Žice za električnu gitaru - razmena mišljenja i predlozi.
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Zice za elektricnu gitaru... razmena misljenja i predlo
Ako ne znas pogledaj neki tutorial na youtube-u, tako ti je najbolje... Ili odnesi nekome ko zna 

Ne razumem se preterano u tipove tremola, na flojdu su to oni blokčići sa gornje strane koji se podešavaju imbusom, koliko se sećam. Ustanovi koji imaš tip, pa se upusti u divlju avanturu kroz bespuća Gugla i ovog foruma.
imam edge pro II tremolo imam te male imbuse
ne volim to previse da cackam sa uvek nesto zaje*em

- mislim_stvarno
Ima tutorijala na yt, pa ih pogledaj, pa onda ako si siguran u sebe, da mozes to da uradis, uradi. Ako nisi siguran i plasis se, sviraj tako kako sviras, ne verujem da ce intonacije drasticno da se sjebe prelaskom na deblje zice. Naravno mozes da odneses majstoru ako bas hoces.
I to ne samo na ovom forumu.
Ma cackaj slobodno.Ja sam uvek voleo sve da rasturim pa da vidim sta kako radi
Secam se da sam na prvoj gitari sa floydom sa skinuo isti i rasparcao pa ga ponovo sastavio 

zna jos neko da li ima idje u bg-u zice na komad sem ernie ball u maricu?i da ima sajli,preko .60,takodje nesto sto nije ernie ball,da malo promijenim?
-
Ne znam da igde postoje žice na komad... :S
Ja npr. sam koristio ernie ball devetke, sada sam na d'addario desetkama i fine su žice skroz, mogao bi njih da probaš, ako već nisi.
Ja npr. sam koristio ernie ball devetke, sada sam na d'addario desetkama i fine su žice skroz, mogao bi njih da probaš, ako već nisi.
Marici prodaju zice na komad.
Zamisli bedak, da si ćoravi limun džeff... di da kupiš žice?
Mada i ove moje na akustari stoje vec 5+meseci, (šo reče jedan lik na forumu, ko da sviram na konopcima) i ,da, nema mi ga taj saund? di je greska?
Mada i ove moje na akustari stoje vec 5+meseci, (šo reče jedan lik na forumu, ko da sviram na konopcima) i ,da, nema mi ga taj saund? di je greska?
Probao danas po prvi put zice od nerdjajuceg celika (stainless steel erni bol 11ice).
Veoma zanimljiva razlika. Najveca razlika koju primecujem su mnogo prodorniji i ostriji basovi. Vredi probati.
Veoma zanimljiva razlika. Najveca razlika koju primecujem su mnogo prodorniji i ostriji basovi. Vredi probati.

Sabijaju. Stavio sam .52 umesto .46, taman onako malo beefy zica, a dovoljno tanka za E stim. Bas fin zvuk imaju
- mislim_stvarno
imo, gledajuci samo dobljine pojedinacnih zica, bolje da si uz'o neke obicne hibride...
[naglas_razmisljanje]
bilo bi interesantno da probam ovo, ali ovako teoretski mi se cini da je tenzija na sestoj zici (mozda ne) dosta vece od ostalih, dok kod obicnih hibrida je bolje balansirano... ovo bi bilo dobro za dropD ili dropC#, nize nikako ne bih isao
[/naglas_razmisljanje]

[naglas_razmisljanje]
bilo bi interesantno da probam ovo, ali ovako teoretski mi se cini da je tenzija na sestoj zici (mozda ne) dosta vece od ostalih, dok kod obicnih hibrida je bolje balansirano... ovo bi bilo dobro za dropD ili dropC#, nize nikako ne bih isao
[/naglas_razmisljanje]

Dunno, meni ovako bas fino lezi. 10-11 hibrid opet ide do 50, 10-12 je tesko naci (a i ne znam zbog tenzije), dok je ovako bas fino. Kad bi u D isao (D, ne drop) onda bi mozda ovu 46 viska stavio umesto A zice.
theTrooper wrote:10-11 hibrid opet ide do 50