Polomljeno srce na dva dela ili lik sa velikom sisom mod...
Šta Ste Modifikovali Na Vašoj Gitari?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Šta Ste Modifikovali Na Vašoj Gitari?
ladno je lik s velikom sisom hahahhahahaahahah 
Kad stisnes ono prsce mleko...
- Guitar_thrill
- MF veteran
guv'nor wrote: Meni vise lici na cekic.
Sad je vintage, probaj da je prodaš
,
Trotoarworn™ 
Zelena... Ubedljivo najbolja boja za kondenzatore... 
Prica se da su crveni kondz . bas za to
ali ja sam se posluzio kucnom crknutom elektrononikom.
Ne zvuce lose.
ali ja sam se posluzio kucnom crknutom elektrononikom.
Ne zvuce lose.
Na kraju to je jedino i bitno

Jel' može koja reč o ovome, koja lampa, koja snaga, rastojanje, koliko vremena.....guv'nor wrote:SSMC und Ich smo se malo suncali ispod UVC laNpe, tacno po uputstvima tajne Freekish Blues modifikacije™
(koju naravski koristi i preslavni Thaddeus Hogarth) zarad dobijanja DuNble zvuka iz Vase nitro finisirane gitare!
Naravski, koliko god se setim. Sijalice od po 30W, ima ih dve, UVC, suncali smo je dva puta po 5-6 sati. Razmak je bio oko 50-ak cm - Sijalica je bila oslonjena na naslone 2 stolice, dok je gitara bila na sedistu trece koja se nalazila izmedju njih. U principu moze da se koristi bilo koja UV lampa, ljudi najcesce koriste one za terarijume (vestacko sunce).
Jedan baja je na Telecaster forumu sa svojim stratom postigao ODLICAN rezultat za 2-3 dana i sijalicom od 150W. Bukvalno je lak "ostario" 15ak godina, dosta tamnije od mog rezultata. Okacicu temu ako je budem opet iskopao.
Jedan baja je na Telecaster forumu sa svojim stratom postigao ODLICAN rezultat za 2-3 dana i sijalicom od 150W. Bukvalno je lak "ostario" 15ak godina, dosta tamnije od mog rezultata. Okacicu temu ako je budem opet iskopao.
Uuu, dobro izgleda.
Ja sam gledao šta podrezumevaju pod UVC pa sam došao do zakljuška da se radi o lampama visokoenergetskog UV-C spektra koje služe za dezinfekciju. Philips pravi ovakve:
DEZINFEKCIONE / BAKTERICIDNE FLUORESCENTNE SIJALICE
TUV 30W ( UV-C radiation 11,00W ) G13 L = 908,80 mm
http://www.lightbulbmarket.com/product/ ... Light-Bulb
Za "sunčanje" gitare UV-C bi sigurno valjale ali treba biti oprezan u njihovom prisustvu.
Lampa na TDPRI "PowerSun UV bulb" je UV-A + UV-B + IC tipa, tj simulira sunčevo zračenje.
Ja sam gledao šta podrezumevaju pod UVC pa sam došao do zakljuška da se radi o lampama visokoenergetskog UV-C spektra koje služe za dezinfekciju. Philips pravi ovakve:
DEZINFEKCIONE / BAKTERICIDNE FLUORESCENTNE SIJALICE
TUV 30W ( UV-C radiation 11,00W ) G13 L = 908,80 mm
http://www.lightbulbmarket.com/product/ ... Light-Bulb
Za "sunčanje" gitare UV-C bi sigurno valjale ali treba biti oprezan u njihovom prisustvu.
Lampa na TDPRI "PowerSun UV bulb" je UV-A + UV-B + IC tipa, tj simulira sunčevo zračenje.
Jes', te Savine su za dezinfekciju (tj sve UVC, kao sto si ves spomenuo), samo nas dvojajca znamo kako se dobro osete pecurke sa gitare posle sat-dva suncanja...
Evo jos jedna interesantna tema o UV spektru i lakovima:
http://www.mylespaul.com/forums/histori ... itars.html
Naravski, kod Oly White strata npr se dobija zuca boja, dok se kod Sunburst Les Paul-a dobija tzv Unburst.
Upravo, namestis i sklonis se, nema cackanja u toku suncanja niti motanja oko lampe.fattwang wrote:Za "sunčanje" gitare UV-C bi sigurno valjale ali treba biti oprezan u njihovom prisustvu.
Evo jos jedna interesantna tema o UV spektru i lakovima:
http://www.mylespaul.com/forums/histori ... itars.html
Naravski, kod Oly White strata npr se dobija zuca boja, dok se kod Sunburst Les Paul-a dobija tzv Unburst.