Dakle kupio sam pre jedno godinu dana sebi novu akusticnu gitaru, koja mi je izgledala kao svemirski brod u odnosu na moju prethodnu akustaru - veslo, koju sam svirao prethodnih godina. Sve u svemu vremenom sam video da jednostavno ne moze da se nastimuje kako treba... Znate kako to ide na nekim losim gitarama...
Naravno, radi se o Stagg akustari. Znam da ce svi reci da je to smece, ali za 70ak evra, meni je delovala do jaja! Vrat mi se bas jako svidja, radijus, pragovi, zavrsna obrada, ma do jaja! Ali... Eto vremenom sam shvatio sta znaci jeftina i losa gitara...
Naravno, moze ona da se nastimuje nekako, ali to je onako, po osecaju, sreca pa imam sluha

Prvo sam imao utisak da je nekom greskom samo duzina prvog praga pogresna (duza nego sto bi trebalo), pa sam probao cak i da stavim kapo, i da onda stimujem bez uticaja 1. praga, ali opet je isto. Pa mi je palo na pamet, a to je i glavno pitanje:
Da li bi neki bridge koji moje da podesava duzinu zice (intonacja, jel) pomogao mozda? Znam da se to ne isplati, naravno, ali eto interesuje me, hipoteticki...