i vremena .
a imati takvu pedalu ........
pozz
Pa nekako mi se vise bezobrazno cinilo da trazim da mi naprave, a da ja platim. Nije da ne bih. Ispricali su kolika im je bilo muka da ovo naprave. Cenim da bi se potom javila jos gomila ljudi, za serijsku proizvodnju (kao i u prethodnim Do-It-Yourself temama).
Ima necega u onome sto kaze Skabo (a sto cenim da i RR i KOD osecaju): "Kad se osetis k'o car kad sve zavrsis sam". Shvatam da je mnogo truda ulozeno. Zato sam rekao da ce mozda biti bezobrazno. Ali da ne teram u off. Pretrazio sam forum. Nadam se da je ono sto sam nasao to sto sam i trazio. Izgleda da ce kutija biti veliki problem.
Mogu da obecam da cu da postujem svoj rad, a i na kraju cu dati spisak sta sam gde i posto nabavio, ako je jos neko dovoljno zainteresovan za ovakve egzibicije.
Stvarno ne znam sta vise da kazem... Pitao sam ljude i dobio odgovor. Ako sam dobro shvatio: ako jos neko ima potrebu da me kritikuke neka to ucini na pm, odgovoricu. Cisto da ne trujemo temu.
Ima necega u onome sto kaze Skabo (a sto cenim da i RR i KOD osecaju): "Kad se osetis k'o car kad sve zavrsis sam". Shvatam da je mnogo truda ulozeno. Zato sam rekao da ce mozda biti bezobrazno. Ali da ne teram u off. Pretrazio sam forum. Nadam se da je ono sto sam nasao to sto sam i trazio. Izgleda da ce kutija biti veliki problem.
Mogu da obecam da cu da postujem svoj rad, a i na kraju cu dati spisak sta sam gde i posto nabavio, ako je jos neko dovoljno zainteresovan za ovakve egzibicije.
Stvarno ne znam sta vise da kazem... Pitao sam ljude i dobio odgovor. Ako sam dobro shvatio: ako jos neko ima potrebu da me kritikuke neka to ucini na pm, odgovoricu. Cisto da ne trujemo temu.
- Rocket Roll
"Meanwhile, back in the trenches on the frontline..."

Ugrađen uvodnik za kabl, kako bih izolovao DC jack od kućišta bez "budženja". Ne znam da li ste znali da nigde u Beogradu nisam uspeo da nađem plastične (izolovane) DC jackove koji su okrugli! Imaju samo neke "kuku Todore" plastične ženske džekove, koja je dizajnirao neki bolesni mastermajnd, jer nikako ne mogu da se ugrade na pametan način... Pogledajte, slika sve govori:

Ako probate da ugradite tog bastarda, biće rupa kao da je metak udario! Not cool. Sledeće što ću da uradim jeste da "od preko" naručim par plastičnih (izolovanih) okruglih jackova. Ili možebiti neko ima nekku bolju ideju (informaciju)?

Ugrađen uvodnik za kabl, kako bih izolovao DC jack od kućišta bez "budženja". Ne znam da li ste znali da nigde u Beogradu nisam uspeo da nađem plastične (izolovane) DC jackove koji su okrugli! Imaju samo neke "kuku Todore" plastične ženske džekove, koja je dizajnirao neki bolesni mastermajnd, jer nikako ne mogu da se ugrade na pametan način... Pogledajte, slika sve govori:

Ako probate da ugradite tog bastarda, biće rupa kao da je metak udario! Not cool. Sledeće što ću da uradim jeste da "od preko" naručim par plastičnih (izolovanih) okruglih jackova. Ili možebiti neko ima nekku bolju ideju (informaciju)?
Možda si mogao da probušiš samo rupu za ženski konektor, a ovaj da montiraš iznutra. Slično sam uradio na stabilizatoru 9V koji sam ovde opisao sa tom razlikom što je tamo zalemljen na pločicu, a nije ušrafljen na kutiju.Rocket Roll wrote:"Meanwhile, back in the trenches on the frontline..."
Ne, povlačim napisano, upravo sam shvatio šta sam napisao i da te nisam dobro protumačio!
- Rocket Roll
Ostaje da nastavim da tražim... Jedva sam i uvodnike za kabl našao, a prema njima su plastični okrugli DC jackovi za ugradnju - teeeška ezoterija.
No, ovaj sistem lepo radi, tako da...
Jedan test dinamike KODoveRdRivea:
==============================
->KODoveRdRive: Test Dinamike<-
Na snimku je "odvrnut" na svega 60% gaina, pa sledi igranje sa "Volume" potom na gitari.
Vrlo zanimljivo "raščišćavanje" - nema velikog gubljenja / dobijanja na glasnoći, uglavnom na harmonicima i na blagom mid-boostu, ako me uši ne varaju... Nešto od TubeScreamerove krvi, hm? U poređenju sa njom, Blues Driver se raščišćava i drajvuje nešto "mutnije" i blaže (on nema mid-boost), a Little Big Muff se i ne raščišćava, samo se "gasi" dvanaesti harmonik.
Speaking of harmonici - kako "pršti", ha?
Jedva čekam da Knight Of Doom kompletira svoju, pa da je probamo sa hambakerima.

Jedan test dinamike KODoveRdRivea:
->KODoveRdRive: Test Dinamike<-
Na snimku je "odvrnut" na svega 60% gaina, pa sledi igranje sa "Volume" potom na gitari.
Vrlo zanimljivo "raščišćavanje" - nema velikog gubljenja / dobijanja na glasnoći, uglavnom na harmonicima i na blagom mid-boostu, ako me uši ne varaju... Nešto od TubeScreamerove krvi, hm? U poređenju sa njom, Blues Driver se raščišćava i drajvuje nešto "mutnije" i blaže (on nema mid-boost), a Little Big Muff se i ne raščišćava, samo se "gasi" dvanaesti harmonik.
Speaking of harmonici - kako "pršti", ha?

Jedva čekam da Knight Of Doom kompletira svoju, pa da je probamo sa hambakerima.
Dobro, ali ako ti nije od posebne važnosti da džek za napajanje bude univerzalan možeš da ugradiš bilo kakav drugi, možda 3,5 mm ili slično koji možeš da nađeš izolovan. Pogledaj katalog firme Comet ili Elementa mislim da imaju nešto što bi ti odgovaralo.Rocket Roll wrote:Ostaje da nastavim da tražim... Jedva sam i uvodnike za kabl našao, a prema njima su plastični okrugli DC jackovi za ugradnju - teeeška ezoterija.No, ovaj sistem lepo radi, tako da...